FORUM-NURAS
Froum dla nurkuj?cych i nie tylko ...

FORUM OGÓLNE - kanister w bagażu

sławeks - 08-01-2017, 16:07
Temat postu: kanister w bagażu
Witam
wybieram się w marcu do Mexico mam Gl-7 słyszałem o kłopotach z przewiezieniem kanistra , szczególnie w drodze powrotnej, ma ktoś jakieś sugestie (poważne)

skowronp - 13-01-2017, 15:40

Właśnie wróciłem. Absolutnie żadnych problemów z kanistrem w obie strony (podręczny bagaż).
Delikwent - 21-01-2017, 22:11

Totalny brak problemów. W jedną stronę wiozłem w bagażu rejestrowanym w drugą podręcznym. Nikt nawet się nie zapytał co to.
matt44gg - 06-03-2017, 21:08

A jakie miałyby byc problemy jeśli moge spytać?
WW - 07-03-2017, 07:45

Kanister wygląda jak obudowa bomby i nie daje się prześwietlić. Ja w Modlinie musiałem podłączyć do palnika, aby udowodnić co to jest.
KowiKowi1979 - 07-03-2017, 08:34

Przypomniała mi się sytuacja sprzed lat -leciałem na Sycylię i miałem latarki typu "groza", w dodatku w bagażu głównym kolegi, bo miał sporo kilogramów w zapasie. Była niezła zadyma jak zobaczyli te wszystkie kable, głowice, stłuczone szybki lampek i akumulatory od UPS. Podczas otwierania bagażu celnicy mieli takie nerwy, że bałem się, czy się zaraz na mnie nie rzucą albo nie odstrzelą ;-) Kiedy pokazałem im, do czego to służy i jak świeci, finalnie popukali się w głowę i przepuścili bagaż ryjąc ze mnie do bólu.
Za to moment podłączania kabla i miny chłopaków bezcenne

Acha - jakby ktoś nie wiedział, co to groza, niech spojrzy tu:
http://lanmail753.do.pl/LATARKA/