Strona Główna FORUM-NURAS
Froum dla nurkujących i nie tylko ...

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy    KalendarzKalendarz
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  Chat

Poprzedni temat «» Następny temat
Mares M1 - uszkodzony ?
Autor Wiadomość
Beeker 
Moderator Grupy

Stopień: D-Diver
Kraj:
Indonesia

Wysłany: 04-01-2005, 13:25   Mares M1 - uszkodzony ?

Nabyłem drogą kupna (ehh, to Allegro ...) używanego M1 (starszy algorytm bez rgbm).
Po niecierpliwym oczekiwaniu na przesyłkę wreszcie go od wczoraj mam !!! :cool: :pigs:
Załadowałem nowiutkie bateryjki i ... sprzęt mrugął do mnie zielonym podświetleniem pustego wyświetlacza przez jakieś 3-4s, po czym podświetlenie zgasło ... a wyświetlacz pozostał pusty. :roll: :ojoj:
Sprzęt COŚ robi, bo na moje nerwowe naciskanie obu przycisków (rzeczywiście ciężko chodzą) reaguje pikaniem, ale trudno się zorientować co ponieważ na wyświetlaczu jest NIC. Po każdorazowym wyjęciu i włożeniu baterii efekt jest ten sam. :-| :piss:

ANKIETA (wyłącznie dla posiadających jakieś doświadczenia z tym kompem):

1. toś się kolego załadował, masz zepsuty wyświetlacz więc wyrzuć toto do kosza lub udaj się do serwisu pod adres ..... (uzupełnić), a do sprzedającego się udaj czem prędzej i kolana mu przewierć wiertłem fi ... (uzupełnić)

2. cierpliwości - ten typ tak zawsze ma i po tygodniu wszystko wróci do normy, a maszyna przywita Cię aksamitnym damskim głosem. Wskazane jest głaskanie codziennie o godzinie ... (uzupełnić), nie krócej niż ... (uzupełnić)

3. a może byś przeczytał osiołku instrukcję obsługi przecież można ją ściągnąć z www....... (uzupełnić), a ta m na stronie nr ... (uzupełnić) napisane jest co robić z takim przypadkiem

4. też tak miałem i bardzo łatwo poradziłem sobie poprzez ...... (uzupełnić)

5. sprzęt się zablokował, jak przypniesz interface to prosto go odblokować wybierając opcję ... (uzupełnić)

6. a nie mówiłem że mares to szajs (nic nie uzupełniać)

Proszę o wypełnienie "ankiety" tudziez poważne komentarze. Liczę na Wasze doświadczenie. Zdrowie Sprzedającego jest w Waszych rękach. :chainsaw:

Za pomoc merytoryczną lub wsparcie duchowe serdecznie dziękuję z góry :co:

Tomasz-Szeryf 

Stopień: DM, Blender, LOK
Kraj:
Togo

Wysłany: 04-01-2005, 13:34   

Wspieram duchowo! Zgłoś się może do sprzedającego powinien znać problem, w końcu to jego sprzęt (miejmy nadzieję, że nie był pośrednikiem)- wiertła proponuję conajmnie "fi" 16!

nseal 

Stopień: jest
Kraj:
Poland

Wysłany: 04-01-2005, 13:51   Re: Mares M1 - uszkodzony ?

Beeker napisał/a:

ANKIETA (wyłącznie dla posiadających jakieś doświadczenia z tym kompem):

Moje doswiadczenie jest takie ze go kiedys widzialem :)
Ten komp nie ma tak ze sie aktywuje tylko w warunkach mokrych?
Alladin Uwateca aktywal sie pod woda, a wywolanie funkcji dostepnych lądowo tez nastepowalo po poslinieniu paluchow i odpowiednim zetknieciu stykow. Wez go wsadz do umywalki i zobacz czy nie zastartuje...

Zibi72
[Usunięty]

Wysłany: 05-01-2005, 08:54   

Cześć.
Powiem ci że moim pierwszym kompem nurkowym byl surveyor kupiony z 2 reki
jedynym problemem byly ciezko pracujace guziki po rokreceniu panelu i drobnych udoskonaleniach guziki pracowaly ok.
Teraz nabylem m1rgbm też z 2 reki (u poprzedniego wlasciciela mial tylko 20 nurkow)dziala ok.
Kazdy z nich mialem przed zakupem w rece i sprawdzilem prawidlowosc dzialania itp.zakupy przez net nie daja tej mozliwosci:(.
Co do twojego przypadku to na poczatku masz linkaM1 ,a co do kompa to dziwne powinien sie wlaczyc po nacisnieciu lewego guzika bez łaski.
Mam raczej mieszane przeczucia co do uczciwosci sprzedawcy , nie chce byc zlym prorokiem lecz z twojego komentarzu wnioskuje ze komp raczej jest trafiony.
Z tego co wiem u nas wkraju nie serwisuje sie kompow maresa tylko sa wysylane do wloch.
Proponuje
1-skontaktuj sie z poprzednim wlascicielem(choc teraz to juz troche za pozno).
2-moze zapytaj w serwisie maresa co zrobic z tym fantem.
3-badz bardziej czujny przy zakupach przez net .

Dodaj do: Wypowiedź dla Wykop  Wypowiedź dla Facebook  Wypowiedź dla Wyczaj.to  Wypowiedź dla Gwar  Wypowiedź dla Delicious  Wypowiedź dla Digg  Wypowiedź dla Furl  Wypowiedź dla Google  Wypowiedź dla Magnolia  Wypowiedź dla Reddit  Wypowiedź dla Simpy  Wypowiedź dla Slashdot  Wypowiedź dla Technorati  Wypowiedź dla YahooMyWeb
Odpowiedz do tematu