Wiek: 63 Dołączył: 24 Maj 2004 Posty: 3728 Skąd: Katowice
Wysłany: 03-07-2004, 10:10
CZACHO napisał/a:
Ceny apeksow poszly duzzzoooo do gory niestety
To zależy gdzie. Są sklepy, które mają "na stanie" jakąś liczbę tych automatów i tam ceny sie nie zmieniły. DS4+ATX40 1050. W razie zainteresowania szczegóły na priv. Seria ATX jest juz "Aqualungowa", natomiast stare "TX" są jeszcze "Apeksowe". Zresztą 50-tki Apeksa są wyraźnie droższe niż 40-tki (wszystko jedno czy małe czy duże puszki) właściwie nie wiem czemu. Bo tak...
Pokrętło w TX40 jest dość delikatne jeśli chodzi o wykonanie. Niestety różnica w cenie TX40/DS4 a TX50/DS4 to wg. cennika TP 460 zeta. Trochę sporo jak za pokrętło No coż, polityka cenowa nie zawsze musi być zrozumiała dla zwykłego śmiertelnika Żeby było ciekawiej, to różnica między TX40 a TX50 (II stopnie) to już tylko 120 zeta. Żeby było jeszcze ciekawiej, to TX50/DS4 kosztuje 1630, a DS4 + TX50 + LP1/2" 75cm = 1530 zeta... A tak w ogóle, to oczywiście jestem diabelnie zadowolony z Apeksa i z czystym sumieniem mogę polecić właśnie ten model. Myślę, że mając do wyboru konkurencyjne rozwiązania w podobnej cenie, warto z 5 razy się zastanowić przed dokonaniem zakupu
Ja osobiście mam Agualunga(Titan\LX) od ponad roku i jestem bardzo zadowolony. Ostatnio kupiłem TX50 na DS4, przyznam że głównie kierując się opiniami z forum, i po kilku nurkowaniach dałem go na rezerwę, lepiej odpowiada mi podawanie z Agualunga, choć trochę stymuluję marnotrastwo powietrza, fajny jest ustnik z ochrona warg przed zimną wodą, ogólnie polecam(kupiłem nowy za 950)
ScubaTecha nie znam z autopsji, ale oglądałem w sklepie 2 stopień ma plastik jak z mydelniczki, nie mówie że to szkodzi, ale mnie odstraszyło
Artur Kornacki [Usunięty]
Wysłany: 13-07-2004, 20:24
ja nurkuje na Aqualungu titan/glacia
i polecam
mysle ze na automat glowny Aqualung nadaje sie znakomicie mnie jeszcze nie zawiodl i polecam
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Administrator FORUM-NURAS uprzejmie informuje, że nie ponosi odpowiedzialności i w żaden sposób nie ingeruje w treść wypowiedzi umieszczanych przez użytkowników na Forum.
Zastrzega sobie jedynie prawo do usuwania i edytowania, w ciągu 24 godzin, postów o treści reklamowej, sprzecznej z prawem, wzywających do nienawiści rasowej, wyznaniowej, etnicznej
czy tez propagujących przemoc oraz treści powszechnie uznanych za naganne moralnie, społecznie niewłaściwe i naruszających zasady regulaminu.
Przypominam, że osoby zamieszczające opinie, o których mowa powyżej, mogą ponieść za ich treść odpowiedzialność karną lub cywilną.
Serwis wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze. Technologia ta jest wykorzystywana w celach funkcjonalnych, statystycznych i reklamowych. Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy, a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania. Korzystanie z serwisu Forum-Nuras przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko