FORUM-NURAS
Froum dla nurkuj?cych i nie tylko ...

FOTOGRAFIA I FILM - Kilka fotek z ... "Salem Express" Safari 2014

scuba - 01-10-2014, 13:07
Temat postu: Kilka fotek z ... "Salem Express" Safari 2014
Zdjęcia z safarii wrakowego z którego właśnie wróciliśmy, fotki z wraku "Salem Express"
Piękny wrak lecz pływając po nim trzeba zdawać sobie sprawę z tragedii ludzi którzy na nim zginęli.

Mam nadzieję że się spodobają.
www.nurkowanie.katowice.pl

Mieciu - 01-10-2014, 15:43

się spodobały :-)

Daj większe watermarki i może coś ukrytego w centrum obrazka bo może kogoś pokusić o komerycjne wykorzystanie po przekadrowaniu...

scuba - 02-10-2014, 10:42

Dzięki za dobre słowo :)
thoms - 02-10-2014, 13:49

gratulacje! bardzo fajne foty!
wiesiek01 - 02-10-2014, 20:29

Czy z Koparek, czy te, wszystkie jednakowe. Może warto zmienić manierę fotografowania ?
budiver - 02-10-2014, 22:17

Jak weźmie mydelniczke, to maniera napewno sie zmieni. Brakuje mi takiej źony. Zdjecia super. Pzdr. Arek
scuba - 03-10-2014, 09:13

Postaram się coś poprawić podczas następnego wyjazdu. A może wystarczy jak zapiszę się na jakiś kurs obróbki zdjęć ?
... faktycznie małżonka z lampą błyskową to skarb :)

budiver - 03-10-2014, 10:49

Kurs dla Ciebie- stracony pieniadz. Mala rada- troche zblizeniowki, nie zawsze ze sfera. Pzdr. Arek
piotrkw - 03-10-2014, 11:00

scuba napisał/a:
A może wystarczy jak zapiszę się na jakiś kurs obróbki zdjęć ?

Nie , to nie to , ja raczej poszukał bym w sposobie patrzenia na kadr , i starania się pokazania czegoś od siebie . Rybie oko manieruje przy fotografii podwodnej , wiele ujęc jest bardzo podobnych , trochę tak jak chciałbyś robić dokumentację z tych miejsc . I to było by ok . Ale rozumiem , chcesz coś przekazać od siebie , zatrzymaj sie na chwilę i spróbuj wykreować samemu to co chciałbyś pokazać , Nie to co widać przez wizjer , pochylenie kadru nie załatwi tego . Szukaj , bądź inny , oryginalny. Pamiętasz Twoje zdjęcie z B17 z Vis ?? Jak je zobaczyłem , to aż oczy mi się śmiały ;-)
Tam coś się działo , była dynamika , światło , plany , coś opowiadałeś widzowi .
Nie był to dokument z miejsca w którym byłeś.
Wiem , nie co dzień są takie ujęcia , ale ... sztuka jest je znaleść lub wykreować .

scuba napisał/a:
... faktycznie małżonka z lampą błyskową to skarb

To na pewno , postaraj się tylko zwrócić jej uwagę , aby nie trzymała lampy na sztywno wyciągniętej ręce , Wygląda to bardzo nienaturalnie i sztucznie . Powinna ją trzymać , ot tak od niechcenia , żeby nie było tak widoczne pozowanie . Trochę musi poćwiczyć ale jest to do opanowania .

Pozdrawiam Piotr

scuba - 03-10-2014, 13:56

Dzięki za wszystkie uwagi na pewno z nich skorzystam :)