Janek jest sprawcą więc nigdy nie będzie źródłem "z pierwszej ręki" Chyba że interesuje cię kwestia jak najskuteczniejszego sposobu zostawiania nurków na morzu. Wtedy faktycznie Jan jest źródłem "z pierwszej ręki"
Ostatnio zmieniony przez Scaner 01-10-2015, 21:44, w całości zmieniany 1 raz
wystarczy wpisać w google i same fajne opisy wychodzą. Cały świat Janie przeciwko Tobie, a może weźmiesz pod uwagę że jak dużo ludzi pisze, że coś z twoim ego nie tak to może racja, a ty się mylisz.
Dzieci w szkole jak złe oceny przynoszą to przeważnie mówią że pani się na nich uwzięła.
Sam chciałeś zrobić gównoburzę na temat śmierci "Naszego" kolegi, a nie potrafisz opisać dokładnie swoich błędów tylko zwalasz winę na innych.
Każdy popełnia błędy tylko dla większości nie kończy się najgorszą karą jaką jest śmierć.
Pozwólcie że zajme stanowisko" advocatus diaboli".
Pan Janek żyje sobie w szrmelszejk jak przysłowiowy pączuś w cieście,zazdrościcie mu ,przyznajcie sie sami przed sobą.A wy co,codzienna orka w korporacyjnym kieracie,szef debil,pensja beznadziejna,na karku nigdyniespłacalny kredyt we frankach,etc.
Nie powinno wiec nikogo dziwic postrzeganie przez p.Janka własnych rodaków,rozpaczliwie odreagowujących podczas urlopów życiowe traumy, w opisywany przez niego samego sposób.
Może zostawił tych ludzi bo np.byli "naj...bani". kto wie?
A nie dziwi was, że nurek opisuje "wypadek" 2 lata po zdarzeniu?
I nagle 2 lata później zakłada temat i zaczyna wyżalać się?
"Grzegorz Wenckowski (12.01.2004, 21:27)
Nie miałem wcześniej ani czasu ani ochoty opisać coś co mnie spotkało w
Egipcie,a dokładnie w Sharm el Sheik z jak to się wychwala "Najlepszym
Instruktorem SSI w Egipcie" czyli z Panem Janem Dudzińskim! Był to dokładnie
08.11.2002r. drugie nurkowanie tego dnia około godziny 15.30"
Wysłany: 02-10-2015, 09:31
Janie, ponieważ nie dementujesz zacytowanego opisu feralnego nurkowania, to przypomnę Twój tekst z 14.07.2004 [url]https://groups.google.com/forum/#!msg/pl.rec.nurkowanie/J8gCY8HEEEQ/mlf6nglgvdMJ[/url], w którym przedstawiłeś swoją wersję zdarzeń. Opierając się wyłącznie na niej warto zauważyć, że byłeś ORGANIZATOREM. Z innych Twoich zdań wynika, że miałeś pieczę nad pracą divemasterów i wydawałeś im dyspozycje. Divemasterzy opiekowali się nurkami pod wodą, lecz na organizatorze-kierowniku spoczywa obowiązek dopilnowania czy podwładni wywiązali się z powierzonych im zadań. To wynika z TWOJEGO opisu zdarzeń. Jeśli osobą odpowiedzialną na łodzi był kto inny niż Jan Dudziński, to wskaż tą osobę.
Wyobrażenie przebiegu zdarzeń na podstawie Twojego opisu feralnego nurkowania doprowadza mnie do wniosku, że jest on daleki od prawdy. Poziom wyszkolenia nurków w Twojej grupie, sekwencja zdarzeń, odległości pomiędzy nurkami, wykonane czynności, wskazania Twojego komputera i Twój zapas gazu wskazują na gigantyczną niespójność. Ale to i tak nie ma znaczenia, ponieważ MIAŁEŚ OBOWIĄZEK PRZYPILNOWAĆ POWRÓT NA ŁÓDŹ WSZYSTKICH UCZESTNIKÓW NURKOWANIA, ALBO WEZWAĆ SŁUŻBY RATOWNICZE.
Wysłany: 14-10-2015, 13:02
OK, wszyscy macie rację- popełnił skandaliczny błąd -ale minęło 11 lat - czy nie należy zapomnieć po tym czasie? Niech ten co nigdy nie popełnił błędu- pierwszy rzuci kamieniem.
Przez ten czas go nie powtórzył - czegoś się nauczył - trzeba to zrozumieć.
OK, wszyscy macie rację- popełnił skandaliczny błąd -ale minęło 11 lat - czy nie należy zapomnieć po tym czasie? Niech ten co nigdy nie popełnił błędu- pierwszy rzuci kamieniem.
Przez ten czas go nie powtórzył - czegoś się nauczył - trzeba to zrozumieć.
Nic podobnego,
Nie uznał i nie uznaje swojego błędu nie wyciągnął z niego wniosków więc nie mógł się poprawić.
Niezmiennie uważa że poszkodowani zasłużyli sobie na pozostawienie na morzu bo jeden z nich jest Polakiem pijakiem.
Prowadzi działalność nurkową w Egipcie nielegalnie
Widnieje na czarnej liście firm w Egipcie
Zamiast domniemywać że nie powtórzył błędu zastanów się raczej jakie jeszcze gorsze popełnił w trakcie tych 11 lat.
Ostatnio zmieniony przez Scaner 14-10-2015, 14:17, w całości zmieniany 1 raz
OK, wszyscy macie rację- popełnił skandaliczny błąd -ale minęło 11 lat
ten fakt wyszedł dopiero ........ jak rozpętał całą tą idiotyczną dyskusje.
Moderator może wszystko..... na tym portalu . Ja mu nie współczuje i nie mam wyrzutów.
nuras5 napisał/a:
To nie błąd -obejście zakazu
Nic dodać nic ująć. Dobre ale tylko do momentu tego kiedy ktoś nie chce obejść twoich praw ? Prawda ?
Wysłany: 16-10-2015, 07:54
Henry napisał/a:
Moderator może wszystko..... na tym portalu .
Piszę jako człowiek - nie moderator. Też mam prawo mieć poglądy.
Henry napisał/a:
Dobre ale tylko do momentu tego kiedy ktoś nie chce obejść twoich praw ?
Moje prawa są bez przerwy obchodzone - szczególnie przez Nie[Rząd.
Ale to inna bajka.
Cytat:
Te 11 lat które minęło to bez przyznania się do błędu
Oczekujesz publicznej samokrytyki? To inny etap.
Proponuję zakończyć tą jałową w gruncie rzeczy dyskusję- nikt nie zmieni zdania.
Na marginesie - pamiętacie jak kilka lat temu, w Egipcie , po nurkowaniu [ 5-6 ]nurków wypłynęło na powierzchnię i łodzi ani widu do horyzontu. szukali ich ok 5 godz. Szczegółów nie pamiętam.
Czy ktoś pamięta jakie centrum to organizowało i kto prowadził to nurkowanie? Może łódź?
Ostatnio zmieniony przez nuras5 16-10-2015, 08:14, w całości zmieniany 1 raz
Proponuję zakończyć i kto prowadził to nurkowanie? Może łódź?
Jeszcze niedawno było w wypadkach nurkowych. Relacja zeczywiscie robi wrażenie. Ja do dzis sie zastanawiam jak to sie stało ze organizatora nurkow w ramach chrześcijańskiej idei wybaczenia nie rozszarpali jedynie na strzępy zeby nakarmić nim rekiny
Relacja zeczywiscie robi wrażenie. Ja do dzis sie zastanawiam jak to sie stało ze organizatora nurkow w ramach chrześcijańskiej idei wybaczenia nie rozszarpali jedynie na strzępy zeby nakarmić nim rekiny
Na podstawie bezpośredniej relacji:"Niewiele można było zrobić w ciągu safari, wyrzucając drania za burtę przerwałbyś safari 20 osobom, a przecież tylko kilka osób brało udział w dramatycznych wydarzeniach, pozostałym się podobało, zapłacili, co więc ich to obchodzi."
Po safari zgłoszono sprawę na policję, do PADI i CDWS, podjęto też inne kroki, w efekcie Pan M.R. „Adventurer” wyjechał na Maltę i w krótkim czasie było to
http://forum-nuras.com/viewtopic.php?t=39638
Między innymi na podstawie Waszych opinii zostałem przyjęty jako instruktor w Kwaterze Głównej SSI w Egipcie.
Od tej pory wszystkie certyfikaty jakie otrzymacie ode mnie będą sygnowane nie jako centrum nurkowe - jak dotychczas a Kwatera Główna SSI.
Poza umiejętnościami, którymi możecie się pochwalić z pewnością taki nadruk na certyfikacie doda Wam prestiżu. Mało osób na świecie może się czymś takim pochwalić..
--
Jan D.
Ostatnio zmieniony przez mbin 22-02-2016, 13:25, w całości zmieniany 1 raz
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Administrator FORUM-NURAS uprzejmie informuje, że nie ponosi odpowiedzialności i w żaden sposób nie ingeruje w treść wypowiedzi umieszczanych przez użytkowników na Forum.
Zastrzega sobie jedynie prawo do usuwania i edytowania, w ciągu 24 godzin, postów o treści reklamowej, sprzecznej z prawem, wzywających do nienawiści rasowej, wyznaniowej, etnicznej
czy tez propagujących przemoc oraz treści powszechnie uznanych za naganne moralnie, społecznie niewłaściwe i naruszających zasady regulaminu.
Przypominam, że osoby zamieszczające opinie, o których mowa powyżej, mogą ponieść za ich treść odpowiedzialność karną lub cywilną.
Serwis wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze. Technologia ta jest wykorzystywana w celach funkcjonalnych, statystycznych i reklamowych. Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy, a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania. Korzystanie z serwisu Forum-Nuras przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko