| |
FORUM-NURAS Froum dla nurkuj?cych i nie tylko ... |
 |
TECHNIKA NURKOWANIA I SPRZĘT - Suchy skafander - płukanie po wizycie na basenie
wro_bel - 14-01-2020, 13:20 Temat postu: Suchy skafander - płukanie po wizycie na basenie Cześć,
Mam pytanie odnośnie płukania suchara (trilaminat) po nurkowaniu basenowym. Jak ciepłą wodą można taki skafander przepłukać z zewnątrz? Można po prostu wejść pod dość ciepły (pewnie z pod 40*C) prysznic na basenie i mieć płukanie załatwione czy lepiej jednak zabrać do domu i przepłukać zimną wodą?
Może pytanie głupie, ale nigdzie nie znalazłem informacji na ten temat a w sumie jeżeli skafandra nie zalało podczas nurkowania to wejście pod prysznic jest w sumie najwygodniejszym rozwiązaniem
Maciek Kos - 14-01-2020, 17:19
Tak jak piszesz w zupełności wystarczy. Można jeszcze przetrzeć manszety od wewnątrz, jakąś wilgotną szmatką. Tam często dostaje się parę kropli chlorowanej wody, więc powinno się ją usunąć.
wro_bel - 15-01-2020, 13:54
Dzięki za odpowiedź i sugestię odnośnie manszet - najważniejsze, że można będzie wskoczyć w sucharze pod prysznic na basenie
Turlogh - 15-01-2020, 14:30
A nie ma pryszniców z chłodną wodą, że tak zapytam przewrotnie? Choć nie wiem jak woda 40st miałaby zaszkodzić sucharowi.
wro_bel - 15-01-2020, 14:42
No właśnie na tym basenie wszystkie prysznice są z ciepłą wodą.
Nigdzie nie znalazłem informacji (nawet w instrukcji do suchara) do jakiej temperatury ma wytrzymałość, więc wolałem zapytać szczególnie, że nie mam dużego doświadczenia z suchym skafandrem.
Dzięki za odpowiedź
|
|