| |
FORUM-NURAS Froum dla nurkuj?cych i nie tylko ... |
 |
FOTOGRAFIA I FILM - Holenderskie nurkowiska - pierwszy filmik
menyy - 18-01-2015, 15:11 Temat postu: Holenderskie nurkowiska - pierwszy filmik Hej
Pierwsza w życiu zabawa z GoPro (wersja 4 silver) + VPRO Grala , które w tym przypadku nie było potrzebne.
W pierwszej części podwodnej filmik kręcił mój kolega, mam nowy system balastu i musiałem go trochę potestować.
Miejsce to : "Het gat van Waalre" (dziura "w" Waalre) , kiedyś wydobywali tam piasek, teraz jest ładna woda z przyzwoitą wizurą (jak jest zimno i dłużej nie pada). Znajduje się w pobliżu Eindhoven (ok 15 km od centrum)
Jest to pierwszy mój filmik więc proszę o wyrozumiałość (jedną część za bardzo przyspieszyłem ale praca z GoPro studio zniechęciła mnie do poprawek - zawiesiło się co najmniej 6 razu w ciągu 2 godzin)
Waalre
Miłego oglądania!
Sebiriusz - 18-01-2015, 16:45
Ten z żółtymi butlami to francuz?
...dlaczego nurkuje z białą flagą?
PawelF76 - 19-01-2015, 12:02 Temat postu: Re: Holenderskie nurkowiska - pierwszy filmik "Jest to pierwszy mój filmik więc proszę o wyrozumiałość (jedną część za bardzo przyspieszyłem ale praca z GoPro studio zniechęciła mnie do poprawek - zawiesiło się co najmniej 6 razu w ciągu 2 godzin."
Kup sobie lepiej Pinnacle studio 16 za 200 ziko przez neta i spokojnie obrobisz sobie filmiki. Ten program od GoPro coś jest felerny. Mi też diabelsko się wiesza i po którejś zawieszce z rzędu wychrzaniłem go i kupiłem prostego pinnacla. Filmuj i montuj a praktyka naprowadzi Cię na dobre tory. Najważniejsze moim zdaniem to robić ujęcia jak najbardziej stabilne. Z takich zawsze coś zmontujesz zarówno w normalnym tempie jak i fast i slow.
tukot - 20-01-2015, 19:04
Też macie problemy z GP Silver 4? Masakra - próbowałem na 2 kompach, zmieniałem wszystko w ustawieniach kamery, dłubałem w kompie na różne sposoby, nagrałem program na bardzo ogarniającego służbowego laptopa - masakrycznie się zawiesza, albo nie da sie w ogóle włączyć!!...WTF?
menyy - 21-01-2015, 16:04
GP 4 Silver dziala narazie w miare ok (tylko raz sie zawiesila, tak ze musialem wyjac baterie)
GoPro Studio to juz inna para kaloszy.... wiesza sie strasznie...
PawelF76 - patrzylem na ten soft, chodzilo Ci chyba o nowsza wersje Pinnacle studio 18 (a nie 16) ?
PawelF76 - 21-01-2015, 20:43
| menyy napisał/a: | GP 4 Silver dziala narazie w miare ok (tylko raz sie zawiesila, tak ze musialem wyjac baterie)
GoPro Studio to juz inna para kaloszy.... wiesza sie strasznie...
PawelF76 - patrzylem na ten soft, chodzilo Ci chyba o nowsza wersje Pinnacle studio 18 (a nie 16) ? |
Tak, jest już 18 i mam ją, ale między nimi dużych różnic nie ma a ja mam wrażenie, że 16 trochę lepiej działała. Montaż i rendering nieco szybszy.
menyy - 02-06-2015, 14:22
Witam
Kolejna porcja filmików dla zainteresowanych.
Miejscowka: De Grotte Hegge w poblizu Thorn.
Sandacze:
https://vimeo.com/129321164
Sczupaki:
https://vimeo.com/129338896
Pozdrawiam
|
|