FORUM-NURAS
Froum dla nurkuj?cych i nie tylko ...

TECHNIKA NURKOWANIA I SPRZĘT - Mares X-Vision vs Big Eyes Cresi

Sonny - 26-07-2004, 21:36
Temat postu: Mares X-Vision vs Big Eyes Cresi
Czy ktos zna pojemnosc obu tych masek w cm3?? i ktora z tych dwuch jest lepsza wg Was ??

Pozdrawiam

urwis - 26-07-2004, 21:59

Mares X Vision pojemność 105 cm masa 190 g.W niej nuram Biga danych nie znam ale sądzę że są podobne.
Co do tego która jest lepsza to przymierz obydwie i wybierz tą ,która będzie lepiej lezała

urwis - 26-07-2004, 23:09

Zaglądałem na stronę www.cressi-sub.it Podają tylko wagę 200g i że mała pojemność.
Mrówa - 27-07-2004, 09:24

ja bym tej cressi nie kupił z tego powodu że niema składanych bocznych uchwytów i kompletnie nie nadaje się na maskę zapasową czyli jesli wogóle sie zmieści do kieszeni to cięzko ją tam wcisnąć i jeszcze cięzej wyciągnąć . Odnosnie pjemnosci to na oko widać ze ma wiekszą . Podobnie jak wagę .
Sonny - 27-07-2004, 09:32

Ja mysle raczej by z Maresa zrobic maske podstawowa, a z mojej starej venturki zrobic maske zapadowa, co o tym myslicie ??

Pozdrawiam

alkulia - 27-07-2004, 15:07

Witam,

niewątpliwym atutem BigEye-sów (sam takiej używam i jestem b.zadowolony) jest cena w Tech.Pod. są po 150zł :)
Przynajmniej jakiś czas temu po tyle były.

pozd.
alkulia

Radol - 27-07-2004, 15:15

Mrówa napisał/a:
ja bym tej cressi nie kupił z tego powodu że niema składanych bocznych uchwytów i kompletnie nie nadaje się na maskę zapasową ....

A kto mówi o niej jako masce zapasowej???
Masz rację na zapas powinno być coś zupełnie małego,
ale ta też się zmieści do kieszeni :)) O ile tylko masz kieszeń w jedynym słusznym rozmiarze :))

Pozdrawiam

ukusek - 27-07-2004, 21:23

A pływa ktoś w Cressi Matrix? Chcę przesiąść się na tą maskę. Posiadam Technisuba look'a i cały "dół" obsługuję na macanego, a podobno warto przejść na coś co gwarantuje szerszy kąt widzenia w dół. Pozdro

P.S. Znalazem kilka tematów niżej o Matrix, ale rozmowa uciekła na boczne tory :-D

Marcin R - 28-07-2004, 21:06

Cześć

Potwierdzam, dzisiaj były jeszcz po 150 zeta
Chyba się skuszę :lol: