| |
FORUM-NURAS Froum dla nurkuj?cych i nie tylko ... |
 |
FREEDIVING - Freenurki na Zakrzowku.
jaros4 - 09-08-2013, 19:01 Temat postu: Freenurki na Zakrzowku. W zeszly poniedzialek razem z ko lQ100 wybralismy sie na free nurki ,pouprawiac te najpiekniejsza dyscypline oczywiscie za free,czyli z "dzikiej strony" Zakrzowka.
Z wejsciem na akwen nie bylo zadnego problemu,liche ogrodzenia zostaly totalnie stratowane przez chmary lokalesow licznie zalegajacych wszystkie mikroplaze,polki skalne i inne tym podobne miejsca.
Wizura nie zachwycala a to z powodu tego rozsypujacego sie zbocza w drugiej czesci akwenu.Za to woda ciepla,i dopiero ponizej 5-tego metra mozna bylo zaczerpnac nieco chlodu do pianki.
Pelno smieci.wszedzie.na wodzie,na brzegach.tony!ludnosc lokalna pijana ,ale spokojna.widocznie maczety pozostawili w domach na czas upalow.ogolnie nurki udane.Chwala MC. za te schodki.bardzo pomogly!
kraken - 09-08-2013, 22:05
Cześć Jaros
Chciałbym cię poinformować, że na małym akwenie działa stowarzyszenie miłośników Zakrzówka organizowane naszymi siłami. Można o nim przeczytać na tablicach koło dziur w siatkach. Jeżeli ktoś chce korzystać z tamtego akwenu nie okradając właścicieli terenu i dokładając się do sprzątania i wynoszenia tych ton śmieci które zauważyłeś wpłaca 100 zł rocznej składki do stowarzyszenie - dostaje kluczyk i nie musi przechodzić przez dziury. Zapraszam.
Maciek "Szczęściarz" Curzydło
jaros4 - 09-08-2013, 22:25
Czy moglbys podrzucic jakiegos linka ,bo pewnie maja jakas strone w sieci?z gory dziekuje...
piotrek_n - 09-08-2013, 22:56
http://www.zakrzowek.com.pl/regulamin.php
uzyt - 09-08-2013, 23:16
http://www.zakrzowek.com.pl/
jaros4 - 10-08-2013, 17:04
Swietna propozycja!Wchodze.
no i MC juz nie bedzie zgrzytal zebami
uzyt - 10-08-2013, 17:27
jaros4, A nie zauważyłeś wchodząc tam MAŁEJ zielonej(?) tabliczki informującej o tej możliwości legalnego korzystania z "dzikiej" ?
Myślę że więcej osób było by chętnych na tą formę korzystania niż nielegalne przebywanie gdyby o tym wiedzieli.
Tabliczki niestety są dość małe z małą czcionką i gdy pierwszy raz ją ujrzałem myślałem że zwykły zakaz wstępu czy coś w tym stylu.
Może większe tabliczki w większej ilości miejsc (gdzie ludzie wchodzą) z rzucającym się w oczy hasłem typu
STOWARZYSZENIE ZAKRZÓWEK
!! KORZYSTAJ LEGALNIE !!
www.zakrzowek.com.pl
I potem już tak jak jest opis co i jak mogło by przyciągnąć więcej chętnych.
Jakoś trzeba potencjalne osoby zainteresować przeczytaniem tabliczki niż omijanie jej (kolejny zakaz tak tak wiem)
jaros4 - 10-08-2013, 17:52
Sciezki zaczynajace sie za kapliczka wioda przez szczatki ogrodzen,nic tam nie wisi.Faktem jest ze od dawna wiem o istnieniu stowarzyszenia.Moze od mometu zbierania podpisow pod Petycja.Czlowiek sie starzeje i pewnie to ten moment by sie zapisac.Faktem jest tez, ze w tym roku smieci jest wyjatkowo duuuzo!
uzyt - 11-08-2013, 15:29
| jaros4 napisał/a: | | Faktem jest ze od dawna wiem o istnieniu stowarzyszenia |
Lecz z wcześniejszych postów wnioskuje o nie wiedzy że z tamtej części może korzystać legalnie każdy członek stowarzyszenia:)
jaros4 - 11-08-2013, 19:19
nie wnioskuj ,bo nie potrzeba...
Faktem jest ze lubie wlazic w miejsca niekoniecznie dostepne .
Czesto wchodzilem tam ze sprzetem,od kiedy postawili tam furtke ,wystarczylo poprosic o otwarcie,nie bylo problemow.Dla mnnie Z.to fantastyczne miejsce,warte by mu pomoc,chocby tylko biorac udzial w takim stowarzyszeniu.ale do tego trzeba dojrzec.
[ Dodano: 11-08-2013, 19:29 ]
|
|