| |
FORUM-NURAS Froum dla nurkuj?cych i nie tylko ... |
 |
TECHNIKA NURKOWANIA I SPRZĘT - Suunto Favor S
Tomi - 03-08-2003, 16:01 Temat postu: Suunto Favor S W niedługim czasie zamierzam zakupić komputer nurkowy
Suunto Favor S . Szukam opini osób posiadających ten komputer,
ewentualnie które nurkowały na tym komputerku. Może ktoś poleci coś lepszego w podobnej cenie.
Radol - 04-08-2003, 07:32
Witam,
porónaj sobie parametry i ceny z Digitalem Uwateca. Może zmienisz zdanie co do komputerka.
Z tego co sie orientuje to Digitala mozna dostać za 450-500 zł, nie pamietam jakie sa roznice w funkcjonalnosci, ale zdaje sie ze wszystko wyglada podobnie.
Pozdrawiam
TECHNISUB - 13-08-2003, 13:32
SŁUCHAJ JEŻELI PAMIETAM DOBRZE TO DIGITAL JEST REJESTRATOREM NURKOWANIA A NIE KOMPUTEREM TZN.NIE PRZELICZA CZASU DEKOMPRESYJNEGO
KOLEGA UŻYWA FAVORA S W WERSJI AIR I NIE NARZEKA CHCĘ GO OD NIEGO ODKUPIĆ
JEŻELI PLANUJESZ NURKI BEZDEKOMPRESJI TO RZECZYWIŚCIE DIGITAL JEST IDEALNY
mariusz zarczynski - 13-08-2003, 16:16
| TECHNISUBFIRST napisał/a: |
JEŻELI PLANUJESZ NURKI BEZDEKOMPRESJI TO RZECZYWIŚCIE DIGITAL JEST IDEALNY
|
To nie tak. Digitala mozna używać do nurkowań dekompresyjnych jak najbardziej ale jeszcze trzeba pamietać o zabraniu po wodę TABEL
Nie przeczę że komputer o którym mówisz jest niezły, ale jeżeli jest to coś co ma Ci słuzyć przez dłuzszy czas to może zastanów się nad Vyperem? Ma po prostu "trochę" lepszy algorytm
Pozdrawiam
TECHNISUB - 13-08-2003, 17:06
sorki ale tu jest 1000 komp + powietrze+kompas
a vyper sam ok 1600 nie stac mnie
lobster - 14-08-2003, 01:31
Nawet najlepszy komputer nie zastapi mozgu.
Algorytmy na jakich pracuja komputery caly czas ewoluuja w strone bezpieczniejszego nurkowania, wiec z reguly lepszy jest nowszy niz starszy.
Jazda w komorze kosztuje $2000-3000. Z reguly aplikowane sa 2-3 przejazdzki.
mariusz zarczynski - 14-08-2003, 14:17
| TECHNISUBFIRST napisał/a: |
a vyper sam ok 1600 nie stac mnie |
Więc może warto zastanowić się nad "kompletem" Digital + tabele? Ja tak nurałem przez 6 lat i dopiero wczoraj żona kupiła mi na urodziny Vypera
Nawet jak później kupisz komputer to i tak warto mieć dodatkowy przyrząd pomiarowy (just in case...). Teraz będę miał kompa i digitala + tabele. (redundancy ethics - albo jakoś tak...)
Pozdrawiam
Yorgen - 16-09-2003, 19:14
Słyszałem opinię intensywnie nurającego nura że zarówno Fawor jak i Vyper nie są zbyt trwałe. Podobno dość często siada elektronika.
Natomiast mój znajomy nurkujący dorywczo (do 30 razy na rok) jest z Favora S na razie zadowolony. Jedyne co mu brakuje to sygnału dźwiękowego.
Pozdrawiam
waldo - 16-09-2003, 19:27
| Radol napisał/a: | Z tego co sie orientuje to Digitala mozna dostać za 450-500 zł, nie pamietam jakie sa roznice w funkcjonalnosci, ale zdaje sie ze wszystko wyglada podobnie.
|
Nie chcę Was dobijać, ale zaglądnijcie na ostatnie notowania Favora Air nakonsoli w sklepie Morinisport ( Italia )
http://www.morinisport.it...dcar=&idpro=401
nuras5 - 17-09-2003, 06:58
| Yorgen napisał/a: | | Słyszałem opinię intensywnie nurającego nura że zarówno Fawor jak i Vyper nie są zbyt trwałe. Podobno dość często siada elektronika. |
Pierwszy raz słyszę, żeby w Vyperze siadła elektronika -używam od 2 lat i jestem b. zadowolony.
O Smartach i Vytec`ku słyszałem, o Vyperze nigdy.
|
|