FORUM-NURAS
Froum dla nurkuj?cych i nie tylko ...

TECHNIKA NURKOWANIA I SPRZĘT - Rękawice do suchacza

waldo - 17-06-2004, 13:22
Temat postu: Rękawice do suchacza
Gdzie kupujecie w rozsądnych cenach rękawice do suchacza ?
Kupiłem rękawice w Obi, ale nawet w rozmiarze XL są dla mnie ciut za
wąskie.
Do tej pory używałem oryginalnych Eques'a, ale ile razy można je sklejać :hmmm: , a cena 230 zł za parę nowych Equesów skutecznie odstrasza.

gogolek - 17-06-2004, 15:06

spróbuj w sklepach z odzieżą BHP
martin - 17-06-2004, 16:31
Temat postu: Re: Rękawice do suchacza
waldo napisał/a:
Gdzie kupujecie w rozsądnych cenach rękawice do suchacza ?

Obi, Praktiker, Real.... O ile farba Ci jest obojetna.

BTW: koniecznie musza byc suche? Dobrze dopasowane mokre daja wystarczajacy konfort cieplny....

waldo - 17-06-2004, 17:14
martin napisał/a:
Obi, Praktiker, Real.... O ile farba Ci jest obojetna.
BTW: koniecznie musza byc suche? Dobrze dopasowane mokre daja wystarczajacy konfort cieplny....

W mokrych też pływam, ale ponieważ suche się zużyły, należy je teraz odkupić.
Castorama i Praktiker w Krakowie nie mają nic zastępczego. Kupiłem w OBI, ale niestety największy rozmiar i tak jest za ciasny.
Sprawdzę jeszcze sklepy BHP, tak jak sugeruje gogolek.

ukusek - 17-06-2004, 23:13
martin napisał/a:

Widziałem ludzi na Bałtyku w kwietniu w suchych skafandrach i z dobrze dopasowanymi rękawicami mokrymi. Po 40 minutach w wodzi temp. ok. 4 C trzeba było im pomóc rozebrać się ze sprzętu po wyściu z wody bo zarzekali się że dłonie już dawno "zgubili"
IMHO nie ma na dłuższą metę porównania między ręakwicami suchymi a dopasowanymi mokrymi w naprawdę zimnych wodach. pozdro

warszawka - 17-06-2004, 23:27

w trójmieście najtaniej kupisz w SANTI - sklep z odzieżą roboczą cena ok 25 zł
Ryszard - 18-06-2004, 13:18

A ja to mam patent hahhhaha zakładam poje stare mokre rękawice a na te jeszcze rękawice BHP - jest mi ciepło i sucho jak pod kołderką :mrgreen:
martin - 18-06-2004, 21:20
ukusek napisał/a:
Po 40 minutach w wodzi temp. ok. 4 C trzeba było im pomóc rozebrać się ze sprzętu po wyściu z wody bo zarzekali się że dłonie już dawno "zgubili"

Ja nurkuje -przez caly rok- z rekawicami mokrymi. Przy dobrym ocieplaczu dlonie nie sa najmniejszym problemem. Gdy zaczynasz marznac, cialo jako pierwsze odcina krozenie konczyn.