FORUM-NURAS
Froum dla nurkujących i nie tylko ...

FORUM OGÓLNE - PODWODNA POLSKA

adrian - 08-07-2003, 18:46
Temat postu: PODWODNA POLSKA
Rewelacja! Wreszcie cos dla nas. Widzialem dzis reklame na WOT-cie cykl dokumentow na temat nurkowania i chyba wrakow lazacych w Bałtyku. Bedzie tez cos na temat, jak doszlo ze nalazly sie na dnie morza. W koncu program o Baltyku a nie ciagle trzeba sie nacieszac Discovery czy innym programami o wodach na drugim koncu swiata. Programy maja byc w niedziele. Najblizszy o 15. Zycze milego ogladania.
Krzysiek J. - 08-07-2003, 18:53

W tą niedzielę to już będzie trzeci odcinek.
adrian - 08-07-2003, 19:13
Temat postu: Ufff
Uff! To dałem plame ! Ale dlaczego nikt nie napisałał o tym programie na forum ?!? Czy napisał?
ed - 08-07-2003, 22:44

oj pisal

tak na marginesie jakie wrazenia po ostatnim ? Troszke malo fotek z pod wody, ale coz w konco morswinow nie uchwycisz a foki tez daleko.

ciekawe co dalej

pozdrowienia

ed

Tommy222 - 20-07-2003, 14:24

Ja widziałem foczki w TV oraz na żywo program polecam ale mnie troche zawiódł profil myslałem ze tylko nurkowy a nie nurkowo-ogolny...
orzel123 - 23-07-2003, 09:58

Ostatni odcinek o Hańczy był wyjątkowo denny (nie mylić z ang bottom :lol: ).

Podwodne zdjęcia na płyciźnie i 20 sekundowe ujęcie ścianki to duża żenada.

Byłem nad Hańczą, jak TVP Katowice kręciła ten odcinek - fakt warunki na powierzchni były ciężkie - lało i mocno wiało, ale pod wodą widoczność była OK. (poniżej 15 metrów).

Czyżby ekipa TV nie nurkowała tak głęboko? :mrgreen: :evil: W poprzednich odcinkach też pokazywali jakieś płycizny ...

Prawdopodobnie najlepszy odcinek (pierwszy) - przegapiłem. Czy ktoś może go zrecenzować ? (Jakie wraki pokazywali i czy coś było widać na zdjęciach)????

Mam nadzieję, że realizatorom pójdzie lepiej w miarę rozkręcania się ...

Fother - 25-07-2003, 22:37
Temat postu: podwodna polska
Witam
Dotychczasowe odcinki też budzą we mnie mieszane uczucia, uczestniczyłem w odcinku który kręcili w Norwegii, zobaczymy co z tego wyjdzie. Przypadkowo trafił im sie super temat (niestety bardzo tragiczny)
Pozdrowienia
Jacek "Fother" Klajn

Miłosz - 26-07-2003, 08:23

O! Opowiedz coś o tych pracach (kręceniu odcinka). Ile osób było, jaki sprzęt, ile światła, przynajmniej ogólnie.

A w ogóle, to dlaczego kręcili "Podwodną Polskę" w Norwegii?

Pozdro,
Nishigoi

Aston - 28-07-2003, 23:00

:wave:

Tak sie jakos zlozylo, ze nie udalo mi sie zobaczy ani jednego odcinka (moze za dlugo sypiam, a moze dlatego, ze nie za czesto ogldam TV - sam nie wiem :as-spin: ). Dlatego prosze wszystkich o pomoc - czy gdzies mozna to jeszcze zobaczyc - moze cos w necie?

:wave: :wave:

MARCIN750 - 04-08-2003, 14:36

Mialem okazje ogladnac jeden z odcinkow poswiecony jez. Mamry.
W moim odczuciu to straszna amatorszczyzna. Kiepskie komentarze, malo zdjec z pod wody i do tego w tle goralska muzyczka! Raczej nuda.

Aisa - 05-08-2003, 10:11

Czesc !!
W ta niedziele bedzie o koparkach (prawdopodobnei w ta jak nic nie pomylilam). Moze bede na wizji :mrgreen: - tylko niestety nad woda.
Ogolnie jesli chodzi o sprzet to maja niezly - bylam swiadkiem i mam film z Barona Gautscha (jak to sie pisze ?) - niezly. Prawdopodobnie na potrzeby TV robia plytsze nury i mniej ekstremalne zdjecia ale nie wiem na pewno.

Kuba - 01-09-2003, 13:09

Wczoraj po raz pierwszy (pierwsza niedziela w Warszawie od...hohoho) mialem okazje obejrzec Podwodna Polske.
Bylo to nurkowanie na u-boocie, prowadzacy Banan, Robert Klain + reszta "slynnej ekipy poszukiwaczy"...
Musze przyznac, ze odcinek bardzo mi sie podobal. Zeszli gleboko, byly fajne zdjecia, nawet mozna bylo troche poczuc klimatu, pani nie gadala zbyt duzo i nie przeszkadzala w percepcji podwodnych zdjec...

Byc moze po prostu mialem szczescie (w nieszczesciu), ale jezeli reszta odcinkow byla podobna do tego to zaluje, ze nie ogladalem

Kuba

TECHNISUB - 01-09-2003, 13:35

u-boot był ekstra tylko szkoda że tak głęboko

czy ktoś ma śąrodki aby go przenieść na ok 30 m wystarczy :?: :lol:

Hołek - 01-09-2003, 14:31

A może ktoś z was nagrywa te odcinki na cd albo vhs ???
albo zna jakas stronke z downloadem lub ostatecznie dokladnymi opisami??
Byłbym bardzo zainteresowany bo z 10 odcinków które leciały ogladałem 3 :(

Pozdrowienia
Krzysiek

Kuba - 01-09-2003, 14:39

u-boota mam nagranego na vhs (ale nie mam mozliwosci przegrania go na plytke)
reszty niestety nie

Kuba

Hołek - 01-09-2003, 15:36

Kuba napisał/a:
u-boota mam nagranego na vhs (ale nie mam mozliwosci przegrania go na plytke)
reszty niestety nie

Kuba

Dzieki za szczere chęci ale u-boota ogladałem, hańcze też i te nurkowanie koło szczecina jeziorko o takiej gupowatej nazwie:)