bruner - 16-10-2014, 19:05 Temat postu: Co piszczy w wodzie jesienią?Jesień to bardzo ciekawy okres w życiu podwodnego świata. Jedne organizmy obumierają, inne przygotowują się do przetrwania zimy... W połowie października 'ustrzeliłem' cyfrowa kuszą kilka typowych scen z jeziornego litoralu. Użyłem mojej nowej kamery - midland XTC280.
Film nie jest w żaden sposób obrabiany - to surowy materiał z kamery, jedynie jakość pogorszyłem w celu 'odchudzenia' pliku przed przesłaniem na Yt.
Najlepiej oglądać w najlepszej jakości (jak ma się taka możliwość) - w oryginale wszystkie ujęcia są 'żyleta', ale algorytmy przetwarzania Yt nie wyrabiają się na ujęciach ze skomplikowaną grą świateł i na Yt już nie jest tak dobrze. Albo to ja nie umiem odpowiednio zakodować ... nie wiem.adamjoker - 17-10-2014, 00:01 Piękne polowanie. Gratuluję zdobyczy jaros4 - 17-10-2014, 00:41 Piszesz ze material surowy,ale samo sklejanie do kupy+zanikajace przejscia to juz strata na jakosci.Jakiego programu uzywasz do obrobki?Pytam,bo sam musze zmienic .
Anyway,fajne ,sloneczne ujecia.StarteR - 17-10-2014, 12:25 Kto by pomyślał ze ten midland tak ładnie "rysuje" posiadasz jeszcze jakieś filmy zrobione z jego udziałem? ?bruner - 17-10-2014, 16:05 Używam programu Corel Ulead Video Studio 11.
Jak dla mnie prosty w użyciu. Nauczyłem się sam używać podstawowych funkcji i się go trzymam. Nie znam się na specyfice i rodzajach kodowań wideo , a pewnie jakby mi to wytłumaczył w rozmowie ktoś obeznany w temacie to filmy po przesłaniu wiele by zyskały
@StarteR - Na moim kanale na Youtube możesz obejrzeć bardzo dużo filmów z midlanda, ale wszystkie są z midlanda xtc200. Ten jest pierwszy z midlanda xtc280 bo niedawno go dokupiłem. Nikt z ludzi, których znam nie był mi wstanie odpowiedzieć na moje pytania o niego, więc w końcu sam sobie odpowiedziałem po zakupie