Rozmawialiśmy kiedyś, że we wrześniu obowiązkowo musimy zrobić wraki z Litorala, proponuję coś ustalić bo wrzesień przeminie a my nadal będziemy oglądać Morgana.
Mamy jeszcze trzy weekendy:
11-13, 18-20, 25-27.
Nam najlepiej pasuje 18-20, ale pozostałe też są do zrobienia.
Wypowiedzcie się i poprosimy Andrzeja, żeby załatwił sprawę.
pierwsze dwa terminy nam pasują - ostatni (25-27) ja nie jestem pewien - miałem robić NTMX, ale Żaba coś podupadł na zdrowiu i jeszcze nie mam ostatecznej odpowiedzi - wolę na wszelki wypadek zarezerwować sobie czas.
11-13 albo 18-20 nie ma problemu
[ Dodano: 03-09-2009, 21:23 ]
klon napisał/a:
18-20
chociaż 18-20 wstępnie miało być przeniesione dokończenie kursu AdvEanx, które miało być w tym tygodniu...
Wysłany: 07-09-2009, 20:19
Cześć. W najbliższy weekend Litoral jest zajęty, za tydzień (19-20) robimy Adv. Nitrox z Grzegorzem (więc połowy z nas nie będzie), zostaje 25-27.09. Mogę załatwiać, ale muszę wiedzieć ilu z nas się deklaruje. Mówiąc kolokwialnie przedszkolnym sloganem z wczesnych lat 80-tych: "palec pod budkę, bo za minutkę, zamykam budkę"...
Wysłany: 08-09-2009, 15:29
Wysłałem do Jechny nasze zgłoszenie na 26-27 - odpisał, że też mają zarezerwowany termin, ale mam poczekać 2 dni, bo nie wpłacili im zaliczki. Zasugerowałem, że jeśli to nie jest zamknieta impreza, i bedą robic coś fajnego między 30-50 metrów, to może się dołączymy. W razie czego prosilem o sprawdzenie i rezerwację wstępną pierwszego wolnego terminu. Ale tak sobie myślę - może podzwonię jeszcze do innych (Łeba, Darłowo itp.) - moze oni cos będą robić. Litoral jest fajny, ale jak chcemy płynąć to nie ma co wybrzydzać.
Wysłałem do Jechny nasze zgłoszenie na 26-27 - odpisał, że też mają zarezerwowany termin, ale mam poczekać 2 dni
Andrzeju - prośba upewnij się, że w ogóle wpuszczą nas na Litorala. Na ich stronie jest dokładnie wyszczególniony regulamin dla nurkować technicznych i rekreacyjnych.
Według niego nurkowania, które chcemy robić zaliczają się do technicznych a uprawnienia większości grupy zaliczają się do rekreacyjnych.
M.in. nie dopuszczają nurkowań na powietrzu poniżej 30m - jak nie masz TMX w twinie to zapomnij o tym co chcemy robić.
Słyszałem już o nurkach, którzy w ogóle nie weszli na łódź bo nie mieli kwitów i słyszałem też, że skrupulatnie to sprawdzają.
Czy Jechna, rozmawiając z Tobą, wie jakie mamy uprawnienia? tak dla informacji - według ich regulaminu AdvEAN - uprawnia do nurkowań rekreacyjnych... czyli do 30m
Jeżeli możesz to potwierdź proszę to bo nie chce mi się jechać tyle kilometrów by usłyszeć, że z takimi papierami to mogę na Morgana...
Wysłany: 24-09-2009, 14:32
Witam, kilka informacji dot. wraków:
1. Jechna zamotał z terminem, grupę już ma na 26-27.09, ale i tak ma być sztorm.
2. Najbliższy termin to 14-15 listopad (chyba, że poza weekendem). Termin ryzykowny ze wzgledu na pogodę no i to 1 tydzień przed konferencją techniczną. Adam proponował załatwić nury przed albo po konferencji - też pomysł do dyskusji. Prosilem o rezerwację terminu. Musimy się określić, bo Wojtek chce przedpłat.
3. Co do jego regulaminu - obowiązuje tylko wtedy, kiedy on bierze odpowiedzialność za nurkowanie. Jeżeli osobą odpowiedzialną na "Zgłoszeniu do płetwonurkowania", (lista dostarczana do kapitanatu i straży granicznej) będzie nie Szyper, tylko ktoś z nas - robimy co chcemy i jak chcemy. Wszystko to można załatwić z nim przez telefon przed przyjazdem do Gdyni.
