| |
FORUM-NURAS Froum dla nurkuj?cych i nie tylko ... |
 |
FOTOGRAFIA I FILM - Film za darmo
Bart Lukasik - 21-12-2014, 17:55 Temat postu: Film za darmo W ramach upominku z okazji nadchodzących Świąt udostępniam mój film dokumentalny o rafie koralowej z RPA do oglądania przez YT za darmo przez najbliższe 2 tygodnie (do 06.01.2015). Film jest z narratorem w j. polskim. Już kiedyś był pokazywany przez Free Frog TV, ale tylko przez krótki okres. Wersja angielska została wydana na DVD w RPA. 38 minut. Miłego oglądania
http://www.bartlukasik.com/#zatoka-sodwany/c2g8
Bart
Marcin13736 - 22-12-2014, 06:00
Dziękuweczka!
Torpeda - 22-12-2014, 11:06
Dziękujemy!!!
mirek crow - 22-12-2014, 14:38
REWELACJA ! DZIĘKI
Turlogh - 23-12-2014, 09:21
Pomyślałem sobie - znów jakieś rafy A obejrzę sobie do śniadania.
Film obejrzałem jednym tchem niemalże zapomniawszy o śniadaniu.
Dzięki serdeczne, film niesamowity.
Pozdrawiam
wiesiek01 - 23-12-2014, 11:22
| Bart Lukasik napisał/a: | | Miłego oglądania |
Dzieki, "macro" super.
kdyle - 23-12-2014, 16:05
Wielkie dzięki - byłem tam w tym roku, miło powspominać
PawelF76 - 23-12-2014, 23:24
Super. Wesołych świąt, bezpiecznych nurów i poęknej wizury!!!
vivit - 24-12-2014, 14:03
Film piękny, a ile takowy wypad oriętacyjnie może kosztować ?
stegano - 24-12-2014, 14:12
Bart Lukasik, Wielkie dzięki!
jacekp00 - 24-12-2014, 14:34
Bart - dziękuje
jedne z milej spędzonych chwil ostatnimi czasy. Pozdrawiam
theworld - 24-12-2014, 21:27
Piękny, super, dzięki.. ale : przecież materiał do tego filmu zbierany był dłuższy czas,załóżmy że
przeciętny nurek pojedzie do tej Sodwany na 10 dni , to co zobaczy na żywo ? .
Wskoczy do oceanu i na wyciągnięcie ręki będzie miał wszystko to co na filmie ?, jak w jakimś oceanarium ? Ciekawe jaki procent tego co na filmie jest do zobaczenia w rzeczywistości.
W tym roku pojechali ludzie do tego pięknego kraju na sardynki / naoglądali się wcześniej filmów w internecie/, i co?- nie zobaczyli ani jednej sardynki. W zastępstwie pokazywano im wieloryby !.
Tao - 25-12-2014, 10:52
A co tam sardynki , wieloryby to jest coś . Holer dlaczego te RPA tak daleko ?? Film wyczes , kiedyś może to ogarnę .
theworld - 25-12-2014, 13:17
Ja wiem czy to tak "daleko" ?, ta sama strefa czasowa, wylatuje się wieczorem, rano na miejscu, można się wyspać w samolocie. Bilet teraz podobno kosztuje 2 tys. z groszami.
Tao - 25-12-2014, 19:35
2 tys. to nie problem , gorzej z tymi groszami hehehe . Ale po nowym roku zacznę ciułać i za parę lat może się uda . Oby jeszcze były wieloryby .
Bart Lukasik - 26-12-2014, 13:48
Dzieki wszystkim za mile slowa dot. filmu. az chce sie robic wiecej i lepszych !
Jeśli chodzi o to czy nurek, ktory pojedzie do Sodwany wszystko na raz to zobaczy to oczywiscie odpowiedz brzmi "nie".
Wiele z tych stworzeń pojawia sie na rafach sezonowo i jak jest jedno, to akurat innych moze nie byc, przy czym chodzi tu o te najciekawsze (z mojeg punktu widzenia), jak np. igliczne
Wiekszosc duzych zwierzakow i powiedzmy 80% innych stworow, oprocz wielorybow i zolwi skorzastych, mozna spotkac przez caly rok. Reszta zmienia sie w zaleznosci od pory roku.
Reszte jak sie wie gdzie ich szukac to sie znajdzie
theworld - 27-12-2014, 21:52
Ponieważ ten film Barta spotkał się z samymi komplementami na Nurasie, / mnie też się podobał/,
to mam takie spostrzeżenie . Bart jest chyba jedynym '' zawodowcem'', który pokazuje publicznie na Nurasie swoje filmy / za darmo/. Inni raczej się nie chwalą ,unikają tego, mają inną taktykę działania, może boją się konstruktywnej krytyki,może im nie zależy.
Czy ktoś z Was oglądał np. Magię Wielkiego Błękity, Darka Sepioły ? Tego największego mistrza polskiego filmu podwodnego. Ja widziałem tylko fragmenty.
Czy można dokonać jakiegoś porównania filmu Darka z filmem Barta ?
Czy Bart ma się czego wstydzić ?, czy jeszcze nie ta liga ? czy ma szansę dorównać mistrzowi ?
piotrkw - 27-12-2014, 23:09
| theworld napisał/a: | | Czy można dokonać jakiegoś porównania filmu Darka z filmem Barta ? |
Chyba nie , film Bartłomieja to całkiem dobry poziom filmu amatorskiego.
theworld - 29-12-2014, 18:32
Tylko 1-dna osoba się przyznaje do oglądania Wielkiego Błękitu ??,. Kiepska oglądalność.
To już lepiej zostań Bart / od Bartosza chyba, a nie Bartłomieja / na dobrym poziomie amatorskim.
Więcej ludzi będzie oglądało Twoje filmy.
piotrkw - 29-12-2014, 22:57
| theworld napisał/a: | | Tylko 1-dna osoba się przyznaje do oglądania Wielkiego Błękitu ??,. Kiepska oglądalność. |
Chyba żle wyciągnięte wnioski , od przyznawania się do oglądalności daleka droga
| theworld napisał/a: | | od Bartosza chyba, a nie Bartłomieja |
Przepraszam za pomyłkę , trudno się zorientować .
gazeliusz - 30-12-2014, 11:06
Dziękuję Bart za daleką wyprawę moich dzieci przy śniadaniu Nie wiem kiedy minęło 38 min.. I nawet nie lubianą paprykę zjadł Kuba
koz - 30-12-2014, 15:29
Jak na moje oko zwykłego śmiertelnika to całkiem profesjonalnie to wygląda. Bardzo mi się podoba., Tylko na lektora bym wziął Czubównę
ed - 30-12-2014, 19:31
Nie róbmy z WB jakiegoś wielkiego dzieła a z S guru mega wypasu. Są produkcje na vimeo, które mają równie dobrą technikę zdjęciową a nurki bardziej zaawansowane. Choćby filmiki, Huw Portera, JP Bressera, czy Partial Pressure Productions. No i bez przegadanej megaekoegzaltacji.
Za filmik wielkie THX. Jest to robota nisko budżetowa ale pokazująca talent i co najważniejsze zacięcie. Mam nadzieję, że dzięki takim produkcją Bart przebije się do dużych produkcji.
ps. Jestem posiadaczem WB na DVD, czyli można mnie doliczyć do "oglądalności"
Bart Lukasik - 07-01-2015, 14:29
| gazeliusz napisał/a: | Dziękuję Bart za daleką wyprawę moich dzieci przy śniadaniu Nie wiem kiedy minęło 38 min.. I nawet nie lubianą paprykę zjadł Kuba |
Super
| koz napisał/a: | | Tylko na lektora bym wziął Czubównę |
Wydałbym wiecej na samego lektora niz w sumie na zrobienie calego filmu , trzeba dawac szanse świeżej krwi!
| ed napisał/a: | | Mam nadzieję, że dzięki takim produkcją Bart przebije się do dużych produkcji |
I o to walczę
Podsumowanie. Dzięki wszystkim za obejrzenie filmu, zgodnie z umową film dziś został zdjęty z mojej strony i nie jest już dostępny do oglądania, może kiedyś pojawi się ponownie. Tymczasem uzyskał 500 wyświetleń z długimi czasami oglądania, co niewątpliwie sprawia mi przyjemność. A już niedługo udaję się na nowy projekt filmowy mojego pomysłu z dużą ilością akcji!
theworld - 07-01-2015, 18:41
A możesz zdradzić gdzie się udajesz na tą dużą ilość akcji ?
Bart Lukasik - 08-01-2015, 10:14
w wody pełne rekinów, na biezaco bedzie mozna sledzic na moim facebooku Bart Videography, zobaczymy co z tego wyjdzie
theworld - 08-02-2015, 16:03
Zajrzałem po miesiącu i jestem zdziwiony : kilkaset wejść do tematu w ciągu ostatniego miesiąca a przecież tego filmu już dawno nie ma. No to co Wy robicie : oglądacie- macie jakieś tajne hasło czy tylko sobie czytacie.
No to ja też . I muszę przyznać że autor nie kłamał że wybiera się do wód pełnych rekinów i z dużą ilością akcji. Na tym jego facebooku pełno rekinów i innych morskich dziwolągów.
Te rekiny z wielkimi wystającymi zębami to podobno b. spokojne i potulne, ale do tygrysiego to bym się nie zbliżył, żle mu z oczu patrzy.
|
|