Ja we wrześniu 2011 podczas mojej pierwszej wizyty w Hurghadzie wybrałem bazę dive4you.
A właściwie nie samą bazę ale pływałem z DM Tomkiem Stasiem, który z tą bazą współpracuje.
http://www.rafakoralowa.com/
Z czystym sercem mogę polecić.
Na łodzi poza załogą wszyscy DM są z Europy. Czesi, Węgrzy itp. Z Polski jest Ewa Krawiec.
Na krypie nie było tłoku. W jeden dzień popłynęliśmy chociaż było tylko 6 nurków.
Nie było też problemu z głębszymi nurkami - no bo ile można oglądać akwarium.
Kucharz robił fajne obiadki.
W tym roku pewnie też do nich zawitam jeśli uda mi się wyjechać do Egiptu.
Może w innych bazach jest lepiej. Nie wiem. Nie mam żadnego porównania.
www.divers-lodge.com czy ktos nurkowal z ta baza jesli tak to prosze o opinie
Nurkowalem.
Bylem zadowolony. Robilem z nimi nurkowania trymiksowe.
Nie maja boostera, takze jako deco gazy maja max ean80.
Poza tym bylo solidnie i terminowo.
Nie wiem na ile moja opinia będzie adekwatna do obecnej sytuacji, ale w 2009 roku robiłem w tej bazie kurs TMX. Byłem jedynym Polakiem w bazie. Wypływaliśmy na nurkowania razem z nurkami rekreacyjnymi. Plusem były butle z tlenem i długimi wężami oraz atmosfera. Nurkowania rekreacyjne, na tyle na ile mogłem obserwować były O.K. Wyżywienie i i obsługa również.
Z tej samej łodzi nurkowania robili również ludzie z twinami. Rozmawiałem z nimi i byli zadowoleni.
W czasie kursu zobaczyłem podejście do głębokiego nurkowania dalekie od "jedynie słusznych zasad" i była to pouczająca lekcja.
Do bazy nie mam zastrzeżeń. Z bazy później nie korzystałem, bo na głębsze nurkowania zacząłem wyjeżdżać do Dahabu.
Jeśli ktoś zdecyduje się na nurkowania z Divers Lodge to będę wdzięczny za aktualną opinię.
[ Dodano: 30-09-2012, 22:02 ]
Ooops! Dopiero teraz zerknąłem na datę pytania.
Moja odpowiedź jest już chyba po czasie.
Podtrzymuję prośbę o opinię.
Nurkowanie Hurghada
Martyna & Mahmoud
https://www.nurkowaniehurghada.pl
Najlepsza baza nurkowa w Hurghadzie
Nurkowanie Hurghada zaprasza do odkrywania niezapomnianego podwodnego świata Morza Czerwonego. Codziennie oferujemy różne wycieczki nurkowe i kursy, abyś mogł przeżyć niewiarygodną podwodną przygodę.
Nasze wycieczki na statku obejmują transfer z hotelu i powrót, dwa nurkowania w różnych miejscach nurkowych, a także ciepły lunch i wszystko to połączone z dużą ilością zabawy.
Nasze jednodniowe wycieczki są odpowiednie dla wszystkich, zarówno dla zaawansowanych, jak i początkujących.
(+48) 728-117-431
(+20) 115-568-8014
nurkowaniehurghada@yahoo.com
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Administrator FORUM-NURAS uprzejmie informuje, że nie ponosi odpowiedzialności i w żaden sposób nie ingeruje w treść wypowiedzi umieszczanych przez użytkowników na Forum.
Zastrzega sobie jedynie prawo do usuwania i edytowania, w ciągu 24 godzin, postów o treści reklamowej, sprzecznej z prawem, wzywających do nienawiści rasowej, wyznaniowej, etnicznej
czy tez propagujących przemoc oraz treści powszechnie uznanych za naganne moralnie, społecznie niewłaściwe i naruszających zasady regulaminu.
Przypominam, że osoby zamieszczające opinie, o których mowa powyżej, mogą ponieść za ich treść odpowiedzialność karną lub cywilną.
Serwis wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze. Technologia ta jest wykorzystywana w celach funkcjonalnych, statystycznych i reklamowych. Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy, a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania. Korzystanie z serwisu Forum-Nuras przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko