Jako osoba początkująca (po OWD) szukam ludzi z podobnym doświadczeniem na wspólne nurki w Wielkopolsce (Kiekrz, Powidz).
Chciałbym złożyć ekipę z kliku osób, które chcą nurkować i szlifować swoje umiejętnośći nurkowe.
Jeśli masz ochotę dołączyć do większej grupy sympatyków nurkowania, to zapraszam Cię już od kwietnia nad Powidz...
Pozdrawiam!
KSD [Usunięty]
Wysłany: 31-12-2009, 16:43
Możesz skontaktować się z ludźmi z Posejdona, którzy prowadzą także bazę w Giewartowie nad Powidzem. Są tam bardzo często, a w sezonie letnim praktycznie non-stop. To świetna i bardzo życzliwa ekipa. Praktycznie zawsze można znaleźć kogoś z kim będzie można zanurkować - od stopni podstawowych po instruktorów. Namiary znajdziesz tutaj: http://www.posejdon.com.pl/
Ja też często zaglądam ze znajomymi w tamte strony. Jak chcesz to podeślij swój email na priv, to gdybym się kiedyś wybierał na Powidz to mogę dać Ci znać i możemy spróbowac razem zanurkować.
Czasami nurkuję w jeziorze Powidzkim i zawsze korzystam z bazy Nemo w Giewartowie. Bardzo miła atmosfera, profesjonalna obsługa i stosunkowo niskie ceny za napełnianie butli (mają też Nitrox na miejscu). Mają tam ciekawy tor pod wodą, między innymi BMW, budkę telefoniczną i specjalną klatkę do trenowania pływalności. A jak będziesz chciał popłynąć na głębsze nurkowanie to mają obojkowaną platformę na 26 m. Chłopaki z Nemo często robią tak zwane wypady weekendowe na nurkowanie w Kierskim, Lusowskim i Strzeszyńskim. Przyjeżdżając na nurkowanie zawsze znajdziesz partnura. Warto zapisać się do ich newsettera na www.nemo24.pl. Więcej info o ich bazie znajdziesz na www.nemo.com.pl
Ostatnio zmieniony przez divers 02-01-2010, 10:51, w całości zmieniany 1 raz
Tak, zgadzam się w PADI trzeba najpier odbyć kurs AOWD. A w IANTD wystarczy OWD.
Ciekawi mnie dlaczego wszystkim się wydaję, że zaraz chodzi o kurs.
Jestem po OWD w IANTD i chciałbym sobie zanurać zimą, a że moje umiejętności są jeszcze zbyt małe to wole zanurkować z instruktorem niż udawać twardziela i zrobić sobie lub komuś krzywdę.
Jestem po OWD w IANTD i chciałbym sobie zanurać zimą
spokojnie - możesz już odetchnąć - grono forum wygłosiło aprobatę po tym jak się wytłumaczył uczeń i instruktor i wyraziło przyzwolenie... żenua
niedawno jeden kolega zaytał gdzie może kupić twina z butli ocynkowanych i zanim dostał odpowiedź musiał się wytłumaczyć szanownemu gronu dlaczego chce coś takiego kupić...
nie przejmuj się - to norma
Ostatnio zmieniony przez klon 06-01-2010, 20:39, w całości zmieniany 1 raz
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Administrator FORUM-NURAS uprzejmie informuje, że nie ponosi odpowiedzialności i w żaden sposób nie ingeruje w treść wypowiedzi umieszczanych przez użytkowników na Forum.
Zastrzega sobie jedynie prawo do usuwania i edytowania, w ciągu 24 godzin, postów o treści reklamowej, sprzecznej z prawem, wzywających do nienawiści rasowej, wyznaniowej, etnicznej
czy tez propagujących przemoc oraz treści powszechnie uznanych za naganne moralnie, społecznie niewłaściwe i naruszających zasady regulaminu.
Przypominam, że osoby zamieszczające opinie, o których mowa powyżej, mogą ponieść za ich treść odpowiedzialność karną lub cywilną.
Serwis wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze. Technologia ta jest wykorzystywana w celach funkcjonalnych, statystycznych i reklamowych. Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy, a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania. Korzystanie z serwisu Forum-Nuras przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko