| |
FORUM-NURAS Froum dla nurkuj?cych i nie tylko ... |
 |
TECHNIKA NURKOWANIA I SPRZĘT - Końcówka zaworu suchacza
waldo - 15-07-2003, 19:33 Temat postu: Końcówka zaworu suchacza Orientuje się ktoś , gdzie można kupić końcówkę zaworu do suchacza ? Chciałbym wymienić końcówkę na taką samą jakie są w jacketach.
t0m1 - 15-07-2003, 19:36
a dlaczego?
waldo - 15-07-2003, 19:44
| t0m1 napisał/a: | | a dlaczego? |
Lepiej mieć uniwersalny wąż i nie zastanawiać się, który wąż jest do którego zaworu. Poza tym, mam troszkę za krótki wąż do suchacza, a do jacketu mam jeden wąż zapasowy ( dobrej długości ).
nuras5 - 15-07-2003, 20:09
Skontaktuj się z Piórewiczem
marcinkr - 16-07-2003, 11:21
Ja bym zrobil odwrotnie. Wymienil koncowke w BC.
Koncowke od suchego jest latwiej odpiac, zwlaszcza w rekawiczkach,
co czasami moze uratowac zycie.
maretzky - 16-07-2003, 12:37
| marcinkr napisał/a: | Ja bym zrobil odwrotnie. Wymienil koncowke w BC.
Koncowke od suchego jest latwiej odpiac, zwlaszcza w rekawiczkach,
co czasami moze uratowac zycie. |
He - a zastanowiles sie co napisales Przeciez to to samo, misiu...
marcinkr - 17-07-2003, 11:22
>He - a zastanowiles sie co napisales Przeciez to to samo, misiu...
Nie to samo. Koncowki do suchego maja wieksza srednice. Zatem wezyk ma wieksze zakonczenie. Latwiej go dobrze uchwycic i odpiac pod woda w razie problemow. Zatem ja zamontowalbym taka sama koncowke w infalatorze jak w suchym.
maretzky - 17-07-2003, 11:55
| marcinkr napisał/a: | | Nie to samo. Koncowki do suchego maja wieksza srednice. Zatem wezyk ma wieksze zakonczenie. Latwiej go dobrze uchwycic i odpiac pod woda w razie problemow. Zatem ja zamontowalbym taka sama koncowke w infalatorze jak w suchym. |
Aj sie uparł
Primo: Nie ma czegoś takiego jak koncówka suchego. Jest koncówka zaworu - a producentów tychże jest kilku - a robia króćce zarówno takie o ktorych ty, jak mniemam, piszesz (z dużym otworem bez dzielnika) oraz te "drugie".
Secundo: Średnica króćców jest taka sama. Średnice nasadek (na wężach) zewnętrzne są różne ale nie zależą od typu króćca.
Tertio: Masz racje że lepiej jest wymienic oba króćce na takie z otworami "bez dzielników"
|
|