FORUM-NURAS
Froum dla nurkuj?cych i nie tylko ...

TECHNIKA NURKOWANIA I SPRZĘT - Xdeep NX Project

dzidzi70 - 17-05-2020, 14:28
Temat postu: Xdeep NX Project
Witam. Szukam opinii na temat skrzydla do twina Xdeep NX Project. Co wybrać pod twina. Może ktoś posiada i wyrazi swoją opinię.Pozdrawiam.
Aquaman - 25-05-2020, 16:31

Partnurka ma na rebie i jest zadowolona. Jest troche dłuższy od tecline 22se wiec warto sprawdzic czy nie bedzie sie zawijać pod dna twina.
No i nie ma kolanka:)

wiecznychlopiec - 25-05-2020, 19:00

Dla mnie idealne rozwiązanie to płyta Xdeep Nx i skrzydło D22SE Tecline. Nie do końca pasuje mi to wyjście inflatora na środku w xdeep, więc wole worek Tecline.

Płyta natomiast w NX jest fenomenalna, dużo większa stabilność niż klasyczna. Pas kroczny V doceni każdy kto pływa na skuterze. Powstają też dzięki temu 2 d-ringi cargo: prawy i lewy.

Na korzyść Xdeep przemawiają też boskie kolory :) w końcu sprzęt ma się podobać

dzidzi70 - 29-05-2020, 09:12

Super. Dziękuję za odpowiedź. Też mi się podoba. Wybór padnie na cały zestaw Xdeepa z płytą NX stalową. Pozdrawiam.
wiecznychlopiec - 29-05-2020, 10:26

dzidzi70 napisał/a:
Super. Dziękuję za odpowiedź. Też mi się podoba. Wybór padnie na cały zestaw Xdeepa z płytą NX stalową. Pozdrawiam.

stalowe tylko w kolorze stali... na tą chwile. Aluminiaki w dowolnym :) nawet teraz w cenie z tego co wiem. Osobiście wszędzie teraz montuje aluminiaki. Łatwiej wrzucić w bagaż później a dołożyć balast mogę zawsze. Zdjąć tego 1 kg czy więcej się nie da, w samolocie robi różnicę ;)