FORUM-NURAS
Froum dla nurkuj?cych i nie tylko ...

TECHNIKA NURKOWANIA I SPRZĘT - konsolka - help

Kuba - 21-07-2003, 12:27
Temat postu: konsolka - help
czesc,
mam problem...wyglada na to, ze padla mi konsolka :sad:
glebokosciomierz zaczal ostro przeklamywac (okazalo sie, ze wczoraj na Hanczy zrobilem 75m...oczywiscie na powietrzu - sam nie wiem, jak ja jeszcze zyje), a poza tym (co mnie matrwi najbardziej) to manometr - wczoraj po glebokim (na szczescie juz na powierzchni) cos zaczelo z niego bablowac. :buuu:
da sie cos z tym zrobic? mozna to gdzies naprawic (w Wawie?)
konsolka (sepadiver, 3 elementowa) ma juz swoje lata...

pomozcie,,,, :((:
Kuba

anatol - 21-07-2003, 12:43

Zadzwoń do Pana Stefana - nie wiem czy serwisuje sepadiver, ale na pewno Ci powie co się dzieje - 603 630 770
Kriss - 21-07-2003, 14:45
Temat postu: Re: konsolka - help
[quote="Kuba"] (okazalo sie, ze wczoraj na Hanczy zrobilem 75m...oczywiscie na powietrzu - sam nie wiem, jak ja jeszcze zyje), a poza tym (co mnie matrwi najbardziej) to manometr - wczoraj po glebokim (na szczescie juz na powierzchni) cos zaczelo z niego bablowac. :buuu:
da sie cos z tym zrobic?

Tia 75m - widziałem na własne oczy , że bez saperki wychodził z 40 stki .
Nie martw się następnym razem zrobisz 100 tkę na powietrzu - głownie .

Ze scuba servicem - to dobry pomysł - pozdrawiam - Kriss .

Ps. Wyspałeś się ?

Kuba - 21-07-2003, 15:23

Anatol, dzieki za przypomnienie - nie pomyslalem o p. Stefanie...juz z nim rozmawialem - powiedzial ze sprobuje...dam znac na Forum o wynikach

a co do wyspania - przyznam sie, ze mimo wszystko jakos nie bardzo :???:
spalem cala droge jak trup, Rosiek przeze mnie pewnie ma teraz poobijane kolana bo go przez sen podsiadlem (podlezalem?????)
wrociem do siebie - wymylem pianke, zjadlem kolacyjke, prysznic, a rano posprzatanie porozrzucanego sprzetu, prasowanie koszul....tragedia...
caly dzien jestem zdrowo padniety, a tu mam naprawde strasznie ciezki dzien.

a co gorsze, w tych dniach zaczynamy firmowe rozgrywki ligii tenisa...KIEDY JA SIE WRESZCIE WYSPIE??? (Krissie, jedziemy na wraczki w weekend :cool: )

Kuba

ps. sorki, ze OT, wiem, ze to nie ten dzial - proponuje EOT, z lekkim wyjatkiem - opisze jka p. Stefan poradzil sobie ze sprzetem - moze ktos kiedys jeszcze....

maretzky - 21-07-2003, 16:30
Temat postu: Re: konsolka - help
Kuba napisał/a:
da sie cos z tym zrobic? mozna to gdzies naprawic (w Wawie?) konsolka (sepadiver, 3 elementowa) ma juz swoje lata...

Nie wiem czy to Ci cos pomoze, ale:
- głebokościomierz Sepy moge Ci wymienic za 1 dobre piwo bo lezy u mnie i raczej do niczego mi sie nie przyda (powinien pasowac o ile nawet to nie ten sam model)
- w obrotowym manometrze najprawdopodobniej masz do wymiany jeden z takich 2 mikrych oringow (1 mm srednica wewnetrzna). Chyba jeszcze je mam ;)

Kuba - 23-07-2003, 09:02

dzieki za pomoc,
okazalo sie, ze bablowanie spowodowane bylo o-ringami - po prostu spracialy. p. Stefan wymienil i jest ok.
sprawdzany byl tez glebokosciomierz - nic nie udalo sie znalezc - dziala podobno dobrze...moze jakos niechcacy w trakcie spogladania na konsolke, rekawiczka za kazdym razem lekko przekrecala pokretlo....
trudno powiedziec...
jezlei Twoja oferta Marku jest aktualna to prawde mowiac z checia z niej skorzystam - na pewno glebokosciomierz nie bedzie lerzec i sie kurzyc...
a i na piwko w Toba tez sie chetnie wybiore :beer:

pozdrawiam
Kuba