4. Odezwał się do mnie niejaki Michał (Adamski chyba), jest instruktorem, KJ nas polecił, jest z grupy Oceania (też chyba) - tych co mają sprzęt przy ekofloksach i widział nas na podlodowym. Chciałby z nami popływać (partnera będzie miał) jest napalony na jakiekolwiek wraki, dał komórę, sporo na wrakach pływa. Ustalilismy, że on pogada z Lisowskim (może go namówi na wypłynięcie z nami) i NURKIEM (pływa regularnie, też z Helu, zmienili wreszcie szypra), a ja trzymam sprawę Jechny i jak ustalimy - zbieram ekipę.
5. Jest propozycja spotkania ekipy POTATOS. Ustaliliśmy z Adamem, że przygotujemy konkretne zagadnienia. Zachęcamy resztę ekipy o to samo - chodzi o wypunktowanie rzeczy do ustalenia - np. temat wspólnych znaków nurkowych itd. Czas to wreszcie poustalać. Wszystkich sytuacji -jak słusznie Grzechu Reder powiedział - nie da się objąć procedurami, ale te podstawowe powinniśmy. Proszę o propozycję terminu. Co do miejsca -Przemo zaoferował u siebie w firmie, możemy też w mojej - mniejsza salka, ale to 10 osób spokojnie wejdzie, a jest w centrum (Towarowa), więc mozemy sobie pogadać w salce, rzucać zdjęcia i filmy na projektorze, a potem do pub-ów jest 3 min. z buta (Stary Rynek 7min). Przemo będzie oponował, bo sam do siebie ma blisko , ale ja tylko podaję też taką możliwość. Możemy potem tego gościa zaprosić na spotkanie. Proszę o odpowiedzi i komentarze.
Wydaje mi się, że wyjazd nad morze tydzień po tygodniu może się nie udać, są prywatne zobowiązania, praca itd..
Pomysł z tym kolesiem z tej oceanii jest ok, na wyjazd w bliższym terminie piszemy się z Olą, pod warunkiem nurkowania z jakiegoś statku/kutra, pontony mnie osobiście nie interesują.
Spotkanie by się przydało, może być u Andrzeja, ja teraz nie mam miejsca w dużej salce więc u mnie maks 5 osób. Może przyszły czwartek o 18.30?
Wysłany: 25-09-2009, 13:54
W przyszły czwartek mamy w trójkę (Monia, Adam i ja) ustalony egzamin u Grzegorza. Wstępnie też umówiliśmy się u mnie w firmie na ten egzamin. Nie wiem jak długo nam to zabierze, jeśli np. na 17.30 zaczęlibysmy egzamin, który z omówieniem itd. trwałby 2 godziny to o 19.30 może dojść reszta.
jakieś plany na "po spotkaniu"?
pytam bo to kwestia strategiczna - brać samochód czy taksówkę
[ Dodano: 28-09-2009, 09:37 ]
26-27 Jastarnia/Hel
sobota - wyjechaliśmy o 8.00 bo do ostatniej chwili nie wiedzieliśmy czy nie pojedziemy na Wetro... Na miejscu byliśmy o 13 więc załapaliśmy dopiero na drugiego nura - Trałowiec.
Wizura nienajlepsza - 3m a po eksploracji wnętrza przez Pawła Porębę z kolegą spadła do niecałego metra...
Ale nur i tak zaj...sty!
Drugi dzień - Abille - trochę glutów, ale wizura za to tak jak latarka dawała... tylko ciemno - superowy wrak, ale trzeba go "wziąć" na kilka nurkowań żeby dokładnie obejrzeć - my siedzieliśmy na dole tylko 20 min... błąd - następnym razem trzeba dłużej
temperatura mnie zszokowała - na dole 17 !!! pewnie dlatego wizura taka drętwa
stan morza 2-3 - ani śladu zapowiadanego sztormu - niebo w niedzielę praktycznie bezchmurne...
Dwa zaj..e nury - całe szczęście, że nie pojechaliśmy na Wetro - tam można zawsze bo nie ma sztormów...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Administrator FORUM-NURAS uprzejmie informuje, że nie ponosi odpowiedzialności i w żaden sposób nie ingeruje w treść wypowiedzi umieszczanych przez użytkowników na Forum.
Zastrzega sobie jedynie prawo do usuwania i edytowania, w ciągu 24 godzin, postów o treści reklamowej, sprzecznej z prawem, wzywających do nienawiści rasowej, wyznaniowej, etnicznej
czy tez propagujących przemoc oraz treści powszechnie uznanych za naganne moralnie, społecznie niewłaściwe i naruszających zasady regulaminu.
Przypominam, że osoby zamieszczające opinie, o których mowa powyżej, mogą ponieść za ich treść odpowiedzialność karną lub cywilną.
Serwis wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze. Technologia ta jest wykorzystywana w celach funkcjonalnych, statystycznych i reklamowych. Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy, a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania. Korzystanie z serwisu Forum-Nuras przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko