FORUM-NURAS
Froum dla nurkujących i nie tylko ...

FORUM-NURAS - NURKOWA MAPA ŚWIATA ?

surya - 14-11-2004, 20:40
Temat postu: NURKOWA MAPA ŚWIATA ?
Heja,

Czy znalazł ktoś z Was w sieci jakąś fajną nurkową mapę świata z naniesionymi rafami? Oczywiście nie chodzi mi o topografię, raczej o zarys raf wokół stałego lądu lub atole.

Poszukuję czegoś takiego.

Pozdrufffka

Jacek Madejski - 15-11-2004, 19:16

Mapy, o której mówisz nie spotkałem, ale kiedyś na National Geographic był program o zniszczeniach raf spowodowanych przez El Ninio. Tam były pokazywane mapy raf wokół poszczególnych kontynentów. Spróbuj przeszukać ich zasoby.
Pozdrawiam

Abradive - 23-01-2005, 15:51
Temat postu: mapa?
elo
sprobuj poszukac czegos mniej globalnie... np kilka map z jakims regionem... moj fader ma cos takiego jesli chodzi o egipt... napewno jest tego wiecej

yvette - 27-01-2005, 16:00

wiem ze na 100% jest cos takiego w wydaniu ksiazkowym... ale na necie niesty nie mam pojecia...
pozdraiwam

Father - 02-02-2005, 20:22
Temat postu: Mapy świata
polecam obejrzenie strony NOAA (http://www.noaa.gov/ ) Powinieneś tam coś znaleźć. Pozdrawiam- Piotr Binkiewicz
makaron - 04-02-2005, 15:14

Czy chodzi Ci o ładną mapę czy o wiadomości gdzie można dac ciekawego nurka?
Pare lat temu wydano dzieło pod tytułem" Atlas of the coral reefs of the world", pamietam bo chciałem kupic. Jeśli szukasz miejsc ciekawych do nurkowania innych niż Egipt lub Chorwacja to służe swoim 25 letnim doświadczeniem / zaleciało starym zgredem/ w nurkowaniu po świecie.
Pozdrówka
Makaron