FORUM-NURAS
Froum dla nurkuj?cych i nie tylko ...

SKRADZIONY/ZAGUBIONY/ZNALEZIONY SPRZĘT - Skradziono "Halcyon Eclipse 40 Lbs" - Władysławo

Adamus - 09-07-2006, 13:26
Temat postu: Skradziono "Halcyon Eclipse 40 Lbs" - Władysławo
Witajcie,

Dziś w nocy (8-9 lipca) skradziono mi zestaw Halcyon Eclipse, w skład którego wchodziło:
- Worek (40 Lbs),
- Płyta stalowa,
- Uprząż,
- Kieszenie balastowe zapinane na klamry (bez "wkładów" z ciężarkami),
- Ciężarek 1,5 kg na pasie krocznym (żółty).

Sprzęt niemal nowy, kilkanaście basenów i tyle samo nurków na jeziorach.

Jeśli spotkalibyście się z takim sprzętem "po okazyjnej cenie" proszę o kontakt: 502-126-322.
Nie znam tu, czyli rejon północnej Polski (Półwysep, Zat. Pucka i Gdańska, Łeba itd.) niemal nikogo więc może dzięki forumowiczom uda się coś zdziałać.

Pozdrawiam,
Adamus

ps. ale mi sprawili prezencik na urodzinki, ech szkoda słów :(

Zielona Wróżka - 11-11-2006, 02:25

O, za przeproszeniem, k..rwa, ale buce :evil: Sprawdzaleś Allegro? Możesz do nich napisać to Ci wyślą spis aukcji od tamtego czasu z Twoim modelem skrzydła.
DarekS - 16-11-2006, 22:34

Zielona Wróżka napisał/a:
Sprawdzaleś Allegro? Możesz do nich napisać to Ci wyślą spis aukcji od tamtego czasu z Twoim modelem skrzydła.

Zapomnij ze wysla. Generalnie Allegro olewa takie prosby, nawet wspolpraca z "organami" nienajlepiej sie uklada.

Adamus - 17-11-2006, 10:44

Tydzień po kradzieży ( dokładnie 5 dni ) prokuratura w Pucku zamknęła sprawę z powodu "nie odnalezienia sprawcy".

Słabo???

Nie jestem znawcą tematu, ale coś mi się tak widzi, że przez 5 dni to chyba ciężko kogoś znaleźć, więc generalnie mieli rację :roll:

Ech..................... :evil:

styx - 17-11-2006, 10:53

no cóż, prokuratura obecnie zwykle takie sprawy od razu umarza, inaczej trwała by w nieskończoność a np. odzyskanie pieniędzy z ubezpieczenia wymaga zakończenia sprawy w sposób właśnie taki - kiedyś były problemy z policją, która ciągnęła sprawy kradzieży aut miesiącami.
Takie mamy państwo prawa.

Trzeba by chyba pomyśleć o ubezpieczaniu szpeju przed kradzieżą...

KasiaK - 17-11-2006, 12:18

styx napisał/a:

Trzeba by chyba pomyśleć o ubezpieczaniu szpeju przed kradzieżą...

no problem jest taki, ze mozna ale tylko jako wyposazenie mieszkania
ubezpieczenie szpeju jako takiego, jest ^%@)^$@ drogie i sie kompletnie nie opłaca
(wiem, bo miała taki szatański plan i sie orientowałam)

styx - 17-11-2006, 13:52

KasiaK napisał/a:

ubezpieczenie szpeju jako takiego, jest ^%@)^$@ drogie i sie kompletnie nie opłaca
(wiem, bo miała taki szatański plan i sie orientowałam)

hm może dlatego że nie jest to standardowa oferta i dlatego walą ceny z kosmosu...
Może jest szansa zainteresować tym jakąś ubezpieczalnię która już coś dla nurków oferuje i okaże się że to niezły produkt i źródło dochodów ;) ktoś ma jakieś wtyki ?