FORUM-NURAS
Froum dla nurkuj?cych i nie tylko ...

FOTOGRAFIA I FILM - OBUDOWA PODWODNA SONY NEX-5

pablator - 30-12-2014, 17:48
Temat postu: OBUDOWA PODWODNA SONY NEX-5
Witam.
Czy posiada ktoś informacje na temat tej http://camerapix.co.uk/in...case-nex5n.html obudowy podwodnej do Sony Nex-5. Wiem, że to chińczyk, ale jeżeli kupię obudowę dedykowaną pod obiektyw 18-55mm to czy uda mi się zmieścić w środku jakiś inny z konwerterem szerokokątnym.

budiver - 30-12-2014, 18:50

Po pierwsze na stronie Meikon kupisz taniej. Po drugie wszystko sie da przerobic. Trzeba tylko wyciac tube i wkleic nowa. Pzdr. Arek
pablator - 30-12-2014, 19:16

Dziękuję za info co do ceny. Co do wymiany tuby to też mi to chodzi po głowie, tylko myślę o systemie wymiennym.
budiver - 30-12-2014, 19:29

Musisz na obudowie wkleic metalowy gwint. Tuby zmieniasz kiedy zmieniasz obiektywy. Ja tak robie na odudowie Olka PT-027. Jeden plus oryginalnie to bylo mozliwe. Pzdr. Arek
Andrzej Gutowski - 08-04-2015, 21:57

witam

Odgrzeję trochę temat w sprawie obudowy tej firmy.
Ja kupiłem na ebayu obudowę do aparatu sony nex 5R, dostałem przesyłkę i postanowiłem sprawdzić na basenie( z poprzednim sprzętem jaki miałem marki sea&sea nigdy nie było problemów) a tu po dwóch minutach miałem połowę obudowy wypełnione wodą. Sprzęt zalany i rozpacz. Po wymianie maili ze sprzedawcą z HK dostałem propozycję ponownego sprawdzenia obudowy, sprawdziłem jeszcze raz tym razem wypełniłem wnętrze obudowy ręcznikiem papierowym, okazało się, że pod przyciskami funkcyjnymi w tylnej klapie było mokro.
Odesłałem sprzęt do HK na podany adres, wymieniamy się mailami z firmą citiwide-online_uk sprzedawcą na ebayu, mam z nimi spór na paypal i jak na razie brak obudowy brak zwrotu kasy.
Bardzo mocno zastanowiłbym się nad zakupem obudowy marki Meikon

pozdrawiam

budiver - 08-04-2015, 23:20

Kur..ka kupiłem też obudowe tydzień temu w Chinach, na e-bay. Mija miesiąc jak kupiłem Sony rx100 m2. Teraz czekam na przesyłkę. Czytałem że ciekną 50% na 50%. Mam nadzieję że się uda. Pzdr. Arek

[ Dodano: 10-04-2015, 20:21 ]
Otrzymałem dzisiaj przesyłkę z Chin. Pierwsza miła niespodzianka- kupowałem obudowe do 40m. (135ft.), a dostałem do 60m.( 195ft.). Przed chwilą zaliczony test w wannie. Nurkowy test trochę później. Pzdr. Arek