| |
FORUM-NURAS Froum dla nurkuj?cych i nie tylko ... |
 |
TECHNIKA NURKOWANIA I SPRZĘT - Nowa wersja HID z MPS
furmirek - 05-06-2004, 20:19 Temat postu: Nowa wersja HID z MPS Witam!
Podróżując po stronkach "omsknęło" mi się na MPS, którym byłem zainteresowany, ale.. wielkość kanistra i nierozbieralność trochę odstraszyła. Teraz jest nowa wersja kanistra - stalówka nieco mniejsza. Ktoś może widział to cudo ? Jakieś opinie ?
Doodam, że (jako nieco zśniedziały inż.el.;-), ale zawsze) podzielam zdanie,że oddzielenie elektroniki niskiego napięcia i pozostawienie w kanistrze jest fajnym pomysłem. Zresztą ponoć św. Halcyon stosuje ten manewr dla większych mocy.
Swoją drogą - a jak po dłuższym użytkowaniu sprawdzają się Wam MPSy?
Pozdrawiam,
Mirek
martin - 05-06-2004, 22:32 Temat postu: Re: Nowa wersja HID z MPS
| furmirek napisał/a: | | Doodam, że (jako nieco zśniedziały inż.el.;-), ale zawsze) podzielam zdanie,że oddzielenie elektroniki niskiego napięcia i pozostawienie w kanistrze jest fajnym pomysłem. Zresztą ponoć św. Halcyon stosuje ten manewr dla większych mocy. |
Hmmm... Dla mnie jest "rozdzielenie" elektroniki zwyklym manewrem reklamowym.
MPS wyglada mi na pierwszy rzut oka na rozbicic przetwornicy DC/DC i zaplonnika na dwa bloki: przetwornica w zasobniku, zaplonnik w glowicy.
Nastepna interesujaca sprawa sa straty na przetwornicy. Przy HID 35W, 13W strat na przetwornicy jest IMHO bardzo duzo...
|
|