Stopień: Rescue+EAN
Wysłany: 11-12-2004, 21:13
może blond jestem, ale jak dojść do tego okienka? Moja wiedza o komputerach jest czysto teoretyczna, a nie chcę zadawać pytań "powtarzających się", żeby nie narażać się moderatorom
Musisz uruchomić program Windows Commander lub Total Commander (są też jakieś inne sposoby - te znają tylko nawiedzeni), żeby go uruchomić trzeba go najpierw zainstalować .
Potem guzik FTP, dodaj i już...
Tak na marginesie: z tajnych źródeł wiemy, że nasz FTP zachorował i forumowy lekarz usiłuje postawić go na nogi - możesz więc spokojnie trochę poczekać
Od jakiegoś czasu jest też inna nazwa hosta, ale o tym pewnie DarekS coś powie, jak tylko serwer ruszy pełną parą...
Wiek: 51 Dołączył: 16 Lis 2004 Posty: 1015 Skąd: tu wziąć na jacht?
Wysłany: 14-12-2004, 18:54
Ale nie musisz nic instalowac
Wystarczy ze w standardowej przegladarce internetowej wpiszesz w adresie
ftp://usernam:password@ftp_adres
i juz laczy sie z adresem ip servera ftp dla uzytkownika "usernam" i dla hasla "password"
Czyli w tym przypadku ftp://forumupl:nuras@83.16.180.114
Inna mozliwosc to odpalenie konsoli i wydanie polecenia ftp
czyli klikasz start->uruchom wpisujesz cmd zatwierdzasz enterem i w konsoli wpisujesz ftp i juz masz odpalonego klienta. Jesli nie znasz polecen to wpisujesz help i juz albo help "polecenie_wewnetrzne_klienta_ftp"
Doczytaj gdzieś na forum.
DarekS wyłączył był ftp foruowe ze względu na hmmm no właśnie ze względu na ożywione ostatnimi czasy dyskusje na tematy licencji, praw autorskich i innych takich
Wysłany: 17-02-2005, 12:43
i źle się stało... ftp było bardzo przydatne. Gratuluję obrońcom praw autorskich...
Łukasz
Wysłany: 17-02-2005, 12:55 Ftp
Żle się stało. Dobrze by było załorzyć konkurencyjny FTP nie kontrolowany przez "krewnych i znajomych królika" (czytaj TP).
MTBiker [Usunięty]
Wysłany: 17-02-2005, 16:57 Re: Ftp
Łukasz napisał/a:
Żle się stało. Dobrze by było załorzyć konkurencyjny FTP nie kontrolowany przez "krewnych i znajomych królika" (czytaj TP).
Jesli piejesz do mnie to moje relacje z TP sa takie ze czasem mam okazje bywac na tych wyjazdach co i Paco.
Co do czepiania sie praw autorskich to przwoitosc by wymagala napisania choc ze insrtukcja jest skanem "ordynarnego ksero" TP.
Zeby nie bylo - jestem zwolennikiem tego aby polskie instrukcje do suunto byly wydawane lepiej i byly ogolnodostepne ... - jak wspominalem przy zakupie mojego Vypera sam ww kserowke dostalem.
Ciekawi mnie jeszcze jedno - jak paco pokazuje filmy wszyscy sa zachwyceni jak tylko pojawia sie temat TP wszyscy wieszaja psy ....
Tez "chcialem dobrze a wyszlo jak zawsze" ...
Pzdr Twoj imiennik
i zrodlo zla na swiecie
(a moze tylko na forum i pl.rec.nurkowanie )
Luc
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Administrator FORUM-NURAS uprzejmie informuje, że nie ponosi odpowiedzialności i w żaden sposób nie ingeruje w treść wypowiedzi umieszczanych przez użytkowników na Forum.
Zastrzega sobie jedynie prawo do usuwania i edytowania, w ciągu 24 godzin, postów o treści reklamowej, sprzecznej z prawem, wzywających do nienawiści rasowej, wyznaniowej, etnicznej
czy tez propagujących przemoc oraz treści powszechnie uznanych za naganne moralnie, społecznie niewłaściwe i naruszających zasady regulaminu.
Przypominam, że osoby zamieszczające opinie, o których mowa powyżej, mogą ponieść za ich treść odpowiedzialność karną lub cywilną.
Serwis wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze. Technologia ta jest wykorzystywana w celach funkcjonalnych, statystycznych i reklamowych. Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy, a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania. Korzystanie z serwisu Forum-Nuras przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko