witam ponownie
poczytałem, poszukałem i znalazłem ... mając mój stopień moge już robić instruktora w Padi bez koniecznosci DM i asystenta. ale... dowiedziałem sie rowniez ze dobry instruktor to taki, który pracował jako DM i zna już wszytko od podszewki. Zaczne chyba od poznania całego zaplecza Padi i centrum nurkowego jako DM i dopiero wezmę się za instruktorstwo.
Co do dobrego instruktora, nie chce pisać kto to taki, bo zaraz beda dobre albo złe opinie ,a nie o to mi chodzi aby rozpętać jakieś piekiełko
Prosiłbym o napisanie wrocławiaków kto według nich jest dobrym instruktorem z wrocławskich centrów.
pozdrawiam
miałem do czynienia z Wojtkiem , byłem z nim na warsztatach które organizował , niestety zainteresowanych było sporo a pojechałem tylko ja , miło spedzilismy dzien cwiczylismy i poprawialismy moje zabki i trym . Wojtek poswiecił mi sporo czasu za co mu serdecznie dziekuje. Warsztaty były darmowe ale widac u nas sami najlepsi nurkowie którym juz nic nie brakuje
pozdrawiam Wojtka Potoczaka
Wysłany: 15-10-2006, 20:29
conan napisał/a:
o skladkach nie mowimy i nie o to pytalem
w sumie nadal nie odpowiedziales na moje pytanie
skoro PADI jest be to po co sie szkolic w takiej federacji
o tym ze ci sie nie podoba powinienes zorientowac sie juz po OWD najdalej po AOWD tymczasem ty zrobiles jeszcze dwa dodatkowe kursy po co??
o ile rescue jest kursem podnoszacym twoja wiedze z ratownictwa i autoratownictwa to DM jest juz kursem specyficznym ktory sie robi przewaznie w jakims konkretnym celu (zazwyczai aby isc dalej)
zrobiles kurs i nie oplacales skladek i zapewne nie chcesz isc dalej wiec kurs znow jest ci niepotrzebny
skoro w PADI wystarczy zaplacic i kupic plastyk to twoj plastyk jest nic nie wart
idac dalej tym tropem jesli kupiles DM to rownie dobrze mogles kupic P2 a co gorsze mogles kupic NTMX co juz grozi powaznymi konsekwencjami w czasie nurkowania bo moze ty wogole do wody jeszcze nie weszles tylko wszytko kupiles
Uważam, że masz rację.
Scan może podyskutujesz zamiast od razu do tworek wysyłać...
Cos ci sie mocno podupcylo friend jezeli uwazasz ze jakikolwiek plastik moze dodac prestizu to ty naprawde jakis okaleczony zyciowo jestes i wygląda na to ze z nurkowania jaks krucjate zrobiles a z przynaleznosci do "organizacji" nurkowej cel zycia facet to tylko zabawa qmasz?
Kurcze... a wg. mnie dodaje Jak masz 5 kart kredytowych, 3 karty pływackie, 3 licencje nurkowe i Karte Skarbonka z Auchana i z Geanta to znaczy że fajny gość jesteś A swoją drogą, mogło mu się tylko "popupcyć"
Adam Frajtak [Usunięty]
Wysłany: 15-10-2006, 21:36
Marcin H. napisał/a:
skoro PADI jest be to po co sie szkolic w takiej federacji ...
Gdybym sie w niej nie szkolił to nie zabierałbym glosu bo nie wiedziałbym ile jest warata proste?
Ps. Opowiedz nam czy warto studiowac na UJocie bo zawsze mnie to interesowalo.
Marcin H. napisał/a:
o tym ze ci sie nie podoba powinienes zorientowac sie juz po OWD
...
Do OWD przystepowalem po roku nurkowania bez plastiku w tym czasie nuralem w Bałtyku sztolniach kamieniołomach i jeziorach OWD zrobilem bo Kierepka ktoregos pieknego razu czepil sie o plastik na kursie bylo nudno i niczego sie nie nauczylem ale coz myslalem ze moze lepiej bylo zglosic sie rok wczesniej jak sie uczylem nurac
Marcin H. napisał/a:
najdalej po AOWD
AOWD zrobilem bo czepiali sie ze zbyt gleboko nuram jak na OWD 50m+ jak robilem AOWD to mialem za soba ok 150 nurkowan z tego ok 80 po OWD i ok 40 w granicach 40m do 60m
Marcin H. napisał/a:
tymczasem ty zrobiles jeszcze dwa dodatkowe kursy po co?? ...
Bo mialem super instruktorkę
Marcin H. napisał/a:
o ile rescue jest kursem podnoszacym twoja wiedze z ratownictwa i autoratownictwa ...
Gówno prawda ten kurs tez sie okazał badziweny ... no cóż ale w dalszym ciągu szkoliła mnie świetna instruktorka
Marcin H. napisał/a:
to DM jest juz kursem specyficznym ktory sie robi przewaznie w jakims konkretnym celu (zazwyczai aby isc dalej)
Specyficzny ? w jakim sensie Jak dla mnie to kursidło dla cieci pilnujących turystów pod wodą
Marcin H. napisał/a:
zrobiles kurs i nie oplacales skladek i zapewne nie chcesz isc dalej wiec kurs znow jest ci niepotrzebny
Poniewaz po rozmowie w poradni zawodowej doradca i ja doszliśmy wspolnie do wniosku ze najbardziej odpowiednim zawodem dla mnie bedzie fach Torreadora to pomysl aby robic kariere jako podwodny cieć zarzuciłem
Marcin H. napisał/a:
skoro w PADI wystarczy zaplacic i kupic plastyk to twoj plastyk jest nic nie wart ...
Tu sie z toba zgodze co wiecej przewaznie jak wyciagniesz plastik PADI w szanujacej sie bazie to od razu trafiasz do grona nurkow specjalnej troski wiec lepiej miec certyfikat P1 CMAS niz DM padi
Marcin H. napisał/a:
idac dalej tym tropem jesli kupiles DM to rownie...
...
Jezeli tu widzisz jakies tropy to sorry friend ale pozostaja znow juz tylko Tworki ... bardzo mi przykro
Marcin H. napisał/a:
mogles kupic P2 a co gorsze mogles kupic NTMX co juz grozi powaznymi konsekwencjami w czasie nurkowania bo moze ty wogole do wody jeszcze nie weszles tylko wszytko kupiles
Najpierw zapoznaj sie z programami organizacji o ktorych probujesz bełkotać gdyby jednak czytanie stanowilo dla ciebie problem to skróce: TYLKO PADI SPRZEDAJE KURSY PRZEZ INTERNET I TO BEZ WCHODZENIA DO WODY - patrz kurs EAN DIVER PADI
pozostałych nie da sie kupić
Marcin H. napisał/a:
Uważam, że masz rację. ...
NIe mow tego w Tworkach bo mogą cie skierowac na zamkniete lecznie
Tu tez widzisz jakies tropy spiskowej teorii dziejow ?
unknown44 napisał/a:
Nie mówię, że jestem dobrze wyszkolony. Napisałem, że standardy PADI są niskie, dlatego będę to nadrabiał robiąc P2 i P3 w CMASie. Wiem, że przepłaciłem, gdybym najpierw przeglądnął kilka postów na tym forum, to nie robiłbym kursu w PADI, ale w CMAS.
A Ty co taki złośliwy nurku z zamiłowania? Hehe...
Marcin H. napisał/a:
Scan może podyskutujesz zamiast od razu do tworek wysyłać...
Nie stronie od dyskusji ale sorrry kolego pieprzysz i tyle jezeli uwazasz ze PADI jest ok to twoj problem bo w koncu skad moglbys wiedziec jak wyglada kurs w innych organizacjach naprawde nurkowych skoro do pały ci nie przyszlo sprobowac czegos w CMAS czy IANTD czy TDI ?
ps. Poznaj inne systemy szkolenia i wróć bede tu czkał i chetnie z toba pogadam a póki co to narra
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Administrator FORUM-NURAS uprzejmie informuje, że nie ponosi odpowiedzialności i w żaden sposób nie ingeruje w treść wypowiedzi umieszczanych przez użytkowników na Forum.
Zastrzega sobie jedynie prawo do usuwania i edytowania, w ciągu 24 godzin, postów o treści reklamowej, sprzecznej z prawem, wzywających do nienawiści rasowej, wyznaniowej, etnicznej
czy tez propagujących przemoc oraz treści powszechnie uznanych za naganne moralnie, społecznie niewłaściwe i naruszających zasady regulaminu.
Przypominam, że osoby zamieszczające opinie, o których mowa powyżej, mogą ponieść za ich treść odpowiedzialność karną lub cywilną.
Serwis wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze. Technologia ta jest wykorzystywana w celach funkcjonalnych, statystycznych i reklamowych. Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy, a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania. Korzystanie z serwisu Forum-Nuras przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko