Uwielbiam Lanzarote i miejsca na niej. Latam tam często i zawsze coś nowego. Nie jest to Egipt ani Rafa barierowa czy Filipiny ale tam nie ma tego co jest tutaj. Każde miejsce ma swój urok . Ciekawe gdzie jeszcze dane Ci było nurać? Playa Grande, Chica, wraki w Puerto a może Mala? Flamingo też jest fajne. Fajny film...aż go sobie strzelę na kolejnym wyjeździe...
Dzięki - No głównie na Flamingo bo tam trzaskałem intra ,ale udało mi się też obnurkować kilka innych miejsc, choć Flamingo tez jest fajne szczególnie ze względu na duże ławice ryb a i nocne też naprawdę super. Byłem jeszcze na Male ,ale tylko raz bo tam ciężko z warunkami trafić , oczywiście Playa Chica z Cathedral, Blue Hole (choć nie porównujmy tego z Dahabem;) i Felixem gwiazdą programu na czele Mi jednak najbardziej przypadł do gustu Telamon i Barranco del Quiquere - czyli te 3 wraczki między Puerto Calero a Perto del Carmen (też chcę jakiś filmik z tego zmontować).Swoją drogą jest tam jeszcze sporo fajnych miejsc gdzie można by ponura na Lanzie więc mam nadzieję że jeszcze kiedyś się tam wybiorę i nadrobię zaległości:)
Wiek: 62 Dołączył: 29 Maj 2013 Posty: 431 Skąd: tak z grubsza Toruń
Wysłany: 07-03-2015, 14:19 fLAMINGO
_JaCeK_85 napisał/a:
Dzięki - No głównie na Flamingo bo tam trzaskałem intra
Czy to Ty do mnie zagadałeś, jak wychodziłem z wody na Flamingo w czwartek 26.02 /byłem w suchaczu i z GoPro na głowie/?
_JaCeK_85 napisał/a:
udało mi się też obnurkować kilka innych miejsc, choć Flamingo tez jest fajne szczególnie ze względu na duże ławice ryb a i nocne też naprawdę super. Byłem jeszcze na Male ,ale tylko raz bo tam ciężko z warunkami trafić ,
Na Male nie miałem szczęścia - cały tydzień 23-27 trochę wiało (taki eufemizm)
_JaCeK_85 napisał/a:
oczywiście Playa Chica z Cathedral, Blue Hole (choć nie porównujmy tego z Dahabem;) i Felixem gwiazdą programu na czele
Felix jest fajny, ale Cathedral i BlueHole nie dają sie porówać nie tylko do Dahab, ale też do identycznie nazwanych spotów na Gozo
_JaCeK_85 napisał/a:
Mi jednak najbardziej przypadł do gustu Telamon i Barranco del Quiquere - czyli te 3 wraczki między Puerto Calero a Perto del Carmen (też chcę jakiś filmik z tego zmontować).Swoją drogą jest tam jeszcze sporo fajnych miejsc gdzie można by ponura na Lanzie więc mam nadzieję że jeszcze kiedyś się tam wybiorę i nadrobię zaległości:)
Telamona tylko z samochodu - mieszkałem w CostaTeguise - po drodze do Play Chica.
Kolega mi napisał - nie ważne jaką bazę wybierzesz, i tak wszyscy jadą do Puerto del Carmen na Playa Chica - okazało się to (trochę niestety) prawdą.
Ale może jeszcze kiedyś będzie okazja, choć mimo wszystko wolę Maltę
[quote="Jacek Wo"]
Czy to Ty do mnie zagadałeś, jak wychodziłem z wody na Flamingo w czwartek 26.02 /byłem w suchaczu i z GoPro na głowie/?
No ja to niestety nie bylem - a piszę niestety bo od paru miesięcy siedzę w Polsce:( Natomiast filmik udało mi się zmontować dopiero parę dni temu:)
[quote="Jacek Wo"]
Felix jest fajny, ale Cathedral i BlueHole nie dają sie porówać nie tylko do Dahab, ale też do identycznie nazwanych spotów na Gozo :-)
Powiem szczerze nie mam porównania do Malty/ Gozo bo nie miałem okazji jeszcze tam nurkować natomiast planuję w tym roku się wybrać - możesz mi podpowiedzieć jakie najciekawsze miejsca na nurka i jaką bazę polecasz ?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Administrator FORUM-NURAS uprzejmie informuje, że nie ponosi odpowiedzialności i w żaden sposób nie ingeruje w treść wypowiedzi umieszczanych przez użytkowników na Forum.
Zastrzega sobie jedynie prawo do usuwania i edytowania, w ciągu 24 godzin, postów o treści reklamowej, sprzecznej z prawem, wzywających do nienawiści rasowej, wyznaniowej, etnicznej
czy tez propagujących przemoc oraz treści powszechnie uznanych za naganne moralnie, społecznie niewłaściwe i naruszających zasady regulaminu.
Przypominam, że osoby zamieszczające opinie, o których mowa powyżej, mogą ponieść za ich treść odpowiedzialność karną lub cywilną.
Serwis wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze. Technologia ta jest wykorzystywana w celach funkcjonalnych, statystycznych i reklamowych. Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy, a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania. Korzystanie z serwisu Forum-Nuras przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko