| |
FORUM-NURAS Froum dla nurkuj?cych i nie tylko ... |
 |
FORUM OGÓLNE - Zgubiona obrączka w zalewie 30km od Krakowa pomożecie ?
misiu_m - 28-08-2016, 16:55 Temat postu: Zgubiona obrączka w zalewie 30km od Krakowa pomożecie ? Ześlizgnęła mi się obrączka podczas pływania z córeczką... około 5 metrów od brzegu na głębokości około 150cm. Prawdopodobnie wpadła między wodorosty, dno jest wyłożone płytami betonowymi. Jest mi strasznie przykro... Chętnie bym ją odzyskał... Praktycznie obszar gdzie może być to 10m2 bo doskonale pamiętam moment upadku. Potrzebny byłby sprzęt do wykrywania złota. Za znalezienie jestem w stanie zapłacić 500zł. Teren zalewu znajduje się 30km od Krakowa.
DawidP - 28-08-2016, 18:28
Zapomnij.
Jagmin - 28-08-2016, 19:36
To nie jest specjalny problem.
Są na tym forum ludzie dysponujący odpowiednim sprzętem i umiejętnościami.
Zapewne odezwą się przez PW.
anarchista - 28-08-2016, 21:08
| Jagmin napisał/a: | Są na tym forum ludzie dysponujący odpowiednim sprzętem i umiejętnościami.
Zapewne odezwą się przez PW. | Kolega utopił mój zegarek w jeziorku Czarny Piec. Po zdjęciu rękawic odszukałem. Taka metoda pozostaje z nisko sprzętowych. Sprzętowe to zasysające ustrojstwa rzygające na siatki.
pozdrawiam rc
Yavox - 28-08-2016, 23:07 Temat postu: Re: Zgubiona obrączka w zalewie 30km od Krakowa pomożecie ?
| misiu_m napisał/a: | | Potrzebny byłby sprzęt do wykrywania złota |
Kobieta?
jaros4 - 29-08-2016, 12:07
500,za odzyskanie obrączki mającej jak myślę, nieoceniną wartość sentymenalną to bardzo niska cena.Za te pieniądze nikt konkretny nie przyjedzie,choćby ze względu na koszty własne.
Lepiej te pieniądze zainwestuj w dobra maskę z decathlonu,wygospodaruj 1 dzień wolnego i spróbuj poszukać zguby samemu.Nawet jeśli się nie uda,być może, w tej wodzie znajdziesz coś innego,co zmieni Cię na zawsze...
misiu_m - 29-08-2016, 15:06
Akurat liczyłem że może ktoś mieszka w pobliżu i lubi pomagać innym, dlatego taka cena. Ta obrączka jest dosyć lekka, a gdy ją kupowałem kosztowała niecałe 500zł. Więc dla mnie to a samo jak wtedy tak samo jak dziś jest to dość spora sumka. Jeśli chodzi o wartość sentymentalną to każdy wie, że obrączka ślubna to bezcenny skarb. Maska mam i spędziłem pod wodą razem z teściem łacznie ponad 10h i nie znaleźliśmy jej, zapewne albo wpadła w wodorosty albo co przestrzeni pomiędzy płytami gdzie znajduje się muł.
kraken - 29-08-2016, 17:40
Sprawdzę czy ktoś by nie pojechał, niektórzy lubią takie zabawy. Podeślij mi na priva numer telefonu.
Maciek
juwisz - 29-08-2016, 19:37
A gdzie dokładnie jest to jezioro?
Niestety nie mam wykrywacza metalu.
|
|