FORUM-NURAS
Froum dla nurkuj?cych i nie tylko ...

FORUM OGÓLNE - Sklep Divezone - gorąco NIEPOLECAM!!!

Coshi - 04-02-2016, 14:14
Temat postu: Sklep Divezone - gorąco NIEPOLECAM!!!
Jak w temacie, gorąco NIEPOLECAM sklepu internetowego Divezone a przynajmniej zalecam ostrożność i kontrolowanie realizacji Waszych zamówień.
Dlaczego:
W ostatni wtorek szukałem butów mokrych, a konkretnie wybór padł Scubatech Comfort Titanium w rozmiarze 46-47 znalazłem je w ciekawej cenie w sklepie Enurek, poklikałem, zamówiłem i już zadowolony chciałem siąść na laurach ale po około godzinie czasu otrzymałem ze sklepu informację, że wybranego towaru nie ma w tej chwili i moga zaproponować inny. Ponieważ chciałem konkretnie te buty grzecznie podziękowałem i zacząłem przeglądać oferty od nowa.......
Na moje nieszczęście trafiłem na stronę sklepu Divezone...., mieli szukane przeze mnie buty w cenie tylko troche wyższej od Enurka, zalogowałem się, kupiłem , wybrałem warunki dostawy, po chwili otrzymałem maila z moim numerem zamówienia, więc zadowolony zająłem się innymi sprawami licząc, że przesyłka dotrze dziś - czyli we czwartek.
Niestety przed chwilą dostałem telefon, miły Pan z Divezone poinformował mnie, że nie mają moich butów i będą je mieli dopiero w przyszłym tygodniu...... GRATULUJĘ TEMPA!!!!
Inny sklep potrafił skontaktować się praktycznie od razu, dzięki czemu miałem szanse dokonać zakupu gdzie indziej.
Sklep Divezone przetrzymał mnie prawie dwie doby, zanim zorientował się i powiadomił mnie o braku zamówionego towaru, oczywiście buty nadal wiszą na stronie i próbując je zamówić nie ma żadnej informacji o braku asortymentu lub rozmiaru......
Dziękuję tej wspaniałej firmie (Divezone) za wspaniałe podejście do klienta, ogromnie cieszę się, że zadzwonili Państwo we czwartek dając mi szanse zdążyć z zakupami w piątek (w piątek wieczorem wyjazd).
Wszystkim koleżankom i kolegom polecam ostrożność i najlepiej kontrole zamówień telefonicznie zaraz po złożeniu bo inaczej, jak widać na moim przykładzie możecie być niemile zaskoczeni.

wujek130 - 04-02-2016, 14:47

Ja ostatnio zamówiłem czapkę Scubapro w jednym z internetowych sklepów nurkowych. Chodziło mi o konkretny model który był przedstawiony na zdjęciu a otrzymałem całkiem inny. Po z kontaktowaniu się ze sklepem powiedzieli, że firma już takich nie produkuje i zapomnieli zmienić zdjęcie.
A co do Twojego przypadku wygląda to tak, że wiele sklepów w ogóle nie posiada sprzedawanego asortymentu na stanie tylko podczas kupna zamawiają go bezpośrednio od producenta.

KowiKowi1979 - 04-02-2016, 14:59

Cześć! Nie miałem nigdy problemu z tym sklepem. Zawsze szybko i sprawnie.
Rozwiązanie dla Ciebie to:
1) Pożyczyć od kogoś buty na wyjazd (rozumiem, że złe emocje Cię dopadły, bo nie zdążysz kupić wymarzonych butów)
2) Przy krótkim terminie ważnych zakupów najpierw DZWONIĆ do sklepu i upewnić się, że faktycznie mają towar. Często robię tak dla własnego komfortu psychicznego ;-) Wiele sklepów nie ma dokładnego systemu ewidencji towaru i TRZEBA liczyć się z takimi sytuacjami.
Pozdro

juwisz - 04-02-2016, 15:01

Coshi, ale buty Scubatech nie pasują kolorystycznie do pomarańczki :ping:
Wiele razy kontaktowałem się czy zamawiałem z Divezone i akurat mam dobre wspomnienia.
Trzeba było przedzwonić do sklepu, czy aby na pewno wyślą.

Natomiast czekam 4 dni na wąż LP, którą kurier zapomniał w sklepie nurkowym, a sklep nurkowy nie zorientował się. Cóż zdarza się.

pmk - 04-02-2016, 15:35

Ze zdjęć dostępnych w sklepach wynika, że te buty nie mają zabezpieczenia (rzepem) przed odpinaniem się suwaka. Efekt - będą Ci się rozpinać pod woda (suchy zachowuje się w tej kwestii zupełnie inaczej niż pianka). Zatem jeśli (mnie wzrok nie myli) zrobili Ci przysługę ;)
wukor - 04-02-2016, 15:37

Hej
Ostatnio kupiłem automaty w/w po trzech dniach dotarły zgodnie z umową.
To tyle na temat.

mi_g - 04-02-2016, 15:46

Ja podobnie jak KowiKowi1979, mam tylko dobre doświadczenia z tym sklepem.
DawidP - 04-02-2016, 15:49

Jak wyżej.
Pawel71 - 04-02-2016, 15:51

Dużo u nich kupuje czasami czegoś brak to fakt ale dzwonią - jak coś pilnego to po prostu dzwonie przed zamówieniem. Też mam same pozytywne doświadczenia z tym sklepem.
WS5 - 04-02-2016, 15:54
Temat postu: Re: Sklep Divezone - gorąco NIEPOLECAM!!!
ja tez nie moge na nich narzekac

Coshi napisał/a:
...Niestety przed chwilą dostałem telefon, miły Pan z Divezone poinformował mnie, że nie mają moich butów i będą je mieli dopiero w przyszłym tygodniu...... GRATULUJĘ TEMPA!!!!
Inny sklep potrafił skontaktować się praktycznie od razu, dzięki czemu miałem szanse dokonać zakupu gdzie indziej.
Sklep Divezone przetrzymał mnie prawie dwie doby, zanim zorientował się i powiadomił mnie o braku zamówionego towaru, oczywiście buty nadal wiszą na stronie i próbując je zamówić nie ma żadnej informacji o braku asortymentu lub rozmiaru......

czyli w sumie zgodnie z regulaminem http://divezone.pl/regula...2014-n-147.html

Cytat:
7. W przypadku braku zamówionych Produktów w magazynie, Kupujący jest informowany o tym fakcie i związanym z tym wydłużeniem czasu realizacji Zamówienia niezwłocznie, najpóźniej w ciągu 48 godzin.

8. W sytuacji, o której mowa w powyższym punkcie, Kupujący może wyrazić zgodę na wydłużenie czasu realizacji Zamówienia (do 14 dni) lub zrezygnować z zamówionego Produktu albo z całości Zamówienia.

pawel123 - 04-02-2016, 16:17

Również mam dobre doświadczenia, przed zakupem telefonicznie sprawdzam dostępność
Crypturgus - 04-02-2016, 16:37

Ja sobie chwale, szybko, przyjemnie i jeszcze rabat dostałem!
steve1973 - 04-02-2016, 17:02

Tez sobie chwale. Przesyłka dotarła po 2 dniach od zamowienia
Sebiriusz - 04-02-2016, 17:54

Myślę że działasz na emocjach, a oczywiste jest że jeżeli SZYBKO czegoś potrzebujesz to będą wydarzały się takie rzeczy że uwierzysz w prawa Murphiego :ping:

Moje zdanie na temat wspominanego sklepu jest bardzo dobre. Zawsze można sobie pogadać i posłuchać dobrej rady. Polecam sklep.

Scaner - 04-02-2016, 18:01

Na przestrzeni wielu lat mam jak najlepsze doświadczenia z divezone zawsze super szybko i profesjonalnie
Coshi - 04-02-2016, 18:41

No cóż, zdecydowana przewaga waszych pozytywnych komentarzy wskazuje, że mogła to być wyjątkowa/jednorazowa wpadka. Post napisałem w emocjach, jak widać raczej negatywnych w związku z powyższym nie będę wylewał żali ani czepiał się więcej tej firmy. Jednakże jak widać można inaczej - przykład drugiego sklepu który zareagował od razu. Na kilku innych witrynach też je widziałem ale już na stronie produktu wyskakiwała informacja o czasie oczekiwania lub o dostępnych od ręki rozmiarach.
Mucha - 04-02-2016, 20:35

Ja też mam tylko i wyłącznie dobre zdanie w temacie Divezone.
Zawsze wzorowy kontakt, obsługa, nawet żonie telefonicznie potrafili doradzić, jak kupowała mi pierwsze płetwy pod choinkę ;)
A poinformowali Cię, jak kolega wyżej napisał, w sumie zgodnie z regulaminem, mają na to 48 godzin.

bell23 - 04-02-2016, 21:33

kupowałem kilkakrotnie i polecam
Marcin13736 - 04-02-2016, 22:41

zostawiłem grubą kasę w Divezone I nigdy, powtarzam NIDGY nie miałem żadnych problemów z tą firmą. Ale to dotyczy także innych sklepów, a rada jest prosta:
- ZAWSZE zawsze zadzwoń I pytaj o produkt, który cię konkretnie interesuje,
- ZAWSZE zapytaj o termin wysyłki i ewentualny możliwy termin otrzymania,
- ZAWSZE potwierdź, czy dany produkt ze strony, to ten który otrzymasz w paczce.

Tym prostym sposobem jestem szczęsliwym klientem wielu sklepów oferujących swoje produkty przez internet...

mbin - 05-02-2016, 13:04

Coshi zjedz snikersa!
Bartek z DIVEZONE - 05-02-2016, 13:17

Coshi najmocniej przepraszam za opóźnienie w kontakcie z naszej strony, na każde zamówienie staramy się reagować ASAP.

Niestety w tym tygodniu mamy problem ze Scubatech, chyba mają urlop... w przeciwnym buty były by dziś dostarczone.

Jak widać i najlepszym zdarza się wpadka, a takie sytuacje są dla nas sygnałem to weryfikacji i doszlifowania procedur firmowych :-)

Coshi - 05-02-2016, 14:55

Kolego Bartek z DIVEZONE, jak juz wczesniej przyznałem posta napisałem w emocjach i troche przereagowałem, jak już napisałem - Kolega również - nawet najlepszym się zdarza i po tych wszystkich opiniach jestem przekonany, że była to jednorazowa wpadka, zupełnie nieistotna dla wypracowanej, bardzo dobrej opinii sklepu.
Co do diagnozy kolegi mbin to tekst mocno ograny, ale jako element rozluźniający niech będzie....

wpawlicki - 05-02-2016, 15:51

Jak miło zobaczyć, że niniejsze forum nie musi służyć do publicznego trolowania. Ten wątek jest jednym z niewielu, gdzie po dyskusji zainteresowani publicznie podają sobie łapę a nie plują na siebie!!!
Gratuluję poziomu, niby jedna jaskółka wiosny nie czyni ale może coś się wreszcie zmieni...

maran - 05-02-2016, 16:33

Sklep jest OK, nie miałem problemów, tylko trzeba uważać ostatnio na ceny, bo u innych bywa taniej. Całkiem sporo taniej.

Edycja:
Dobra cofam, rzadko robię zakupy i najwyraźniej zrobiłem zakupy u konkurencji okazyjnie bo nie zaktualizowali swojego cennika. Dziś już mają drożej niż w DZ.

reju - 06-02-2016, 11:55

[quote="Marcin13736"]zostawiłem grubą kasę w Divezone I nigdy, powtarzam NIDGY nie miałem żadnych problemów z tą firmą. Ale to dotyczy także innych sklepów, a rada jest prosta:
- ZAWSZE zawsze zadzwoń I pytaj o produkt, który cię konkretnie interesuje,
- ZAWSZE zapytaj o termin wysyłki i ewentualny możliwy termin otrzymania,
- ZAWSZE potwierdź, czy dany produkt ze strony, to ten który otrzymasz w paczce.

Tak jak pisze kolega. Divezone to spoko sklep, który nigdy mnie nie zawiódł. Tak kończą się zakupy na ostatnia chwile ;) :humor:
Zawsze kontaktuje się ze sklepem tel lub mailowo przed zakupem i tobie przyjacielu również polecam to rozwiązanie.
No cóż,patrzac po komentarzach powyzej wniskuje ze HEJT się nie udal :pa:

Coshi - 06-02-2016, 13:27

Do kolegi reju - zdecyduj sie co chcesz przekazać, albo oskarżaj mnie o próbę hejtowania albo nazywaj "przyjacielem".
Mam wrażenie, że takim wpisem to kolega próbuje wywołać jaką rozróbę. Koledze z Divezone odpisałem na forum,wyjaśniłem z czego wyniknęła moja reakcja. Dla mnie EOT.

nuras_79 - 08-02-2016, 18:49

nie mam problemu z zamówieniami z tego sklepu, zawsze współpracują rewelacyjnie
ferret - 09-02-2016, 11:57

Divezone jest jak najbardziej ok. Myśmy z Bartkiem ostatnio niezłe szacher macher z komputerami robili i jestem miło zaskoczony obsługą i wyjściu na przeciw klientowi.

Bartek, komputer dotarł i jest super. Dzięki za pomoc i pozytywne załatwienie sprawy.

kokaroll - 17-02-2016, 07:27

OD ZAWSZE czyli od wielu lat odkąd korzystam z Divezone - WSZYSTKO było dograne na medal :pa:
jack-bielawa - 17-02-2016, 09:36

Kupowałem i zawsze ok.
Mirek - 17-02-2016, 11:17

Ja również mam dobre doświadczenie z tym sklepem. Wczoraj złożyłem zamówienie i ledwo zdążyłem otworzyć maila z potwierdzeniem zamówienia (którego system generuje automatycznie) a już miałem od nich telefon z prośbą o dodatkowe doprecyzowanie. :)
BartlomiejKa - 26-02-2016, 17:08

Witam,
Kupuje w Sklepie DIVEZONE regularnie. Nigdy mi się nie zdarzyło aby było coś nie tak. Gdy nie było towaru na magazynie byłem o tym poinformowany w ciągu 24h, następnie było to załatwiane w ekspresowym tempie, więc jak najbardziej polecam sklep!
Pozdrawiam B.

shell - 27-02-2016, 00:12

Miałem nie powracać już do tego tematu, ale... Skoro już wszyscy tak zachwalają ten sklep, to mam pytanie do Bartek z DIVEZONE
Dlaczego ciągle sprzedajecie kryzy, manszety pod szyldem firmy SANTI? Dobrze wiecie, że SANTI nie jest producentem tych wyrobów, przez co wprowadzacie w błąd kupujących. Bardzo nieładnie to z Waszej strony.

PawelF76 - 29-02-2016, 10:24

Muszę napisać, że również mam dobre doświadczenia ze sklepem Divezone. Ostatnio serwisowałem zestaw Gralmarine gl7 i bateria. Jest tylko jedno ale...otóż wysłałem zestaw ponieważ ładowarka nie ładowała baterii. Latarka wysłana kurierem szybko dotarła do Divezone a stamtąd do Gralmarine. Po tygodniu otrzymałem zestaw spowrotem. Usunięto usterkę i poprawiono drobne mechaniczne uszkodzenia. Po powrocie podłączyłem zestaw do ładowarki i wszystko git. Po naładowaniu okazało się, że pomyliłem ładowarkę pożyczoną od kumpla z tą która wróciła z serwisu. Po kolejnym użytkowaniu spróbowałem naładować serwisowaną ładowarką...niestety wciąż nie ładuje. Działa ale na baterii o słabszej mocy. Ładowarka kumpla ma nieco większą moc. Pozostaje pytanie, czy w Gralmarine pomylono zestawy czy w Divezone? Irytujące jedynie jest to, że zestawy oświetlenia z Divezone przyszły do mnie jakby były już rozpakowane i zawinięte ponownie na sztukę? Tutaj pytanie do Gralmarine należy skierować czy światło jest wysyłane oryginalnie opakowane czy zawinięte w szary papier jak kiełbasa na wagę... Skąd prawdopodobna pomyłka. Nie mam ochoty już wysyłać i dyskutować kto zawinił bo po prostu kupno ładowarki nowej na miejscu będzie o wiele tańsze.
Janek - 29-02-2016, 11:05

z mojej strony tez same dobre doswiadczenia z DZ.

nie zmienia to faktu ze jak w wiekszosci sklepow internetowych towar fizycznie nie lezy na polce i jesli cos pilnego to warto potwierdzac dostepnosci..

bell23 - 29-02-2016, 12:25

Gralmarine nie ma swoich sygnowanych opakować, zwykle to prawie szary papier... :)
Bogdan777 - 01-03-2016, 00:27

Kilka tygodni temu robilem zakupy DZ, z zamowionych rzeczy jednej nie mieli na stanie. Przslali maila ,ze bedzie w przyszlym tygodniu. Odpisalem ,ze poczekam . Wszystko dotarlo jak trzeba . Tu uklon w strone Lukasza z DZ.