Wysłany: 18-12-2012, 22:00 Safari wrakowo-rafowe
No i witam w nowym wątku.
Kurcze, jest zimno, ciemno, paskudnie i na ciepełko szybko się nie zanosi. Jeśli przeżyjemy szczęśliwie 21.12.2012 to myślę, że czas najwyższy pomyśleć o kolejnym wyjeździe. Mam tym razem na myśli Safari północne. Tak jak napisałem w temacie, nie chciał bym abyś my koncentrowali się wyłącznie na wrakach. Wraki tak, jak najbardziej, zwłaszcza "klasyka Jazzu" jakimi są Thistelgorm i Salem Express ale nie tylko. Uwiercie mi, że piękne rafy to nie tylko domena południa Egiptu. W okolicach Sharm el Shake jest również wiele wspaniałych raf obfitujących w piękne rafy i bujne życie. O nie których aspektach tego życia jakieś trzy lata temu przekonał się i możecie szerzej poczytać na postach "piotrmalediwy". Kurcze, byłem w tedy obok na łodzi i nic nie widziałem, to się nazywa pech. Hmm, a może szczęście. No ale wracając do tematu. Planowany w dużym przybliżeniu termin wyjazdu to coś pomiędzy 20.04 a 30.05.2013 r. Po za tym wszystko jest jeszcze do ustalenia. Dokładna trasa, koszty, załoganci no i łódka. Nie chcę zapeszać ale będę się mocno starał by koszt samego safari nie przekroczył 400€ a nawet był niższy, w końcu to północ a nie południe. Łódka, ponieważ nie był bym sobą jak bym się nie targował to w dniu dzisiejszym rozesłałem kilkadziesiąt e-maili z zapytaniem o koszt mniej więcej takiego safari. Oczywiście nie wykluczam skorzystania ze znanej już nam łodzi i nawet bym wolał Łódkę "naszego Nasera" ale sprawdzić nigdy nie zawadzi. Załoganci, myślę, że śmiało mogę powiedzieć, iż na tą chwilę mam 5 prawie pewnych osób. Czyli zaczynamy pospolite ruszenie.
Wysłany: 20-12-2012, 22:02 zainteresowani
Super, bardzo się cieszę, że jest tak duży odzew. Wszystkich zainteresowanych proszę o przesłanie na PW danych typu imię, nazwisko, adres, nr paszportu i datę urodzenia. Oczywiście niemówię o tych których dane już mam. O konkretach cenowych, myślę, źe porozmawiamy pod koniec stycznia, bo raczej wcześniej nie spodziewam się otrzymać odpowiedzi z EG.
Witam ja też się pisze na dzień dobry ale najważniejsza dla mie jest data dokładna. Rozbieżność do miesiąca jest duża i nie potrafię teraz odpowiedzieć.
PZDR
Wysłany: 21-12-2012, 23:42
Tak tak. Termin jest ważny, ją to rozumiem. Ale nic nie zrobię do pułki nie otrzymam odpowiedzi z Eg. Odrobinę cierpliwości
Nasz dotychczasowy super jest teraz w Moskwie. On pierwszy otrzymał info. Jak mu ta łysa pałacu odparzenie to też pewnie odpisze.
[ Dodano: 21-12-2012, 23:45 ]
Voltek co ty z tą ksiąążką adresowaną? Że starówki jesteś?
Voltek co ty z tą ksiąążką adresowaną? Że starówki jesteś?
A jak to się teraz nazywa, to miejsce gdzie się notuje adresy i numery telefonów? Bo ja w Polsce raz na dwa lata i to bezpośrednio wale na głęboką wieś. No to wiesz, trochę mi się leksykon skrócił.
Taki spis łódek na nurki to sprawa warta zachodu, szczególnie dla kogoś nieobeznanego jak ja.
Wysłany: 24-12-2012, 17:04
Cześć wszystkim. Porządki już zrobione, ryba się piecze i jest chwila czasu czasu żeby coś napisać. Bilety to jeszcze dość odległa sprawa. Najpierw termin. Po rozmowie z kilkoma znajomymi którzy częściej bywają w EG, proponuję termin w przybliżeniu na koniec maja. Jest już cieplej i prądy są łaskawsze a co za tym idzie wizura jest lepsza. Po za tym trzeba zebrać grupę. Na razie jest nas około 8 osób. Czyli brakuje jeszcze 10 załogantów. Kolejna sorawa to łódka. Na tą chwilę odpowiedział tylko Naser. Troszkę pojechał po bandzie bo cena wychodziła by jakieś 385€ na beret. Muszę go trochę sprowadzić na ziemie bo mi się wydaje, że jak na safari pòłnocne to trochę dużo. No i nie podał trasy i portu z którego mieli byś my startować. Przyszedł mi jescze do głowy pomysł, że może warto by było zaokrętować się w Sharmie a wyokrętować w Hurghadzie. To tak ze względu na czas i wrak Salemexpress który leży koło Safagi. O kurcze goście już pukają, dokończę jutro. Życze wszystkim zdrowych i spokojnych świąt.
gorcio [Usunięty]
Wysłany: 25-12-2012, 09:44
Czesc,
maj ... brzmi swietnie. Mysle, ze mozesz mnie wliczyc do stanu zalogi. Jesli chodzi o miejsca - Salem Express nie jest dla mnie najwazniejszy, wiec gdyby ustalenie trasy rozbijalo sie o niego - ja spokojnie go sobie odpuszcze. Znacznie bardziej interesuja mnie standardowe wraki i jakies rafy. Rozumiem, ze jedziemy rekreacyjnie, ale nitrox moglby byc ewentualnie dostepny ?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Administrator FORUM-NURAS uprzejmie informuje, że nie ponosi odpowiedzialności i w żaden sposób nie ingeruje w treść wypowiedzi umieszczanych przez użytkowników na Forum.
Zastrzega sobie jedynie prawo do usuwania i edytowania, w ciągu 24 godzin, postów o treści reklamowej, sprzecznej z prawem, wzywających do nienawiści rasowej, wyznaniowej, etnicznej
czy tez propagujących przemoc oraz treści powszechnie uznanych za naganne moralnie, społecznie niewłaściwe i naruszających zasady regulaminu.
Przypominam, że osoby zamieszczające opinie, o których mowa powyżej, mogą ponieść za ich treść odpowiedzialność karną lub cywilną.
Serwis wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze. Technologia ta jest wykorzystywana w celach funkcjonalnych, statystycznych i reklamowych. Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy, a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania. Korzystanie z serwisu Forum-Nuras przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko