FORUM-NURAS
Froum dla nurkuj?cych i nie tylko ...

HYDE PARK - ---> BiAłE sZaLeŃsTwO <---

yvette - 24-11-2004, 16:54
Temat postu: ---> BiAłE sZaLeŃsTwO <---
mamy prawie grudzien...snieg juz zaczyna nas zasypywac i...zaczyna sie sezon na narty i snowboard ;) jeszcze stoki sa pozamykane-->niestety....ale moze juz niedlugo bedzie szansa zaszalec....
otwieram tym samym temat dotyczacy wszelakich przygod, informacji , pytan itp. dotyczacych bialego szalenstwa....

zaczynajac zapytam sie wiec, czy ktos orientuje sie ile jest obecnie sniegu w gorach, na kiedy jest przewidziane otwarcie stokow... bo ponoc sniegu duzo nie bedzie w tym roku ale damy rade jakos ;-)
aha...i jakie macie przetestowane stoki warte odwiedzenia...najlepiej w czechach...

dla mnie deska jest oderwaniem sie od rzeczywistosci- razem z nurkowaniem jest moja pasja..uwielbiam stanac na szycie,poprawic gogle i zjechac najszybciej,najnizej na nogach, najepiej jak potrafie...albo po puchu-jakbym szybowala w chmurach...ach....bo sie rozczule..;-)

pozdrawiam

MikeN - 25-11-2004, 09:45

Hej.
Z tego co wczoraj podawali na RMFFM chodzi już wyciąg na Nosalu i narazie tylko tam. :cool:
Co do białego szaleństwa to ja osobiście wolę się ślizgać na śniegu i lodzie samochodem :mrgreen: i w ten sposób podnosić sobie adrenalinkę. :auto; .
Wczoraj jednak extremalne warunki dały mi popalić: z Bochni do Dąbrowy (jakies 130km) w 6,5h. Poblokowane drogi łącznie z płatną A4. Adrenalina podskoczyła mi jak nigdy. :22:
pozdrowionka

Chopin - 26-11-2004, 22:45

Jej - nartki!!! jak ja to kocham - przepraszam, ale bardziej nawet niż nurkowanie - choć ono dostarcza mi więcej endorfin - frajdę z nartek mam jednak większą... :-D

oki teraz barykaduję się w domu - bo lotna brygada warszawska już pewnie w drodzę na wolę aby mnie zlinczować za tak niecenzuralną wypowiedź :angryfire: :asthanos: - gwoli usprawiedliwnia dodam, że tak mam dlatego, że nurkuję praktycznie cały rok, a nartki tylko w zimę... :angel:

Jakie wasze są opinie...?

Pozdr, Chopin

Silesian - 28-11-2004, 19:23

Deska jest cool!!!
Ale nurkowanie ponad wszystko!!!!!!!!!
:mrgreen:

Mania - 28-11-2004, 21:02

Snowboard rulez
:mrgreen:

Krzysio - 29-11-2004, 10:23

Carving is the best! :lol:

W sobotę udało mi sie wyskoczyć do Białki na 2 godziny. Otwarte było krzesełko i 2 orczyki. Warunki całkiem fajne, ludzi niewiele. No i zaczyna się dylemat: pod wodę czy na śnieg

yvette - 29-11-2004, 14:47

uu....gdzie juz sa dzialajace stoki? bo ja nie slyszlalam zeby bylo juz sniegu na tyle zeby jezdzic...a posmigalabym...oj posmigala :P
Krzysio - 29-11-2004, 15:28

Co najmniej dwa:

Białka Tatrzańska http://www.bialkatatrzanska.com/index_wyciagi.php

Kluszkowce http://www.czorsztyn-ski....2&site_id=12252

Ale to troche daleko od Wrocławia. Krakusy to pod tym względem mają dobrze

EaserVW - 29-11-2004, 15:53

Witam
Niebawem ruszyć powinny wyciągi na Słotwinach w Krynicy. Na Jaworzynę trzeba będzie zdecydowanie poczekać jeszcze trochę. Niestety. Większość snowboardzistów to zatruwające życie mobilne zagrożenie . Przykrra sprawa. Tym samym coraz mniej dziwią zakazy wstepu snowboardzistom na niektóre słowackie trasy. . . :-| a wydawało się, ze symbioza jest mozliwa :)

Pozdrawiam przedsezonowo ;-)

Agniecha - 29-11-2004, 16:18

dla Wrocławian :)
Czarna Góra (www.czarnagora.pl) - oficjalne rozpoczęcie sezonu 18 grudnia - tylko jak zawsze ceny karnetów nieciekawe :) warunki też, ale gdzie jest dobrze? :(
zgodnie z tym, co podaje strona Zieleńca (www.zieleniec.pl ;) ) jest tam nieco lepiej, ale daty przy pogodzie nie podają - a me czułe nozdrza wyczuwały ostatnio halny ;) coś za coś - niższe ceny karnetów, ale takowe są tylko na jeden wyciąg (lub na cztery, jak Winterpool :) na snowpark/7, 5, 4 i 3), stoki też mniejsze (za to pyszna szarlotka w Jakubcówce, tylko ciii... :D )

http://www.snowboard.pl/f...eveal=&count=10 -> post Jancio Wodnika :)

PiotrS - 15-12-2004, 17:46
Temat postu: :)
A ja będe spędzał sylwestra na nartach w Zakopanym tylko żeby nie przestać całego w kolejce do wyciągu hee :22: . Mimo to już możecie zacząć mi zazdrościć. :20: