FORUM-NURAS
Froum dla nurkuj?cych i nie tylko ...

FORUM OGÓLNE - Czy ktoś ma kontakt z polską bazą w Albanii?

WW - 02-02-2016, 13:42
Temat postu: Czy ktoś ma kontakt z polską bazą w Albanii?
Witam

Czy ktoś z kolegów ma może kontakt z Marcinem Morawskim lub Henrykiem Zglińskim, czyli obsadą polskiej bazy w Albanii?

Telefony kontaktowe, widniejące na ich stronie milczą, a niestety w niektórych firmach w lutym zatwierdza się plany urlopowe. Wymyśliliśmy sobie w tym roku Albanię, ale aby ja zaklepać w planach urlopowych, musimy mieć jakiś kontakt z bazą i potwierdzić termin.

Zatem jak ktoś wie, jak się z nimi skontaktować, to będę wdzięczy za namiary. :beer3:

juwisz - 02-02-2016, 14:08

Może zapytaj Karola Ołówka z Krakowa, on zdaje się był w Albanii w tym roku.
WW - 02-02-2016, 14:19

Chętnie, ale do niego też nie mam kontaktu. :buuu:
gazeliusz - 02-02-2016, 14:46

Z tego co slyszalem to z Albani zwinela sie polska baza..
juwisz - 02-02-2016, 15:02

WW napisał/a:

Jeżeli masz dostęp do Facebook, to znajdziesz go pod nickiem "Karol Pencil Ołówek".
Jeżeli nie masz, to poproszę go o numer telefonu.

WW - 02-02-2016, 18:03

gazeliusz napisał/a:
Z tego co slyszalem to z Albani zwinela sie polska baza..

Podobno w zeszłym roku działała.
Ja planowałem w 2011 roku, kupiłem bilety i zadatkowałem noclegi a baza z dnia na dzień się zamknęła w sierpniu i cała kasa poszła się je**ć. A ponieważ sam załatwiałem przeloty i kwaterę, to i pretensji formalnie mieć nie mogłem.

Dlatego teraz, jak organizuje dla przyjaciół , chce mieć pewność.

[ Dodano: 02-02-2016, 18:06 ]
juwisz napisał/a:
WW napisał/a:

Jeżeli masz dostęp do Facebook, to znajdziesz go pod nickiem "Karol Pencil Ołówek".
Jeżeli nie masz, to poproszę go o numer telefonu.

Mam, dzięki za namiar. Już wysłałem wiadomość.

gazeliusz - 02-02-2016, 19:20

Skontaktuj się z Kubą Cieślakiem z GoDiving i zapytaj o bazę w Alabni. On ma info..
WW - 02-02-2016, 20:36

A jak się z nim skontaktować?
jaros4 - 02-02-2016, 22:29

Z tego co wiem,w A.nurkuje się tylko w celach naukowych. :buuu:
waterman - 03-02-2016, 11:43

jaros4 napisał/a:
Z tego co wiem,w A.nurkuje się tylko w celach naukowych.
a co to za nowinka? z Gazety Wyborczej?
wpawlicki - 04-02-2016, 00:44

Jeżeli Polska baza się zwinęła możesz w Sarandzie odwiedzić restauracje Corali i tam nabijesz flaszki i popłyniesz przemytniczym speed boatem na dowolny wrak jaki sobie zamarzysz w okolicy, a jest co oglądać.
Możesz z nimi udać się nawet w okolice Butrintu.
Koniecznie zabierz swój sprzęt bo poddałbym w wątpliwość jakość posiadanego przez nich.

waterman napisał/a:

W Ksamilu skręcając w lewo na pierwszym rondku od Sarande i jadąc jak cię droga poniesie obok Paradise Beach, przejedziesz do końca drogi i tam, za wrakiem policyjnego busa, jest chata z prywatną plażą - to jest chata profesora - kustosza muzeum w Butrint - jak dobrze zagadasz, - możesz sobie za frytki nurkować od niego z brzegu. Żadnych problemów nie robi, mimo, że w przyległej zatoczce leżą szczątki drewnianych łodzi i mnóstwo skorup.
Niezłym rozwiązaniem jest też nocowanie w Ksamilu w willi Ronaldo. Gospodarz - pan starszy jest inspektorem Policji w Sarande - to też dużo upraszcza.

WW - 04-02-2016, 16:27

Dzięki.

Chodziło o zorganizowany wyjazd dla większej grupy, więc takie partyzanckie metody odpadają.

wpawlicki - 04-02-2016, 21:11

Możesz jeszcze spróbować [URL=http://www.albandiving.net/#!contact/c2q4]Tutaj[/URL] . W trakcie naszego pobytu było nieczynne, ale wygląda mniej partyzancko.
WW - 05-02-2016, 10:22

Dzięki Ci za wszelkie informacje.
connan1973 - 07-02-2016, 09:48

waterman napisał/a:
jaros4 napisał/a:
a co to za nowinka? z Gazety Wyborczej?

Akurat ja tego właśnie dowiedziałem się tu , z forum.