Chcialbym kupic skrzynie do przewozu i skladowania gratow ( Jak to sie mowi fachowo SZPEJU ? ) Typu " Pelican Storm iM3075 Case Black" o wymiarach wewnetrznych 75.7 cm dl x 52.8 cm szer x 45.2 cm gleb. Jestem teraz poza domem i nie moge wymierzyc dlugosci mojej butli 15 ltr. Mam Skrzydlo Xdeep-a Ghost, SucharaSanti Espace, Ocieplacz Santi BZ 400, i inna drobnice Czy ta skrzynia bedzie dobra ?
Wszystko OK. Ja mam taka kaste tez, ale tu chodzi o przewiezienie gratow jakos na kolkach w miejsce performance-u. Ostatnio byl problem, jak przewiezc wszystko od wejscia na molo w Sopocie - prawie na sam koniec tegoz. Skrzynia fajna , zamykana, na kolkach, ale droga jak smok. Moze sa jakies inne rozwiazania o ktorych nie wiem .
Najprostszy sposĂłb to do budowlanej skrzynki do mieszania zaprawy przymocowaÄ kĂłĹka.
MogÄ byÄ np. takie.
lub takie
Najprostsze i najtaĹsze rozwiÄ zanie.
Ostatnio zmieniony przez juras93050 09-11-2014, 22:56, w całości zmieniany 1 raz
Juras a gdzie ty takie fajne kolka widziales ? Tez w Castoramie ? Tak ! To by rozwiazywalo problem. Tylko zeby sie szybko nie wylamaly z kasty. Jeszcze tylko jakos dorobic wzmocnione ucho i bedzie OK
KĂłĹka znajdziesz tutaj
http://www.paco-cases.pl/...akcesoria-kolka
co do wzmocnienia uchwytĂłw to ja robiĹem z pĹaskownika aluminiowego, kawaĹka liny 10mm i rurki PCV.
wszystko dostÄpne w sklepie nurkowym castorama lub inny budowlany.
Na mokre kuweta – lepiej otwarty pojemnik bo jak kiedyĹ zapomniesz rzeczy z zamykanej mokre wyciÄ gnÄ Ä to od razu Ĺap za mĹotek i wal Ĺźeby nie pouciekaĹy.
Na suche dobra wytrzymaĹa skrzynia – jak kupisz coĹ taniego to siÄ rozleci. Na dobrej skrzyni moĹźesz siÄ ĹÄ, zestaw postawiÄ – Ĺatwiej ubraÄ (ale to kosztuje).
TeĹź miaĹem ten problem kiedyĹ Ĺźe chciaĹem wszystko do jednej upchaÄ. SkoĹczyĹo siÄ na dobrzej skrzyni + kuweta (na mojej mogÄ ustawiÄ kuwetÄ i razem ciÄ gnÄ Ä po rĂłwnym da radÄ a jak jest nierĂłwno niestety trzeba nosiÄ).
Ostatnio zmieniony przez Pawel71 10-11-2014, 12:49, w całości zmieniany 1 raz
Dzieki Juras !
Nie moglem wczesniej odpowiedziec bo lacza ni bylo
W takim razie zastosuje ten najprostrzy sposob kuweta + kola + petelka ze wzmocnieniem.
Jeszcze raz dzieki
Zamykam temat
Antek
OdĹwieĹźam temat.
Jestem na etapie poszukiwania zamykanej skrzyni na szpej, znalazĹem coĹ takiego, troszkÄ jak dla mnie za maĹa...jakie Wy macie?
MoĹźecie podesĹaÄ jakieĹ linki?
Do dziĹ mi wiernie sĹuĹźy.
Co prawda, to i ja taki juĹź retro.
Ale te skrzynie, juĹź w Ĺadniejszym wykonaniu, sÄ produkowane do dziĹ. Bija na gĹowÄ kuwety budowlane, bo moĹźna je stawiaÄ jedne na drugich, bez miaĹźdĹźenia sprzÄtu w dolnych skrzyniach i co niestety waĹźne, moĹźna zamknÄ Ä je na klucz. WiÄc Ĺźaden inny nurek "prze pomyĹkÄ" nie zapakuje twojego kompa do swojej skrzyni.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Administrator FORUM-NURAS uprzejmie informuje, Ĺźe nie ponosi odpowiedzialnoĹci i w Ĺźaden sposĂłb nie ingeruje w treĹÄ wypowiedzi umieszczanych przez uĹźytkownikĂłw na Forum.
Zastrzega sobie jedynie prawo do usuwania i edytowania, w ciÄ gu 24 godzin, postĂłw o treĹci reklamowej, sprzecznej z prawem, wzywajÄ cych do nienawiĹci rasowej, wyznaniowej, etnicznej
czy tez propagujÄ cych przemoc oraz treĹci powszechnie uznanych za naganne moralnie, spoĹecznie niewĹaĹciwe i naruszajÄ cych zasady regulaminu.
Przypominam, Ĺźe osoby zamieszczajÄ ce opinie, o ktĂłrych mowa powyĹźej, mogÄ ponieĹÄ za ich treĹÄ odpowiedzialnoĹÄ karnÄ lub cywilnÄ .
Serwis wykorzystuje pliki cookies, ktĂłre sÄ zapisywane na Twoim komputerze. Technologia ta jest wykorzystywana w celach funkcjonalnych, statystycznych i reklamowych. Pozwala nam okreĹlaÄ zachowania uĹźytkownikĂłw na stronie, dostarczaÄ im odpowiednie treĹci oraz reklamy, a takĹźe uĹatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcjÄ automatycznego logowania. Korzystanie z serwisu Forum-Nuras przy wĹÄ czonej obsĹudze plikĂłw cookies jest przez nas traktowane, jako wyraĹźenie zgody na zapisywanie ich w pamiÄci urzÄ dzenia, z ktĂłrego korzystasz.
JeĹźeli siÄ na to nie zgadzasz, moĹźesz w kaĹźdej chwili zmieniÄ ustawienia swojej przeglÄ darki. Przeczytaj, jak wyĹÄ czyÄ pliki cookie i nie tylko