mi_g - 13-05-2016, 08:54 Temat postu: FN na Florydzie 2015Właściwie filmik bardziej wspominkowy - III safari FN na Florydzie
Ale od 1'30'' do 4' warto obejrzeć bo Devil's Eye (Ginnie Springs) bo to może zachęcić do wyjazdów z nami. lozerka - szczególnie dla ciebie, wizura jeszcze lepsza niż w 2 syfonie Trufli. W dodatku w drodze powrotnej "frunie" się i nawet nie trzeba płetwami machać...
Co prawda TomM na początku wyjazdu coś mówił ze to już chyba jego ostatni wyjazd ale w miarę zbliżania się końca jakby się delikatnie łamał w tej kwesti
TomM - 13-05-2016, 20:54 Michał, jestem pod wrażeniem. Naprawdę świetny montaż, bardzo mi się podobało. Jesteście coraz lepsi nurkowo (co widać) i wideo-realizacyjnie (co może ocenic ktoś, kto próbował swych sił w realizacji wideo w tych samych miejscach). Ujęcia z Keyhole'a i Lipsów, czy Little River jak u mistrza Paćki. Nawet Manaty są, chociaz warunki nie były sprzyjające, BTW nie wiem czy to aby nie pierwsze polskie wideo z Manatów? No i montaż - przepraszam za porównanie - jak klipu reklamowego turystyki kwalifikowanej - mnie wręcz ujmuje.
Gratulacje. Szacun
Przy okazji dziękujemy za wspólny wyjazd w ogólności i rajd po wschodnim wybrzeżu w szczególności. To były naprawdę fajne wakacje
PS. W roku bieżącym raczej podążamy śladami starożytnych kosmitów i na Florydę się nie wybieram, ale jak będę miał ważny paszport to kto wie? Never say never.lozerka - 15-05-2016, 11:51 Temat postu: Re: FN na Florydzie 2015
mi_g napisał/a:
warto obejrzeć bo Devil's Eye (Ginnie Springs) bo to może zachęcić do wyjazdów z nami.
lozerka - szczególnie dla ciebie, wizura jeszcze lepsza niż w 2 syfonie Trufli. W dodatku w drodze powrotnej "frunie" się i nawet nie trzeba płetwami machać...
miałam masakryczny tydzień, zaczęłam oglądać w piątek Twój film, usnęłam przy nim i...całą drzemkę nurkowałam z Wami w jaskiniach Florydy cudnie było, nawet to noszenie prądem, które tu na filmie udało się złapać, gdy Kasię tak bokiem wynosi przeżyłam wręcz "fizycznie"
A w ogóle przy oglądaniu się czuję, jakbym po kartach historii chodziła naprawdę świetne wyważenie pomiedzy filmem nurkowym, rodzinnym, a trochę ( ja wiem...?? ) dokumentalnym ? udało Ci się złapać
Co do zachęt- na jak długie okresy zwykle planujecie te wyjazdy ? Bo jednorazowy czas wyjazdu jest dla mnie głównym ograniczeniem. No i zanim mi ten chomik we łbie na dobre rozkręci myślenie, czy gdyby deklaracja Tomka przez jakiś czas pozostała niezmieniona, to bylibyście już w stanie sami to ogarnąć ?mi_g - 16-05-2016, 08:32
TomM napisał/a:
To były naprawdę fajne wakacje
My również dziękujemy... Naprawdę udany wyjazd nie tylko nurkowy. Pozostaje się tyko za mandaty rozliczyć - obiecujemy oddamy
lozerka napisał/a:
na jak długie okresy zwykle planujecie te wyjazdy
Wydaje mi się ze wszystkie 3 wyjazdy zliczane jako FN Safari były w okolicach 2 tygodni, ten ostatni nieco dłużnej ale trochę dni zeszło na zwiedzania wschodniego wybrzeża. 10 dni nurkowych, dojazd i jakieś 2 dni na zwiedzanie "okolicy" w ramach przerwy między nurkowaniami. To chyba minimum. Z tego co opowiadał Tomek (pewnie nawet nie pamięta ile razy na Florydzie był) to zwykle planowali wyjazdy na 2-3 tygodnie. Wiosna lub jesień.
lozerka napisał/a:
czy gdyby deklaracja Tomka przez jakiś czas pozostała niezmieniona, to bylibyście już w stanie sami to ogarnąć
Pewnie tak, zresztą jakby co to pewnie Tomka można o jakieś detale dopytać nawet jakby nie jechał.
Oczywiście jeśli się przełamie i wybierze to pewnie znowu trafi się coś nietypowego tak jak Manaty w tym roku. No i oczywiście długie wieczory w Cave House'ie z jego opowieściami wyraźnie się skrócą
Ten rok na pewno odpada - jesienią planujemy dłuższy wypad do Francji, również poza Lot i jeszcze dalsze zwiedzanie Ressel. Ale 2017- można się zastanowić.lozerka - 16-05-2016, 11:37 2-3 tygodnie, to dla mnie w tym momencie ciężkie organizacyjnie do przejścia, ale, że ten rok tez nie wchodzi w grę, to może w przyszłym będzie łatwiej w każdym razie - ta Floryda gdzieś tam zaczęła mnie kusić i nie zapominajcie o mnie jak się plan urodzi
a do Francji kiedy dokładnie sie wybieracie ? My będziemy prawdopodobnie drugi tydzień października... ?