| |
FORUM-NURAS Froum dla nurkuj?cych i nie tylko ... |
 |
MEDYCYNA NURKOWA - ból brzucha
teZeT - 14-11-2004, 18:04 Temat postu: ból brzucha Witam
czy konieczna jest wizyta u lekarza jeśli odczuwam lekki ból brzucha po wczorajszym nurkowaniu czy to przypadek normalny i przejdzie ? / ( zamarzł mi 1-szy stopień na 6-7m i wyszliśmy z partnerem na jego sprzęcie w szybkim tempie, słaba widoczność, impulsywna reakcja )
martin - 14-11-2004, 18:14 Temat postu: Re: ból brzucha
| teZeT napisał/a: | | czy konieczna jest wizyta u lekarza jeśli odczuwam lekki ból brzucha po wczorajszym nurkowaniu czy to przypadek normalny i przejdzie ? |
Taki bol brzucha niekoniecznie musi miec powod w nurkowaniu....
Zastanawiales sie nad innymi przyczynami? Moze zjadles cos, moze wyrostek, moze.....
Podejrzewam, ze na pomoc z siecie nie za bardzo mozesz liczyc.
kjar - 14-11-2004, 18:27 Temat postu: Re: ból brzucha
| teZeT napisał/a: | | czy konieczna jest wizyta u lekarza... |
Bez względu na bezpośrednią przyczynę bólu, lepiej odwiedź swojego lekarza.
Victoria - 14-11-2004, 20:37 Temat postu: Re: ból brzucha
| teZeT napisał/a: | | czy konieczna jest wizyta u lekarza jeśli odczuwam lekki ból brzucha po wczorajszym nurkowaniu czy to przypadek normalny i przejdzie ? / ( zamarzł mi 1-szy stopień na 6-7m i wyszliśmy z partnerem na jego sprzęcie w szybkim tempie, słaba widoczność, impulsywna reakcja ) |
Hej,
Jezeli mam jakiekolwiek watpliwosci dzwonie do naszych nurkowych specjalistow pracujacych w Centrum Hiperbarii w Gdyni - telefon 0-58 622 51 63.
Byc moze nalykales sie ze strachu powietrza i stad ten bol? Byc moze sie zdenerwowales i wystapil nerwobol?
Moim zdaniem zawsze warto sie skonsultowac z lekarzem.
W nawiazaniu do zamarzniecia - czy Twoj automat przestal podawac powietrze?
Lech-u - 15-11-2004, 07:32
| Cytat: | | Jezeli mam jakiekolwiek watpliwosci dzwonie do naszych nurkowych specjalistow pracujacych w Centrum Hiperbarii w Gdyni - telefon 0-58 622 51 63. |
Dobra rada!
Zadzwoń tam.
A jak nie to "na wszelki wypadek" odwiedź lekarza.
Artur1234 - 15-11-2004, 09:45 Temat postu: jaki automat jaki automat ci zamarzł?
Artur
teZeT - 15-11-2004, 16:59 Temat postu: Re: jaki automat
| Artur1234 napisał/a: | jaki automat ci zamarzł?
Artur |
apeks 50
dziś mam wizytę u lekarza
Victoria - 15-11-2004, 17:01 Temat postu: Re: jaki automat
| teZeT napisał/a: | | Artur1234 napisał/a: | jaki automat ci zamarzł?
Artur |
apeks 50
dziś mam wizytę u lekarza |
Przestal podawac powietrze?
Daj znac jak wrocisz od lekarza
teZeT - 15-11-2004, 17:02 Temat postu: Re: ból brzucha Jezeli mam jakiekolwiek watpliwosci dzwonie do naszych nurkowych specjalistow pracujacych w Centrum Hiperbarii w Gdyni - telefon 0-58 622 51 63.
Byc moze nalykales sie ze strachu powietrza i stad ten bol? Byc moze sie zdenerwowales i wystapil nerwobol?
też się nad tym zastanawiam,
W nawiazaniu do zamarzniecia - czy Twoj automat przestal podawac powietrze?[/quote]
przestał , podawał mi wodę
gaacro - 15-11-2004, 17:41 Temat postu: Re: jaki automat
| teZeT napisał/a: |
apeks 50
|
just apeks 50, czy z jakimś "antyzamarzaczem" typu grzałka Michalaka?
Pytam bo sam używam apeksa, ale z grzałką.
A tak przy okazji co sądzicie o tego typu urządzeniach?
pzdr
Arek
teZeT - 15-11-2004, 17:50 Temat postu: Re: jaki automat bez grzały
idzie do serwisu.
a ja do lekarza
DarekS - 15-11-2004, 22:19 Temat postu: Re: jaki automat
| gaacro napisał/a: | just apeks 50, czy z jakimś "antyzamarzaczem" typu grzałka Michalaka?
Pytam bo sam używam apeksa, ale z grzałką.
|
A co daje grzałka jeżeli zamarzł I stopień ??
teZeT - 15-11-2004, 23:11 Temat postu: Re: jaki automat after doc
żyję
na diecie ...
adrian - 15-11-2004, 23:24 Temat postu: bol automatu grzewczego Zadaniem grzalki Pana Michalaka jest nie tylko zapobieganie zamarzania 2 stopnia.Ogrzane powietrze chroni rowniez nasz organizm przed "zamarznieciem".Przy dlugich nurkowaniach w zimnicy mozna zauwazyc roznice z wymiennikiem ciepla/bez wymiennika.A swoja droga da sie zamrozic i z grzalka, jak rowniez nurkowac dlugo i szczscliwie bez grzalek.
Ale wracajac do tematu :
Jak samopoczucie i brzuchowe dolegliwosci Tezeta?
Artur1234 - 16-11-2004, 10:49 Temat postu: pytanie dieta robi dobrze każdemu fajnie że nic poważnego.
Ale słuchaj mam apexa 50 od 10 lat i nigdy nie zrobił mi numeru zastanawiam się więc czy nie np.
1. oddychałeś bardzo szybko
2. może była w I stopniu woda albo oring puszczał?
Jak możesz to odpisz albo masz jakiś inny pomysł że zamarzł.
Artur
teZeT - 16-11-2004, 22:17 Temat postu: Re: bol automatu grzewczego
| adrian napisał/a: |
Jak samopoczucie i brzuchowe dolegliwosci Tezeta? |
mam tydzień przerwy od aktywnego trybu życia i dietę . a tak to all Ok
|
|