FORUM-NURAS
Froum dla nurkuj?cych i nie tylko ...

FORUM OGÓLNE - scubastore.com

balid - 11-08-2015, 22:52
Temat postu: scubastore.com
Witajcie,

Robił ktoś z Was zakupy na stronie www.scubastore.com? Jak wygląda realizacja zamówienia, zwroty itp.? Widać, że większość produktów jest wysyłanych do klienta z zagranicy, ceny mają dość mocno konkurencyjne, także nasuwa się mi się skojarzenie (mam nadzieję,że się mylę) z internetowymi sklepami z markową odzieżą, z których część naciągnęła ostatnio sporo klientów :)

juwisz - 11-08-2015, 23:04

Od dłuższego czasu ceny na scubastore nie są "mocno konkurencyjne".
DS4 za 634 zł vs 650zł w Polsce.
Na plus polska wersja językowa (a nie pseudo tłumaczenie Google) i w końcu BOK w Polsce.

shell - 11-08-2015, 23:05

co Cie niepokoi? ceny maja kosmiczne :)
raff - 11-08-2015, 23:32

To jest bodaj najwieksze hiszpanskie konsorcjum wysylkowe, kupowalem tam z dusza na ramieniu plaszcz puchowy Marmota dla zony za mniej niz pol polskiej ceny sklepowej, towar w 100% oryginalny i zgodny z opisem mialem pojutrze w domu. Nie wiem jak wyglada temat zwrotow, ale fochow chyba nie powinni stroic.
Pitracha - 12-08-2015, 18:17
Temat postu: nie warto.
Moje doświadczenie z tym sklepem nie jest najlepsze. Na początku czerwca złożyłem tam zamówienie na sprzęt, po mimo tego że wszystko było "in stock" termin wysyłki przekładany był 4 razy. Po moim telefonie okazało się że przesyłka jest już skompletowana i wszystko zostanie wysłane. Po 2 dniach termin wysyłki został ponownie przełożony a po kolejnych dwóch dniach przesunęli go o 3 tygodnie - podziękowałem na szczęście zwrócili pieniądze. Jak poczytasz zagraniczne fora to zobaczysz takich przypadków znacznie więcej dlatego nie radze tam kupować bo pozorna oszczędność może okazać sie złudna.
raff - 12-08-2015, 18:35

W takim razie albo mialem szczescie albo to kwestia kupowanego towaru...
balid - 13-08-2015, 00:17

Dzięki za podzielenie się wrażeniami. Myślę, że na razie wstrzymam się z zakupami na tej stronie :)
Tabs - 28-08-2015, 12:00

Cześć. Starałem sie tam kupić kamerkę AEE s71 gdyż w polsce jej jeszcze nie bylo i nie zamierzało być szybko o była to nowość w styczniu. Na ich stronie była, jeszcze trafiłem na jakąś promocje z okazji czegos tam i z 1450 kupiłem ją za bodaj 1200.
CHciałem ją kupić na firmę z fakturą VAT - czyli zgodnei z obowiązującymi warunkami EU powinieniem kupić ją po cenei netto.
Zgodnei ze stroną mieli ją mieć w magazynie.
Zapłąciłem kartą kredytową niestety cene brutto. Po moim mailu bez problemu odesłąli mi różnicę vat.
Niestety po kilku dniach dostałem maila iż nie mają kamery na stanie a ich dostawca nie wie kiedy znowu im dostarczy więc z racji sytuacji proponuą mi albo coś innego albo zwrot.
Gdyż wyjezdzałem na wakacje, wziąłem zwrot kasy . Oddali na kontodokładnie tyle ile zapłaciłem.
.

Ventr - 28-08-2015, 13:09

Ja tam kupowałem jacket. Doszedł szybko i bez problemu.
connan1973 - 10-12-2015, 09:28

Witam !
Ostatnio sobie tam kupiłem pas balastowy gumowy z klamrą plastykową. Cena z wysyłką jakieś 70zł. Taki prezent pod choinkę. Jednak że to pierwszy zakup na tej stronie chciałbym zapytać tych co już tam kupowali , a finalnie to co kupili dostali. Czy to normalne że :
Nie da się porozmawiać z człowiekiem a jedynie z automatem sekretarką w normalnych godzinach ? A w jakich można ?
Czas realizacji jest zgodny z "bez pośpiechu , zapłacił to jego problem" , czyli szukanie po magazynie i pakowanie - prawie dwa dni ?
Czy wysyłka ponoć rejestrowana nie jest możliwa do znalezienia w systemie wysyłkowym ( dwa dni od momentu ukazania mi numeru przesyłki nadal na track17.net napis "not found" )? Czym oni wysyłają , gołębiami ?

Kupuję różne rzeczy w wielu miejscach ale takiego olewania doświadczam tu (na scubastore) po raz pierwszy.

juwisz - 10-12-2015, 12:01

Widocznie byłeś niegrzeczny w tym roku :bee;
connan1973 - 10-12-2015, 12:44

17track.net pomyliłem jak tu wpisywałem. Ale chodzi o to , że przesyłki nigdzie nie ma. Nawet chińskie program znajduje a holenderskiej nie chce (jak jej nie ma to i Salomon z pustego nie naleje).
Ventr - 18-12-2015, 15:12

Ja jak kupowałem, to towaru w ogóle nie było na magazynie. Było tylko infor, że dnia x będzie od producenta to wyślą.
connan1973 - 18-12-2015, 22:25

Dziś przyszedł ten pas. Ponad 8 dni szedł z Holandii (u nich 6 zanim się dowiedzieli gdzie Polska leży).