FORUM-NURAS
Froum dla nurkuj?cych i nie tylko ...

TECHNIKA NURKOWANIA I SPRZĘT - Aqualung i330R

RafalR - 28-07-2021, 12:17
Temat postu: Aqualung i330R
czesc,

Pytanie do osob korzystajacych z tego komputera: czy da sie na mim sensownie zaplanowac i wykonac nurkowanie dekompresyjne? Z manuala mam odczucie, ze oczywiscie komputer przeprowadzi przez deco ale przekroczenie NDl jest traktowane jako sytuacja awaryjna i komputer odpala wszystkie alarmy itd.

Czy da sie wykonac nurka z planowana dekompresja bez odpalania wszystkich alarmow itd?
Jak z penalizacja po nurku dekompresyjnym i czasem powierzchniowyme przed kolejnym nurkiem?

Z gory dziekuje,
Rafal

mi_g - 03-08-2021, 14:20

Nie wygląda to dobrze. Możesz poczekać aż się rozładuje i zobaczyć czy później po naładowaniu i restarcie wróci do poprawnej pracy...
Jacek Wo - 03-08-2021, 20:49
Temat postu: Re: Aqualung i330R
RafalR napisał/a:
czesc,

Z manuala mam odczucie, ze oczywiscie komputer przeprowadzi przez deco ale przekroczenie NDl jest traktowane jako sytuacja awaryjna i komputer odpala wszystkie alarmy itd.

Jak z penalizacja po nurku dekompresyjnym i czasem powierzchniowyme przed kolejnym nurkiem?

Rafal

W manualu piszą, że to nie jest komputer do nurkowania dekompresyjnego i po przekroczeniu "pewnych" limitów nie przeprowadzi przez deko.

Blokada na 24 godziny.