FORUM-NURAS
Froum dla nurkuj?cych i nie tylko ...

FORUM OGÓLNE - Kurs nurkowania w okolicy Krakowa

szuwar33 - 07-01-2017, 18:10
Temat postu: Kurs nurkowania w okolicy Krakowa
Witam,

jestem zawodowym żołnierzem z zaledwie podstawami nurkowania, które chciałbym zdecydowanie poprawić.

Czy ktoś orientuje się, gdzie w okolicy Krakowa można znaleźć jakiś porządny kurs? :snajp:

kraken - 07-01-2017, 18:18

Polecamy siebie.
www.kraken.pl

Pozdrawiam
Maciek

anarchista - 07-01-2017, 19:04

szuwar33 napisał/a:
gdzie w okolicy Krakowa można znaleźć jakiś porządny kurs?
W Komponencie na Tynieckiej.

pozdrawiam rc

szuwar33 - 07-01-2017, 20:03

Panowie dzięki za info.
anarchista - 07-01-2017, 20:07

szuwar33 napisał/a:
Panowie dzięki za info.
Moja i Macieja odpowiedź to jajarstwo. Sprawdź Kraba przy AGH. Jeśli chcesz kurs dla przedszkolaków, to idziesz do Macieja.

pozdrawiam rc

szuwar33 - 08-01-2017, 10:37

Podstaw nie chcę bo te już zdobyłem na jednostce. :snajp:
anarchista - 08-01-2017, 11:34

szuwar33 napisał/a:
Podstaw nie chcę bo te już zdobyłem na jednostce.
Skoro jazdę na Amphora masz za sobą, to kursy techniczne wchodzą w grę. Czy Crabe również masz za sobą ? Czy Oxy-NG ?

pozdrawiam rc

szuwar33 - 08-01-2017, 15:42

FROGS, CODE, AMPHORA i CRABE - wszystko ćwiczone ale w bardzo niewielkim, wręcz symbolicznym wymiarze czasowym. Chodzi mi o nabycie większej "praktyki" pod wodą.

Pzdr

anarchista - 08-01-2017, 16:09

szuwar33 napisał/a:
Chodzi mi o nabycie większej "praktyki" pod wodą.
Pozostały organizacje techniczne, Maciej ma też stopień w IANDT. Tyle że w Krakowie masz sadzawkę, w której możesz się moczyć do woli. Więc po co jakakolwiek organizacja.

pozdrawiam rc

Jan Dudzinski - 14-01-2017, 09:41
Temat postu: Re: Kurs nurkowania w okolicy Krakowa
szuwar33 napisał/a:
Witam,

jestem zawodowym żołnierzem z zaledwie podstawami nurkowania, które chciałbym zdecydowanie poprawić.

Czy ktoś orientuje się, gdzie w okolicy Krakowa można znaleźć jakiś porządny kurs? :snajp:

Witaj,

jak widać do tej pory NIKT nie potrafł Ci UCZCIWIE pomóc.
Po co istnieje te forum?
Chyba czas je zamknąc jak wielokrotnie to sugerowano.

Jedyne co Ci zaproponowano to PEŁNOPŁATNY kursik PADI w basenie i 4 nurkowaniami potem oraz seria kompletnie głupawych wypowiedzi Rysia.

W organizacji SSI www.divessi.com jest mozliwość uzyskania "od razu" stopnia OWD dla osób znajacych nurkowanie. Na przykład nurków wojskwych.
W Sharm są u nas w bazie bardzo popularne te kursy dla US Navy Seals i innych żołnierzy stacjonujących tutaj w MFO.
Oczywiście robią też potem hurtem następne.
Amerykanie uwielbiają się uczyć, dodatkowo te certyfikaty dają im mozliwość późniejszej pracy w cywilu w Stanach - nie tylko jako przewodnicy czy instruktorzy.
Dodatkowo jest tu w porównaniu ze Stanami czy Europą śmiesznie tanio.

Szczegóły są zawarte w ogólnodostepnych standardach na stronie SSI.

Płacisz tylko za certyfikat, podręcznik (wersja polska internetowa, multimedialna) i nurkowania sprawdzające.
Co musisz zaprezentować jest również na oddzielnym filmie.
Musisz oczywiście zdać egzamin teoretyczny.
Jako instruktor SSI mogę Ci pomóc się przygotować, z egzaminem licencją, certyfikatem. Nurkowania zrobisz w dowolnej bazie SSi na świecie. Oczywiscie też w Polsce.

leon - 15-01-2017, 19:52
Temat postu: Re: Kurs nurkowania w okolicy Krakowa
szuwar33 napisał/a:
Witam,

W Krakowie mogę Ci polecić człowieka którego znam i z którym nurkowałem, jest byłym mundurowym, szkoli porządnie, i na pewno będziecie nadawać na tych samych falach. Polecam Bogdana
http://www.nurkowaniekrakow.pl/
to na forum jest jako bodekxxx