| |
FORUM-NURAS Froum dla nurkuj?cych i nie tylko ... |
 |
FOTOGRAFIA I FILM - Jaskinie St.John's Egipt
Bart Lukasik - 03-09-2014, 20:21 Temat postu: Jaskinie St.John's Egipt Najfajniejsze dla mnie nurkowanie podczas niedawnego safari ns St.John'sach, nawet mimo braku ciekawszego życia morskiego. Długość tych korytarzy razem z faktem, że są połączone oraz bardzo płytko, co pozwala na piękną grę światła słonecznego, sprawiły mi masę frajdy
http://www.youtube.com/wa...jsMbo7UqxzsXphg
theworld - 04-09-2014, 16:03
To w Egipcie są takie ładne,malownicze miejsca ?, czy ten film jest trochę podrasowany ?
Lechu67 - 04-09-2014, 23:26
Są, są. Sam miałem przyjemność być. A jakie nocne nury tam wychodzą.
Marcin13736 - 05-09-2014, 00:17
fajne filmidło, ale jak każde twoje Bartku!
Bart Lukasik - 05-09-2014, 12:29
a jak tu podrasowac taki film, jest jak jest. St. johnsy to w ogole malownicze miejsca i topografia super, troche by sie wiecej ryb przydalo
Aleksander - 05-09-2014, 20:40
| Bart Lukasik napisał/a: | a jak tu podrasowac taki film, jest jak jest. St. johnsy to w ogole malownicze miejsca i topografia super, troche by sie wiecej ryb przydalo |
Wiesz, nurkowałem na tej rafie w kwietniu tego roku. Podrasowałeś ten film i to znacznie. Jak to zrobiłeś - wiesz sam
Pozdrawiam
theworld - 05-09-2014, 22:40
To w końcu podrasowany czy nie ? Komu ja mam wierzyć ? Może jeszcze ktoś tam był i potwierdzi lub zaprzeczy. Warto tam jechać czy nie ?
xaltuton - 06-09-2014, 00:59
| theworld napisał/a: | | To w końcu podrasowany czy nie ? Komu ja mam wierzyć ? Może jeszcze ktoś tam był i potwierdzi lub zaprzeczy. Warto tam jechać czy nie ? |
IMHO na niektorych kolorach widac podciagniecie, ale czesciowo moze to byc takze wynik zastosowania czerwonego filtra.
kraken - 06-09-2014, 08:19
W oryginale jest lepiej niż na filmie. Jedno z piękniejszych miejsc na świecie.
MSC
Aleksander - 06-09-2014, 18:18
| theworld napisał/a: | | To w końcu podrasowany czy nie ? Komu ja mam wierzyć ? Może jeszcze ktoś tam był i potwierdzi lub zaprzeczy. Warto tam jechać czy nie ? |
Warto ale musisz tego chcieć
Powodzenia
Bart Lukasik - 06-09-2014, 21:41
| Aleksander napisał/a: |
Podrasowałeś ten film i to znacznie. Jak to zrobiłeś - wiesz sam
|
Nie no prosze Cie, jak niby mialbym taki filmik podrasowac? Jedynie ostatnie ujecie jest przyspieszone ale nie nazwalbym tego podrasowywaniem...
To sie nazywa efekt muzyki, jakbys sobie tam nurkowal z taka muzyka w uszach to tez by sie lepsze wydawalo
arkac123 - 07-09-2014, 10:18
Nie jest podrasowany, a w rzeczywistości jest jeszcze lepiej - wyobraź sobie, że przeciskasz się kilkanaście metrów w ciemnej szczelinie, zastanawiasz się, czy nie lepiej byłoby jednak ściągnąć sprzęt, aż nagle, niespodziewanie, wypływasz w Wielki Błękit - fantastyczne uczucie.
IMHO najlepiej w Matce Dziur pływać w 2, max. 3 osoby, i razem wyszukiwać małych otworów, w które można wejść, większe grupy pływają "autostradami", za "mamą kaczką", i dla mnie byłoby nudno....
Abo - 10-09-2014, 15:57
Kolory są podciągnięte bo niebieski gryzie w oczy
Ale na żywca te rafy są jeszcze lepsze
theworld - 10-09-2014, 19:31
Ja tam wierzę autorowi że nie podrasował,/ dwukrotnie zaprzeczył / . Jak ktoś ma swój film z tego miejsca : bez niebieskiego, czerwonego, niepodrasowany i jeszcze w dodatku lepszy od rzeczywistości , to niech pokaże !
stegano - 10-09-2014, 20:32
Da każdego kto nie przekroczył granic PRL-u, wszystko jest podrasowane
Bart Lukasik - 11-09-2014, 17:53
najfajniej jest jak sie zgubisz na tych plytszych czesciach 1-2m (koncowka tego filmiku) i wystawiasz glowe na powierzchnie zeby sie zorientowac (co i tak nic przeciez nie daje...:) i okazuje sie ze jestes na samym srodku rafy po ktorej nie da sie przejsc w razie czego bo masa twardych i ostrych koralowcow, a "blekit" albo statek widzisz ze jest rzut kamieniem. tak blisko a jednak tak daleko
|
|