FORUM-NURAS
Froum dla nurkuj?cych i nie tylko ...

FORUM OGÓLNE - Problemy z automatami w podręcznym

conan - 07-12-2016, 11:19
Temat postu: Problemy z automatami w podręcznym
Ostatnio obiło mi się o uszy że są podobno problemy na lotnisku z automatami w podręcznym.
Chodzi o loty do Egiptu a konkretnie do SSH.

Ktoś coś wie??

W sensie że się czepiają i chcą do głównego.

HX - 07-12-2016, 15:55
Temat postu: Re: Problemy z automatami w podręcznym
conan napisał/a:
Ostatnio obiło mi się o uszy że są podobno problemy na lotnisku z automatami w podręcznym.
Chodzi o loty do Egiptu a konkretnie do SSH.

A co z Polski obecnie lata do SSH ?

Leciałem trzy tygodnie temu do Marsa z Katowic, miałem trzy automaty w podręcznym, nikt się o nic nie czepiał mimo że ważyło z 9 kg. Lot był czarterowy.

Pozdrawiam

dariusznow - 07-12-2016, 16:20

To przecież nie zależy od tego gdzie lecisz tylko od tego kto sprawdza na bramce.

Ostatnio też mnie prześwietlali tzn bagaż i kazali wyjąc automaty. Nie wiedzieli co to jest ale trafił się człowieczek od nich, ktory zakumał o co chodzi
Mówił, że juz dawno takiego sprzętu nie widzial w podręcznym, ot i cala sprawa.

Cytat:

A co z Polski obecnie lata do SSH ?

Są normalne wyjazdy z BP i to na lasta super ceny, aż żałuję, ze wybraliśmy Hurghadę...

wdiver - 07-12-2016, 18:39

Są normalne wyjazdy z BP i to na lasta super ceny, aż żałuję, ze wybraliśmy Hurghadę...[/quote]

Na przykład ?

jack-bielawa - 07-12-2016, 23:08

Od 2008 do 2014(w każdym roku ze dwa razy), zawsze miałem automaty przy sobie i zdarzało się że chciano zobaczyć zawartość torby, ale częściej wzbudzała zainteresowanie duża obudowa aparatu fot. i to bez względu na docelowe lotnisko.
conan - 08-12-2016, 14:08

Lata np Enter i my właśnie nim lecimy
Oprócz niego jeszcze chyba Small Planet i jeszcze 1 ale nie pamiętam

Wiem że nie było problemów do tej pory ale obiło mi się to o uszy więc pytam abym nie był zaskoczony.

W Enterze jest fajna opcja torby sportowej za 95 PLN w 1 stronę
Przy moich 6 automatach na pewno w 20 kg się nie zmieszczę bo ostatnio wyszło mi 60 z podręcznym

HX - 09-12-2016, 10:56

conan napisał/a:
Lata np Enter i my właśnie nim lecimy

Na stronie entera nie ma opcji zakupu biletu do Sharm, ale nie ma też możliwości zakupu do innych miast w Egipcie, a sam z nimi leciałem więc pewnie ktoś to sprzedaje, jakie biuro Wam to sprzedaje?
Do tej pory kupowałem czartery przez innego przewoźnika, ale oni do tej pory nie wznowił lotów do Sharm.

Jeżeli możesz to napisz kto sprzedaje aktualnie bilety do Sharm, tak aby można było wybrać dogodny termin, może być na priva

Pozdrawiam.

harcerz - 10-12-2016, 00:46

a nam chcieli w marsa alam policzyć sprzęt nurkowy, jako specjalny bagaż, mimo, że żadna z waliz nie przekraczała normy wagowej, i każdy z nas miał prywatny bilet, ot taka ciekawostka
dariusznow - 10-12-2016, 20:39

harcerz napisał/a:
a nam chcieli w marsa alam policzyć sprzęt nurkowy, jako specjalny bagaż, mimo, że żadna z waliz nie przekraczała normy wagowej, i każdy z nas miał prywatny bilet, ot taka ciekawostka

też tak miałem wyłudzają
wdiver napisał/a:
Są normalne wyjazdy z BP i to na lasta super ceny, aż żałuję, ze wybraliśmy Hurghadę...

Na przykład ?[/quote]

sharm za 1500 a nawet taniejhotel marny, do Marsa podobnie, ale sie kończą

jestem w Hurghadzie, pierwsze nurki dzisiaj sami we dwóch bez przewodnika (yes, yes, yes)

jesteśmy w 6 os i za przewodnika robię

jak zawsze super