| |
FORUM-NURAS Froum dla nurkuj?cych i nie tylko ... |
 |
TECHNIKA NURKOWANIA I SPRZĘT - Aladin AIR X proszę o opinie
GrzesW - 23-12-2003, 12:08 Temat postu: Aladin AIR X proszę o opinie Witam, noszę się z zamiarem zakupu używanego ALADINA AIR X, czy któryś z kolegów ma jakieś doświadczenie i opinie na jego temat, zaznaczam, iż jestem nurkiem wybitnie rekreacyjnym i wszytskie uwagi typu kup sobie AIR Z O2 nie biore pod uwagę hihi. Pozdrawiam Grzegorz
kazimierz - 23-12-2003, 14:40 Temat postu: komputer Uwatec airz O2 jest bardzo podobnym komputerem do Uwateca air Z
ruzni sie paroma funkcjami zasadniczo sa to komputery z mozliwoscia ustawienie nitroksu od 21% do 99%,pokazuja czas nurkowania ,czas bez deko, czas deko max gł a w opcji z nadajnikiem cisnienie w butli,czas pobytu na danej głebokosci do momentu skonczenia sie mieszaniny oddechowej ,ustawiamy 50 lub 40at,komputer air z )2 moze wspułpracowac z czujnikiem 02 stosowanym w rebryderach!! natomiast nie posiada on opcji planowania nurkowania a w air z jest na odwrut !, pozdrawiam Kazik
cena obecnie jednego jak i drugiego modelu jest ta sama około 3200zł
Kriss - 29-12-2003, 14:51 Temat postu: re Kaziu - on pisze i pyta o AIR X - a nie Z-eta .
Niestety ten model nie ma nitroxa .
Posiadam takowego ( wersja z nadajnikiem ) - nie mam zastrzeżeń . Jedyna awaria dotyczyła nadajnika po ok. 300 nurach ( nie wszystkie moje ) odmówił współpracy - wymieniono bezpłatnie na nowy
W związku z planami rebriderowymi - przyjdzie się go mi pozbyć
Pozdrawiam - Kriss
kazimierz - 30-12-2003, 09:12
Moja skucha masz racje!!
|
|