| |
FORUM-NURAS Froum dla nurkuj?cych i nie tylko ... |
 |
MEDYCYNA NURKOWA - cukrzyca i hipoglikemia
smudziak - 21-07-2005, 22:46 Temat postu: cukrzyca i hipoglikemia od 13 lat jestem cukrzykiem insulinozaleznym a od 2 lat nurkuje.pytanie dotyczy radzenia sobie z hipoglikemia pod woda.w jednym z numerow "nurkowania" przeczytalem o mozliwosci zamontowania- za pomoca weza-worka z napojem, do automatu.a gdyby tak do tego worka wlac mocno oslodzona herbate?slyszalem tez o piciu pod woda prosto z butelki, tylko nie bardzo wiem jak to robic? tylko prosze mi nie pisac, ze z cukrzyca nie wolno, itd... bo i tak nie poslucham.z gory dziekuje za pomoc.PS nie bylo jeszcze problemu pod woda z hipoglikemia ale" strzezonego pan bog strzeze"
bann - 22-07-2005, 06:02
| Cytat: | | tez o piciu pod woda prosto z butelki, tylko nie bardzo wiem jak to robic? |
plastikowa butelka, pod woda odkrecasz, wkladasz do ust, i sciskasz, wdmuchujesz troche powietrza i dalej sciskasz
martin - 23-07-2005, 10:01 Temat postu: Re: cukrzyca i hipoglikemia
| smudziak napisał/a: | | slyszalem tez o piciu pod woda prosto z butelki, tylko nie bardzo wiem jak to robic? |
1.) Butelki po napojach "sportowych" z korkiem wyciaganym zebami: wkladasz do ust, wyciagasz korek, sciskasz butelke, wpuszczasz powietrze, wciskasz korek.
2.) Wklady do plecakow typu "camelbag":
3.) Napoje w opakowaniach miekkich z rurka (jesli zawartosc cukru jest odpowiednia):
smudziak - 24-07-2005, 22:14
bardzo dziekuje za rady.przy najblizszej okazji na pewno sprobuje napic sie kilka metrow pod powierzchnia.
|
|