FORUM-NURAS
Froum dla nurkuj?cych i nie tylko ...

TECHNIKA NURKOWANIA I SPRZĘT - Maska ze szkłami korekcyjnymi - prośba do Warszawiaków

Art - 25-07-2003, 16:05
Temat postu: Maska ze szkłami korekcyjnymi - prośba do Warszawiaków
Proszę o wszelkie prośby i rady dotyczące tego typu maski.

Mam zamiar kupić maskę swojej "lepszej połowie"ze szkłami korekcyjnymi (-3) i prośba do Warszawiaków gdzie najlepiej się udać???
Ona zaczyna dopiero swoją przygodę z nurkowaniem, we wrześniu idzie na kurs i będzie to jej pierwsze ABC!

Myślałem o jakiejś masce z powiększonym polem widzenia w dół (Cressi Big Eye itp.) ale najpierw sobie przymierzy a później będziemy decydować (może akurat taka jej nie będzie pasowała)...

Gdzie najlepiej się udać w Warszawie? Myślałem, że chyba najlepszym wyborem będą pełna szkła korekcyjne (nie wklejki).

Dzięki za pomoc ;-) Zakup planuję na 1 połowę sierpnia (tuż przed jej urodzinami ;-))

MaciejKa - 25-07-2003, 17:22

Dość duży wybór szkieł widziałem w OceanPro na Walecznych, ale na oko były tylko do masek Technisub'a. Z mojego doświadczenia jako nurka-krótkowidza wynika, że jeśli tylko polski dystrybutor ma odpowiednie szkła, to sklep jest Ci je w stanie sprowadzić w ciągu max. tygodnia.

Pozdr,
Maciejka

Marcin B - 25-07-2003, 18:34

Mares - seta, chyba to ta nazwa Edyta ma i prawie chwali sobie, młotki w serwisie źle uszczelnili i ciekła ale po poprawce jest ok. szkła 130 za szt. wada -2,75, ale oni podobno są dość drodzy? szkła to cena firmowa Maresa.
Pozdrawiam

Tommy222 - 25-07-2003, 21:32

Na Wybrzerzu Gdanskim jest sklep (bodajze Technika Podwodna) gdzie wstawiali mi szkła -6. Kosztowały 220 zł komplet -super. Trwało to ze 2 tyg ale sami odzwonili. Polecam.

Ps. nie wszystkie maski wszedzie robia to byl Technisub

MArcin M. - 26-07-2003, 15:55

Hej Art.
Możesz spróbować też w VERTIGO DIVING. ul. Wybrzeże Gdyńskie 2a /zaraz za spójnią/ Z tego co się orientuję, jest tam możliwość zamówienia tego typu maski.

wodzu - 28-07-2003, 13:57

Howgh!

Ja pływam w masce LOOK Technisub'a, szkła -2

Szkła zakładałem sobie sam - jest to banalnie proste w tej masce.
Poza tym jest to bardzo rozpowszechniony model (przynajmniej był jak ja kupowałem maskę) i powinien być w każdym sklepie nurkowym.

Polecam, o ile ten model będzie pasował do twarzyczki Twojej lepszej połowy Art.