| |
FORUM-NURAS Froum dla nurkuj?cych i nie tylko ... |
 |
TECHNIKA NURKOWANIA I SPRZĘT - UAN
ychu - 06-09-2003, 20:14 Temat postu: UAN wszedłem niedawno w posiadanie automatu UAN po przeróbce/dorobienie głowicy z dodatkowymi wejściami/ Do tego również dostałem rónież II stopień pochodzący z marwoju rok prod ok 88. Wiem iz pisałem że nia mam uprawnień ale wykonałem nielegalnie dwa nury dla sprawdzenia sprzętu i mam wrażenie iż co jakiś czas do ust automat podaje mgiełkę wody. Nie powoduje to specjalnych problemów ale mam w związku z tym pytanie:czy to normalne? Czy to kwestia II stopnia?
Bizon - 07-09-2003, 12:54
Witaj Ychu...
Co masz na mysli, piszac "nielegalnie nurkowalem"? Na to nie musisz miec prawa jazdy. Chociaz kurs da ci zasob wiedzy, i umiejetnosci. Liczy sie pasja stary
Co do UAN...
Pewnie zuwazyles, ze II stopien posiada zaworek wydechowy. Mala gumka, w postaci grzybka. Odcina wode przy wdechu, i wypuszcza powietrze przy wydechu. Prawdopodobnie doszlo do sparcenia tej gumki, albo skorodowania puszki automatu w tym miejscu. Winszuje zakupu. To dobry sprzet, sam nuram z UAN. Przemysl oddanie go do przegladu. Koszt okolo 60-80 zl, a bedziesz miec pewnosc. Jak chcesz wiecej informacji na ten temat, to zapraszam na GG. Numer masz...
A, koszt tej gumki to około 5zł.
Pozdrawiam.
|
|