FORUM-NURAS
Froum dla nurkuj?cych i nie tylko ...

TECHNIKA NURKOWANIA I SPRZĘT - Poseidon Cyklon 5000 - non stop idzie do serwisu

dellos - 28-11-2017, 22:51
Temat postu: Poseidon Cyklon 5000 - non stop idzie do serwisu
Cześć, non stop wracam do serwisu z Posejdonem. Pod wodą co któreś nurkowanie, z oktopusa idą bąbelki i automat wraca do serwisu. Jak mnie poinformowano w serwisie jest to spowodowane rozszczelnieniem pierwszego stopnia. Coś, gdzieś od strony konstrukcji 1 stopnia i czasem tak się zdarzać może. Tyle, że 3mc od rocznego przeglądu i 2ga wizyta będzie w serwisie.

Też tak macie? Jakieś rozwiązanie problemu? Nie chce mi się non stop jeździć oddawać automat do wymiany tej części plastikowej w pierwszym stopniu.

jackdiver - 29-11-2017, 14:15
Temat postu: Re: Poseidon Cyklon 5000 - non stop idzie do serwisu
dellos napisał/a:
Cześć, non stop wracam do serwisu z Posejdonem. Pod wodą co któreś nurkowanie, z oktopusa idą bąbelki i automat wraca do serwisu. Jak mnie poinformowano w serwisie jest to spowodowane rozszczelnieniem pierwszego stopnia. Coś, gdzieś od strony konstrukcji 1 stopnia i czasem tak się zdarzać może. Tyle, że 3mc od rocznego przeglądu i 2ga wizyta będzie w serwisie.

Też tak macie? Jakieś rozwiązanie problemu? Nie chce mi się non stop jeździć oddawać automat do wymiany tej części plastikowej w pierwszym stopniu.

Hej
Daj do innego serwisu. W tych automatach nie ma się co psuć
Pozdrawiam :cool:

anarchista - 29-11-2017, 14:32

dellos napisał/a:
Pod wodą co któreś nurkowanie, z oktopusa idą bąbelki i automat wraca do serwisu. Jak mnie poinformowano w serwisie jest to spowodowane rozszczelnieniem pierwszego stopnia. Coś, gdzieś od strony konstrukcji 1 stopnia i czasem tak się zdarzać może.
Wymiana sprężyny lub regulacja żeby ciśnienie samo otwarcia było wyższe, Octopus nie musi posiadać minimalnych oporów.

pozdrawiam rc

heyway - 29-11-2017, 15:58

Mam dwa Cyklony i obydwa maja ta sama dolegliwosc. Po wizycie w serwisie 3-5 nurkowan jest w porzadku a pozniej zaczynaja bablowac. Niezbyt mocno, mozna ich spokojnie uzywac, ale to wkurza.
Tomcio910 - 04-12-2017, 11:02

Miałem podobnie…puki automat był nowy nie było problemu ale jak już trafił do serwisu to już było po automacie….skończyło się tym ze wymieniłem na porządne Apeksy i teraz jestem zadowolony