| |
FORUM-NURAS Froum dla nurkuj?cych i nie tylko ... |
 |
TECHNIKA NURKOWANIA I SPRZĘT - Ocieplacz do suchego
Piotr 01 - 06-11-2003, 19:06 Temat postu: Ocieplacz do suchego Witam
Mam suchego ale nie mam jeszcze ocieplacza co polecacie ??? Nie bez znaczenia jest też dla mnie cena/jakość.
Piotr
Garnett - 06-11-2003, 20:58
Polecam dres lub kupic spodnie i bluze polarowe niski koszt i mozna spoko nurkowac
waldo - 06-11-2003, 21:46 Temat postu: Re: Ocieplacz do suchego Jeżeli decydujesz się na ocieplacz to kup taki, który zapewni Ci komfort cieplny w zimny i wietrzny dzień, również po zdjęciu suchacza. Ja używam ocieplacza Eques i jestem zadowolony. Po kilkudziesięciu nurkowaniach i praniach nadal jest w doskonałym stanie.
tomkozd - 06-11-2003, 23:18
Wypowiem moje skromne zdanie. Polecam abyś wybrał jakiś ocieplacz z warstwą wewnętrzną Thinsulate (doskonała ochrona termiczna) i jakimś ortalionem/nylonem jako warstwą zewnętrzną.
Nie musisz szaleć od razu z jakimś Gatesem/Hunterem czy Seaway'em.
Je mam np. niemiecki ocieplacz Seemanna z thinsulate. Cena relatywnie niewielka (w tej chwili chyba 660-700 zł , a komfort jak w innych droższych.
Oczywiście to moja sugestia , może są inne , lesze propozycje.
Pozdrawiam.
Radol - 07-11-2003, 03:01
Zwróć uwagę aby był to thinsulate C, zapewnie Ci on bardzo szybkie odprowadzanie wilgoci od ciała na zewnątrz. I jeszcze najlepiej aby była to minimum 200.
Pozdrawiam
Fan - 09-11-2003, 13:17 Temat postu: Ocieplacz... Czesc Piotr,
Uzywam: Weezle Extreme+ jest niesamowicie cieply i przetestowany w extremalnych warunkach. Nie wiem ile kosztuje w Polsce, ale jest warty ceny...
Tutaj oficjalna strona internetowa: www.weezle.co.uk
Troche tanszy, ale takze dobry model to: Weezle Compact
Trzymaj sie
Fan
Marcin_alien - 13-11-2003, 15:44
ja uzywam aqualunga nordic pro i jestem bardzo, bardzo zadowolony
nie wiem jaka jest jego obecna cena ale w zeszlym roku kosztowal ponizej 700 zl + okolo 200 zl za skarpety (ktore tez bardzopolecam)
Konrad Dubiel - 15-11-2003, 11:33 Temat postu: Ocieplacz Do nurkowania w Polsce w skafandrze z trylaminatu potrzebny jest maksymalnie ciepły ocieplacz. O wynalazkach typu dresik z polaru lepiej od razu zapomnieć.
Jedynie słuszne rozwiązanie to Thinsulate 400g lub Weezle Extreme+.
Artur Kornacki - 15-11-2003, 13:05
nurkuje w equesie i jest cieplo zarowno pod woda jak i po nurkowaniu poniewaz przewaznie nie sciagam go pomiedzy nurami polecam
jenny - 17-11-2003, 13:59
Wiam,
Ja ostatnio robiłam kurs SS1 w dżinsach i sweterku (bo na mały ocieplacz trzeba czekać ruski miesiąc) - zdecydowanie nie polecam.
Jenny
|
|