FORUM-NURAS
Froum dla nurkuj?cych i nie tylko ...

TECHNIKA NURKOWANIA I SPRZĘT - problem z interface-em do aladina

Swist - 02-10-2003, 22:40
Temat postu: problem z interface-em do aladina
mam problem :cry: nie moge sciagnac profili nurkowych na kompa za pomoca interefacu-takiego prostego-domowego.
wiem ze interface byl sprawny bo nie raz z niego korzystalem
teraz po powrocie z nurkowan wlog stwierdza ze "nie ma zadnych nowych nurkowan" albo ze stan bateri jest 0,0%
a adlt wypisuje po niemiecku ze pobral nurkowan 0. :?:

ps. jak sprawdzam stan bateri to ponad 80%

co jest nie tak jakis pomysl :?: :?: :?:

Dorota i Wojtek - 03-10-2003, 07:27

Na początku używania, mieliśmy problem z konfiguracją M.Mause (wiemy, że niewiele się różni od tzw. "małego modemu" :cool: ...) i pomogły takie elementy jak np. poprawne ustawienia czasu, a raczej jego zmiana (chodzi o podstawowy zegar w windows).

Jeżeli masz możliwość, to zaglądnij do instrukcji Memo Mause - jest tam dział w stylu "1001 problemów z M.Mause- jak rozwiązać przynajmniej kilka" ;-)

Poniżej link do "naszego" tematu w tej sprawie - może jakoś Ci to pomoże - pewnie odpowie ktoś, kto dłużej niż my posługuje się różnymi "zabawkami" Uwatec'a..

http://www.forum.jds.pl/v...&highlight=mysz

:wave:

Kuba - 03-10-2003, 07:44

mialem podobny przypadek kilkakrotnie.
bylo to spowodowane - klopotem z kabelkiem.
moj sie po pewnym czasie zuzyl i zaczal przy zlaczce nie kontaktowac....az wreszcie sie przerwal.
sposob "tymczasowy" - probuj inaczej trzymac kabelek (dociskajac do zlaczki), sposob porzadny to wez lutownice i jeszcze raz przelutuj polaczenie.

u mnie od razu zadzialalo
pozdrawiam
Kuba