| |
FORUM-NURAS Froum dla nurkuj?cych i nie tylko ... |
 |
TECHNIKA NURKOWANIA I SPRZĘT - Aqualung i330R
RafalR - 28-07-2021, 12:17 Temat postu: Aqualung i330R czesc,
Pytanie do osob korzystajacych z tego komputera: czy da sie na mim sensownie zaplanowac i wykonac nurkowanie dekompresyjne? Z manuala mam odczucie, ze oczywiscie komputer przeprowadzi przez deco ale przekroczenie NDl jest traktowane jako sytuacja awaryjna i komputer odpala wszystkie alarmy itd.
Czy da sie wykonac nurka z planowana dekompresja bez odpalania wszystkich alarmow itd?
Jak z penalizacja po nurku dekompresyjnym i czasem powierzchniowyme przed kolejnym nurkiem?
Z gory dziekuje,
Rafal
mi_g - 03-08-2021, 14:20
Nie wygląda to dobrze. Możesz poczekać aż się rozładuje i zobaczyć czy później po naładowaniu i restarcie wróci do poprawnej pracy...
Jacek Wo - 03-08-2021, 20:49 Temat postu: Re: Aqualung i330R
| RafalR napisał/a: | czesc,
Z manuala mam odczucie, ze oczywiscie komputer przeprowadzi przez deco ale przekroczenie NDl jest traktowane jako sytuacja awaryjna i komputer odpala wszystkie alarmy itd.
Jak z penalizacja po nurku dekompresyjnym i czasem powierzchniowyme przed kolejnym nurkiem?
Rafal |
W manualu piszą, że to nie jest komputer do nurkowania dekompresyjnego i po przekroczeniu "pewnych" limitów nie przeprowadzi przez deko.
Blokada na 24 godziny.
|
|