FOTOGRAFIA I FILM - Filtry do kamery AEE Magicam S70
Grzegorz_K - 22-09-2014, 11:15 Temat postu: Filtry do kamery AEE Magicam S70Witam,
Wiecie może czy do kamery AEE Magicam S70 dostępne są filtry do filmowania pod wodą (na wody ciepłe i zimne)?
Jeżeli można takie zakupić to proszę o informację gdzie.
Pozdrawiam,
Grzegorzzibisoft - 23-09-2014, 22:21 Z tego co mi wiadomo, to nie ma takich filtrów. Możesz poszukać jakiś uniwersalnych lub zaadaptować jakiś zestaw filtrów z GoPro.
Kiedyś znalazłem na jakimś forum wpis gościa, który zakupił filtr w postaci kawałka płytki i wyciął z niej odpowiedni kształt. Mocowanie z tego co pamiętam było na gumkę.
Pozdrawiam
ZbyszekGrzegorz_K - 24-09-2014, 17:33 Dzięki za odpowiedź
Też tak myślę, że trzeba będzie coś zaadoptować Żizek - 25-09-2014, 10:51 Grzegorz, a mógłbyś wrzucić jakiś materiał nagrany tą kamerką. Sam rozważam jej zakup, ale chciałbym zobaczyć, jak radzi sobie w naszych warunkach tzn. w ciemności rozświetlonej latarkami i w półmroku. Wszystkie nagrania, jakie widziałem były robione w jasnych, przejrzystych wodach.
Daj też znać, co z poszukiwaniami filtra, bo przyznam, że jego brak to dla mnie poważna wada.Robert Szymanski - 27-09-2014, 11:35 https://www.youtube.com/watch?v=yrcgqmNztOk filmik zrobiony kamerką ,porównanie bez filtra i z filtrem a także adres do sklepu gdzie takowy można nabyćGrzegorz_K - 29-09-2014, 15:20 Jak tylko koledzy zmontują film to postaram się coś wrzucić.Robert Szymanski - 02-10-2014, 19:15 Tutaj masz linka do sklepu gdzie możesz kupić adapter do filtrów , ja osobiście polecam podwójny typu flip up , gość sam je projektuje i robi na drukarce 3d https://www.shapeways.com/shops/danydanfreeGrzegorz_K - 02-10-2014, 19:54 Dzięki
[ Dodano: 06-10-2014, 20:21 ]
Cytat:
Grzegorz, a mógłbyś wrzucić jakiś materiał nagrany tą kamerką.
Daj też znać, co z poszukiwaniami filtra, bo przyznam, że jego brak to dla mnie poważna wada.
Filmy na razie robione bez filtra.Robert Szymanski - 27-10-2014, 20:20 Wreszcie zmontowanePawelF76 - 28-10-2014, 07:20 Bardzo fajne i pomysłowe. Ale nie zrywa tego przy skakaniu z łodzi?Robert Szymanski - 28-10-2014, 20:21 Jeszcze nie testowałem bo niedawno mi przysłali i musiałem najpierw zmontować.Dzisiaj zmieniłem śrubki na inne ,bez łba zakręcane na inbus z nierdzewki.Zrywać raczej nie powinno bo po jednej stronie jest wypust który zachodzi jak pazur za osłone obiektywu a po przeciwległej stronie śrubka do dokręcenia.Trzyma sie dosyć mocno i pewnie ,testy praktyczne pokażą czy było warto choc widziałem pare filmików na amerykańskich stronkach i dawało rade .Za tydzień potestuje w Egipcie to podzielę sie opinią .Ktos na prv pytał o cene , 50 euro za ramke i po 18 euro za szkła plus śrubki od kolegi -bezcenne darekpraca - 03-11-2014, 08:31 Witam
Kamerka moim zdaniem lepsza od gopro
skok z łódki