| |
FORUM-NURAS Froum dla nurkuj?cych i nie tylko ... |
 |
FOTOGRAFIA I FILM - Filmik - Lanzarote, Arrecife - Telamon
_JaCeK_85 - 05-03-2015, 19:39 Temat postu: Filmik - Lanzarote, Arrecife - Telamon Hej Podsyła linka do filmiku,
Fajne miejsce na nurka - max gł. 8 m. , więc nawet można zabrać JOWD ,a jaka radość jak potem chłopaki opowiadają ,że na wraku nurkowali
https://www.youtube.com/watch?v=NSp8aaZp1Sw
Pozdr
Marcin13736 - 06-03-2015, 16:05
fajnie...
PawelF76 - 06-03-2015, 20:13
Uwielbiam Lanzarote i miejsca na niej. Latam tam często i zawsze coś nowego. Nie jest to Egipt ani Rafa barierowa czy Filipiny ale tam nie ma tego co jest tutaj. Każde miejsce ma swój urok . Ciekawe gdzie jeszcze dane Ci było nurać? Playa Grande, Chica, wraki w Puerto a może Mala? Flamingo też jest fajne. Fajny film...aż go sobie strzelę na kolejnym wyjeździe...
_JaCeK_85 - 07-03-2015, 10:42
Dzięki - No głównie na Flamingo bo tam trzaskałem intra ,ale udało mi się też obnurkować kilka innych miejsc, choć Flamingo tez jest fajne szczególnie ze względu na duże ławice ryb a i nocne też naprawdę super. Byłem jeszcze na Male ,ale tylko raz bo tam ciężko z warunkami trafić , oczywiście Playa Chica z Cathedral, Blue Hole (choć nie porównujmy tego z Dahabem;) i Felixem gwiazdą programu na czele Mi jednak najbardziej przypadł do gustu Telamon i Barranco del Quiquere - czyli te 3 wraczki między Puerto Calero a Perto del Carmen (też chcę jakiś filmik z tego zmontować).Swoją drogą jest tam jeszcze sporo fajnych miejsc gdzie można by ponura na Lanzie więc mam nadzieję że jeszcze kiedyś się tam wybiorę i nadrobię zaległości:)
Jacek Wo - 07-03-2015, 14:19 Temat postu: fLAMINGO
| _JaCeK_85 napisał/a: | | Dzięki - No głównie na Flamingo bo tam trzaskałem intra |
Czy to Ty do mnie zagadałeś, jak wychodziłem z wody na Flamingo w czwartek 26.02 /byłem w suchaczu i z GoPro na głowie/?
| _JaCeK_85 napisał/a: | | udało mi się też obnurkować kilka innych miejsc, choć Flamingo tez jest fajne szczególnie ze względu na duże ławice ryb a i nocne też naprawdę super. Byłem jeszcze na Male ,ale tylko raz bo tam ciężko z warunkami trafić , |
Na Male nie miałem szczęścia - cały tydzień 23-27 trochę wiało (taki eufemizm)
| _JaCeK_85 napisał/a: | oczywiście Playa Chica z Cathedral, Blue Hole (choć nie porównujmy tego z Dahabem;) i Felixem gwiazdą programu na czele |
Felix jest fajny, ale Cathedral i BlueHole nie dają sie porówać nie tylko do Dahab, ale też do identycznie nazwanych spotów na Gozo
| _JaCeK_85 napisał/a: | | Mi jednak najbardziej przypadł do gustu Telamon i Barranco del Quiquere - czyli te 3 wraczki między Puerto Calero a Perto del Carmen (też chcę jakiś filmik z tego zmontować).Swoją drogą jest tam jeszcze sporo fajnych miejsc gdzie można by ponura na Lanzie więc mam nadzieję że jeszcze kiedyś się tam wybiorę i nadrobię zaległości:) |
Telamona tylko z samochodu - mieszkałem w CostaTeguise - po drodze do Play Chica.
Kolega mi napisał - nie ważne jaką bazę wybierzesz, i tak wszyscy jadą do Puerto del Carmen na Playa Chica - okazało się to (trochę niestety) prawdą.
Ale może jeszcze kiedyś będzie okazja, choć mimo wszystko wolę Maltę
_JaCeK_85 - 09-03-2015, 21:28 Temat postu: Re: fLAMINGO Hej,
[quote="Jacek Wo"]
Czy to Ty do mnie zagadałeś, jak wychodziłem z wody na Flamingo w czwartek 26.02 /byłem w suchaczu i z GoPro na głowie/?
No ja to niestety nie bylem - a piszę niestety bo od paru miesięcy siedzę w Polsce:( Natomiast filmik udało mi się zmontować dopiero parę dni temu:)
[quote="Jacek Wo"]
Felix jest fajny, ale Cathedral i BlueHole nie dają sie porówać nie tylko do Dahab, ale też do identycznie nazwanych spotów na Gozo :-)
Powiem szczerze nie mam porównania do Malty/ Gozo bo nie miałem okazji jeszcze tam nurkować natomiast planuję w tym roku się wybrać - możesz mi podpowiedzieć jakie najciekawsze miejsca na nurka i jaką bazę polecasz ?
dziubek72 - 18-03-2015, 20:43
Fajny filmik, we wrzesniu lece na Lanzarote
_JaCeK_85 - 28-03-2015, 12:20
| dziubek72 napisał/a: | Fajny filmik, we wrzesniu lece na Lanzarote |
Dzięki, To jak byś potrzebował jakieś info na temat wyspy daj znać !
|
|