| |
FORUM-NURAS Froum dla nurkuj?cych i nie tylko ... |
 |
TECHNIKA NURKOWANIA I SPRZĘT - osłona na butlę
Bart - 31-07-2003, 11:38 Temat postu: osłona na butlę Do końca sezonu jeszcze daleko, lecz chciałbym się już zabezpieczyć na jesienne wizyty basenowe. Słyszałem, że niektóre ośrodki szkoleniowe mają na wyposażeniu specjalne ochraniacze na butle do szkoleń basenowych, które w razie np. upadku butli na dno zabezpieczają przed potłuczeniem płytek. Wiele ćwiczeń wymaga zdejmowania sprzętu i o nieszczęście nie jest trudno . Nie chciałbym, żeby po takim nieszczęśliwym upadku butli przed wejściem na basen wywiesili moje zdjęcie z napisem: tego pana nie wpuszczamy . Może w necie widzieliście fotki?
Pozdrawiam
Bart
martin - 31-07-2003, 12:52
Ja z powodzeniem stosuje uszczelki do rur kanalizacyjnych (takie O-Ringi o przekroju 170mm). Po dwie na butle i problem odkladania butli na kafelki zalatwiony. Do nabycia za grosze w Obi, Praktiker etc.
LAMA - 31-07-2003, 13:09
Świetny pomysł, Martinie!
W końcu geniusz tkwi w prostocie.
Bart - 31-07-2003, 13:20
Przyznam, że ta odpowiedź bardzo mnie zaskoczyła. Rewelacyjny sposób. Same zalety... Widzę, że najtrudniej jest wymyśleć coś prostego. Dzięki.
Pozdrawiam
Bart
scubamilivoj - 31-07-2003, 15:06 Temat postu: Re - oslona... Jak mawia jeden z moich kolegów z pracy: "Najprostsze rozwiązania są najtrudniejsze w obsłudze!"
Gratuluję patentu - zamierzam wypróbować...
|
|